Közeleg a gin ünnepe

És méltóképp lehet megünnepelni június 10-12. között a Bálnában. Ahol bohókás borókás változatot is kóstolhat.

A Bálna ad majd otthont az első nagyszabású hazai fesztiválnak, a Gin Market Budapestnek, ahol a borókás italé lesz a főszerep. Június 10. és 12. között az ital rajongói egy rendhagyó eseményen ismerkedhetnek meg a legkiválóbb hazai és külföldi márkák gin- és tonikkülönlegességeivel. 

 

Az angol királynő kedvence, eredetileg gyógyszerként használták és a közhiedelemmel ellentétben nem is az angolok találmánya, hiszen már a 17. századi Hollandiában fogyasztották. 

A gin világhódító útja évszázadokon át ívelt, a ginláz pedig végre Budapestet is elérte: júniusban háromnapos fesztivál kereteinbelül ízlelhetik meg a legizgalmasabb borókás italokat az érdeklődők, és kóstolhatnak bele a ginek lenyűgöző világába. 

A Giin Market Budapesten a látogatók a kiállítók standjainál felfedezhetik a hazai és külföldi márkák legkiválóbb ginjeit a megfelelő tonikpárosítással vagy akár koktél formájában, az igazi rajongók pedig masterclassokon merülhetnek mélyebbre a ginek világában. A légkör vidám és pezsgő, és ahogy a nappal éjszakába fordul át, a Yellow rezidens DJ-je alapozza meg a hangulatot.

 

 

Forrás: Turizmus Online


Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.