Krúdy húslevese és töltött dagadó luxuskivitelben

Bemutatkozott a sajtó képviselőinek a VIRTU étterem - amit láttunk és kóstoltunk, minden várakozást felülmúlt. Most élményeink következnek, képekben.

A VIRTU Restaurant konyháját a 26 éves Lendvai Levente vezeti, aki az Arany Kaviár étteremből érkezett a MOL Campus torony tetejére - most személyesen mutatta be az étterem emblematikus ételeit és személyes történetekkel fűszerezve kínálta az est résztvevői számára, melyek között főszerkesztőnk, Vágó Ágnes is jelen volt.

„Amit mi nyújtunk, ezek az otthon és a szeretet ízei, melyek egy pici melegséget hoznak az életünkbe. Nekem az évek folyamán nagyon sok ötletem gyűlt össze, úgy érzem, hogy ezen a helyen ezeket meg tudom valósítani. Úgy találtunk egymásra, a VIRTU-koncepció, az én eddigi munkám és a teljes vendéglátó csapat, ami számomra mesébe illő. Nincs olyan elvárás, hogy megfeleljünk a budapesti gastro trendnek - bátor lenne azt mondani, hogy inkább mi szeretnénk alakítani azt?” - hangzott el a séf bevezetőjében.

BÁRKONCEPCIÓ:

A bartender, Steier Máté korábban a Boutiq Bar csapatában dolgozott. A VIRTU bárjába egy érthető koncepciót álmodott.

A signature koktélok megalkotásánál szempont volt, hogy ahol lehet, ott valahogy jelenjen meg a magyarság. A jelenlegi trendnek megfelelően nagy hangsúlyt kapott az alkoholmentes és az alacsony alkohol tartalmú választék is. A bárkínálatot külön barfood kínálat teszi teljessé. Itt a séf, Lendvai Levente szabadabban mozgott, és fúziós ételeket is alkotott, mint a kacsatoast negroni majonézzal.



A KÓSTOLT ÉTELEK:

Bródy Sándor kedvenc káposztás pogácsája / A pogácsa, melyet Bródy és Krúdy az anekdota szerint a Margit-szigeten ücsörögve falatozgatott. A VIRTU séfje lilakáposztával készíti.

Káposztaleves / A régió szinte minden konyhája ismeri valamilyen verzióban. Nem hiányozhatott valamilyen formában az étlapról.

Hideg báránysült, lencsesaláta, konfitált fokhagyma / A séf édesanyjának családi receptje. Az étel, amit mindig Szilveszter másnapján fogyasztott a család. A szilveszteri lencséből félretettek egy adagot, abból tudott másnapra ízletes fogás készülni.



Krúdy húslevese: főtt marha stefánia, főtt marhanyelv, velős csont, répák, póréhagyma, zöldborsó, grízgaluska, fondant burgonya csicsókával, tejszínes spenót, tormás sárga cékla, mustár / Az étel minden része egyszerre érkezik az asztalra. A sorrendet nem határozza meg a séf, a vendégek döntik el, hogyan fognak hozzá. Ez is olyan étel, amit Levente nagymamája, anyukája és most már ő is így készít. Egy recept, ami nemzedékek óta öröklődik.



Töltött sertésdagadó, burgonyapüré, római saláta / A séf édesapja hentes volt, így Levente otthonról hozza a készségét és az igényét annak, hogy egy állat minél többféle részét készítsük el ízletesen. A dagadót a vasárnapi templom előtt tették be a sütőbe, amikor pedig hazaértek, már csak az utolsó simítások maradtak. Ez a fogás, melyben a magyar hagyomány tökéletesen megjelenik.

Vargabéles, málna-cseresznye sorbet, aranymazsola / Egy klasszikus magyar desszert, melyet nagyon kevés hazai étterem tart étlapján. Két személy számára elegendő adag érkezik, az aranymazsolát külön csészében szolgálják fel.

Forrás: VIRTU


Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme

Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme 

Az Alelí egy mediterrán vidékeken őshonos dísznövény - ezt a nevet adta a spanyol éttermének három Michelin-csillagot szerzett sztárséf, Dani García, aki Budapesten nyitotta meg brandjének legújabb egységét.
Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején

Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején 

Komplex élmények és különleges koktélok is várnak a Hilton Budapest tetején található White Raven skybarban.
Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon

Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon 

Átadták a skybart a WING fejlesztésű ibis&TRIBE Budapest Stadium Hotelben, teljes szolgáltatáspalettájával várja látogatóit a Libertyben lévő szálloda-duo.
Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben

Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben 

Május 15-én a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) vezetősége és tagsága a Gundel étteremben tartotta éves közgyűlését.
Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO

Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO 

A hely koncepciója a négy alapelem, a tűz, a víz, a föld, és a levegő köré rendeződött, ahol a vendég minden érzékszervére egyszerre hatnak a multikulturális gasztronómiai élmények.
Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?

Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?  

Azokat, akik sütögetni szoktak leginkább az ételek ízvilága, a jó idő, a társaság és a tűz hangulata csábítja a grillezésre.
Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán

Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán 

Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak.
Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál

Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál 

A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait

BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait 

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.
Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.