Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán

A helyszín minden szempontból igazi kuriózum Budapesten: egy közösségi tér, amelyet végre nem a turistáknak szántak, és aminek célja, hogy Budapest egy élhetőbb, jobb város legyen. Erről tanúskodik a gondosan összeállított színvonalas programkínálat, ami minden korosztály számára kínál lehetőségeket, de az elérhető árú italkínálat is jól mutatja, hogy ez a hely tényleg a helyieknek nyílt.

Május 18-án újra megnyílik a Viadukt-terasz a Pesti alsó rakpart Lánchíd és Erzsébet híd közötti szakaszán. Lássuk, mi mindennel várja a látogatókat!

Különleges helyszín a Duna part egyik legszebb szakaszán

A Viadukt terasz talán a rakpart egyik legszebb szakaszán helyezkedik el, de nevével ellentétben nem csak a terasza különleges. Tartozik hozzá ugyanis a 2-es villamos vonala alatt elhelyezkedő, 80 méter hosszú, hűvös belső tér is, amely anno raktárként, majd vendéglőként funkcionált. Ha kinyílnak a nehéz, míves, zöld kapuk, akkor egy új világ tárul a látogatók szeme elé: egy egyedülálló, indusztriális stílusú környezet, amelyben a művészet és a kortárs kultúra központi szerepet kap.

A Viadukt terasz talán a rakpart egyik legszebb szakaszán helyezkedik el
A Viadukt terasz talán a rakpart egyik legszebb szakaszán helyezkedik el
Fotó: Viadukt Terasz

Kultúra mindenkinek

A Viadukt terasz belső terében ugyanis folyamatosan váltakozó képzőművészeti és fotó kiállítások kapnak helyet, amelynek célja a kortárs tehetségek bemutatása. De ez még nem minden: művelődésre is van lehetőség, hiszen rengeteg workshop várja a városlakókat, mindenféle témában: a zenétől a festésig, a városi életmódtól az utazásig.

A programok között kiemelt helye van a fenntarthatóságnak, de cél a közösségépítés is: a szervezők készülnek közös jógával, meditációval, de gyerekprogram is bőven akad. Ha pedig valaki esti kikapcsolódásra vágyna, természetesen arra is van lehetőség: esténként változatos és nívós zenei rendezvények várnak mindenkit, aki élvezné a Duna part különleges hangulatát.

A teraszra pedig mindenki bátran magával viheti a szendvicsét és élvezheti a csodás panorámát
A teraszra pedig mindenki bátran magával viheti a szendvicsét és élvezheti a csodás panorámát
Fotó: Viadukt Terasz

Minőségi italkínálat, megfizethető áron

Aki a környékre jellemző, a turisták pénztárcájához szabott árakhoz van szokva, meg fog lepődni a Viadukt teraszra érkezve. Az árak lényegesen alacsonyabbak, ez azonban nem megy a minőség rovására. A frissítők minőségi alapanyagokból készülnek, a szeszes italok neves gyártóktól származnak, és hazai craft sörök széles szelekciójából lehet válogatni.

A teraszra pedig mindenki bátran magával viheti a szendvicsét és élvezheti a csodás panorámát - a gyerekekkel, akár a barátokkal, vagy egyedül egy könyv mellett, amelyet akár a Viadukt terasz “‘Vigyél egyet - hozzál egyet” közösségi könyvespolcáról emelt le.

A további részletekért érdemes követni a helyszín Facebook vagy Instagram oldalát, ahol mindig friss információk várják az érdeklődőket.


Hódít az új szupergabonából készült likőr

Hódít az új szupergabonából készült likőr 

Igazán különleges gabona a cirok, mert amellett, hogy tápláló, a termesztése rendkívül környezetbarát.
Összeállt a Gasztrohegy színes menüje

Összeállt a Gasztrohegy színes menüje 

Idén minden eddiginél több, 13 helyszín csatlakozott, így a fő helyszínek mellett még több kiegészítő helyszín és program biztosítja, hogy egy percre se unatkozzunk ezen a hétvégén.
Mikor érkezik Richard Gere a villányi Gere-birtokra?

Mikor érkezik Richard Gere a villányi Gere-birtokra? 

Richard Gere filmszínész, bár már 75 éves, de a visszavonulás nem szerepel a tervei közt, ma is aktív. A Gere-birtokot a család hetedik generációs tagjaként vezető Gere Andreával arról is beszélgetünk, hogy jó lenne egyszer meghívni hozzájuk a világsztárt.
Ezek a legnagyobb kávéfogyasztó országok az EU-ban

Ezek a legnagyobb kávéfogyasztó országok az EU-ban 

A teljes termelés meghaladta a 2 millió tonnát.
Szamár carpacciót és szarvasgerincet is kóstolhat a zarándoklaton

Szamár carpacciót és szarvasgerincet is kóstolhat a zarándoklaton 

Az év utolsó zarándoklatán az ősi erdők titkos ízei kerülnek az asztalra.
Lassan luxuscikk lesz a vaj Európában

Lassan luxuscikk lesz a vaj Európában 

Az áremelkedésért a magas kereslet, a szűkös készletek tehetők felelőssé, illetve az, hogy egyre több tejfeldolgozó fordul a sajtgyártás felé.
Pályázati lehetőség egész évben nyitva tartó vidéki büfék számára

Pályázati lehetőség egész évben nyitva tartó vidéki büfék számára 

2,8 milliárd forint értékű, vissza nem térítendő forrásra pályázhatnak október 15-étől vidéki, egész évben nyitva tartó büfék.
Nemzetközi borászati kongresszus Tokaj-Hegyalján

Nemzetközi borászati kongresszus Tokaj-Hegyalján 

Nemzetközi kongresszus a fenntartható szőlészetről és borászatról.
21 év, 21 kilométer és egy nemes cél

21 év, 21 kilométer és egy nemes cél 

Jótékonysági félmaratonnal ünnepelt a Semsei Gastronomy.
Bio-kisokos: miről ismerhető fel az ökolgazdálkodásból nyert termék?

Bio-kisokos: miről ismerhető fel az ökolgazdálkodásból nyert termék? 

Elvben előfordulhat, hogy valaki biotermelő, és „hozzácsap” a terményeihez más forrásból származókat is, de ez nagyon valószínűtlen.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.