Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán

A helyszín minden szempontból igazi kuriózum Budapesten: egy közösségi tér, amelyet végre nem a turistáknak szántak, és aminek célja, hogy Budapest egy élhetőbb, jobb város legyen. Erről tanúskodik a gondosan összeállított színvonalas programkínálat, ami minden korosztály számára kínál lehetőségeket, de az elérhető árú italkínálat is jól mutatja, hogy ez a hely tényleg a helyieknek nyílt.

Május 18-án újra megnyílik a Viadukt-terasz a Pesti alsó rakpart Lánchíd és Erzsébet híd közötti szakaszán. Lássuk, mi mindennel várja a látogatókat!

Különleges helyszín a Duna part egyik legszebb szakaszán

A Viadukt terasz talán a rakpart egyik legszebb szakaszán helyezkedik el, de nevével ellentétben nem csak a terasza különleges. Tartozik hozzá ugyanis a 2-es villamos vonala alatt elhelyezkedő, 80 méter hosszú, hűvös belső tér is, amely anno raktárként, majd vendéglőként funkcionált. Ha kinyílnak a nehéz, míves, zöld kapuk, akkor egy új világ tárul a látogatók szeme elé: egy egyedülálló, indusztriális stílusú környezet, amelyben a művészet és a kortárs kultúra központi szerepet kap.

A Viadukt terasz talán a rakpart egyik legszebb szakaszán helyezkedik el
A Viadukt terasz talán a rakpart egyik legszebb szakaszán helyezkedik el
Fotó: Viadukt Terasz

Kultúra mindenkinek

A Viadukt terasz belső terében ugyanis folyamatosan váltakozó képzőművészeti és fotó kiállítások kapnak helyet, amelynek célja a kortárs tehetségek bemutatása. De ez még nem minden: művelődésre is van lehetőség, hiszen rengeteg workshop várja a városlakókat, mindenféle témában: a zenétől a festésig, a városi életmódtól az utazásig.

A programok között kiemelt helye van a fenntarthatóságnak, de cél a közösségépítés is: a szervezők készülnek közös jógával, meditációval, de gyerekprogram is bőven akad. Ha pedig valaki esti kikapcsolódásra vágyna, természetesen arra is van lehetőség: esténként változatos és nívós zenei rendezvények várnak mindenkit, aki élvezné a Duna part különleges hangulatát.

A teraszra pedig mindenki bátran magával viheti a szendvicsét és élvezheti a csodás panorámát
A teraszra pedig mindenki bátran magával viheti a szendvicsét és élvezheti a csodás panorámát
Fotó: Viadukt Terasz

Minőségi italkínálat, megfizethető áron

Aki a környékre jellemző, a turisták pénztárcájához szabott árakhoz van szokva, meg fog lepődni a Viadukt teraszra érkezve. Az árak lényegesen alacsonyabbak, ez azonban nem megy a minőség rovására. A frissítők minőségi alapanyagokból készülnek, a szeszes italok neves gyártóktól származnak, és hazai craft sörök széles szelekciójából lehet válogatni.

A teraszra pedig mindenki bátran magával viheti a szendvicsét és élvezheti a csodás panorámát - a gyerekekkel, akár a barátokkal, vagy egyedül egy könyv mellett, amelyet akár a Viadukt terasz “‘Vigyél egyet - hozzál egyet” közösségi könyvespolcáról emelt le.

A további részletekért érdemes követni a helyszín Facebook vagy Instagram oldalát, ahol mindig friss információk várják az érdeklődőket.


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.