Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán

A helyszín minden szempontból igazi kuriózum Budapesten: egy közösségi tér, amelyet végre nem a turistáknak szántak, és aminek célja, hogy Budapest egy élhetőbb, jobb város legyen. Erről tanúskodik a gondosan összeállított színvonalas programkínálat, ami minden korosztály számára kínál lehetőségeket, de az elérhető árú italkínálat is jól mutatja, hogy ez a hely tényleg a helyieknek nyílt.

Május 18-án újra megnyílik a Viadukt-terasz a Pesti alsó rakpart Lánchíd és Erzsébet híd közötti szakaszán. Lássuk, mi mindennel várja a látogatókat!

Különleges helyszín a Duna part egyik legszebb szakaszán

A Viadukt terasz talán a rakpart egyik legszebb szakaszán helyezkedik el, de nevével ellentétben nem csak a terasza különleges. Tartozik hozzá ugyanis a 2-es villamos vonala alatt elhelyezkedő, 80 méter hosszú, hűvös belső tér is, amely anno raktárként, majd vendéglőként funkcionált. Ha kinyílnak a nehéz, míves, zöld kapuk, akkor egy új világ tárul a látogatók szeme elé: egy egyedülálló, indusztriális stílusú környezet, amelyben a művészet és a kortárs kultúra központi szerepet kap.

A Viadukt terasz talán a rakpart egyik legszebb szakaszán helyezkedik el
A Viadukt terasz talán a rakpart egyik legszebb szakaszán helyezkedik el
Fotó: Viadukt Terasz

Kultúra mindenkinek

A Viadukt terasz belső terében ugyanis folyamatosan váltakozó képzőművészeti és fotó kiállítások kapnak helyet, amelynek célja a kortárs tehetségek bemutatása. De ez még nem minden: művelődésre is van lehetőség, hiszen rengeteg workshop várja a városlakókat, mindenféle témában: a zenétől a festésig, a városi életmódtól az utazásig.

A programok között kiemelt helye van a fenntarthatóságnak, de cél a közösségépítés is: a szervezők készülnek közös jógával, meditációval, de gyerekprogram is bőven akad. Ha pedig valaki esti kikapcsolódásra vágyna, természetesen arra is van lehetőség: esténként változatos és nívós zenei rendezvények várnak mindenkit, aki élvezné a Duna part különleges hangulatát.

A teraszra pedig mindenki bátran magával viheti a szendvicsét és élvezheti a csodás panorámát
A teraszra pedig mindenki bátran magával viheti a szendvicsét és élvezheti a csodás panorámát
Fotó: Viadukt Terasz

Minőségi italkínálat, megfizethető áron

Aki a környékre jellemző, a turisták pénztárcájához szabott árakhoz van szokva, meg fog lepődni a Viadukt teraszra érkezve. Az árak lényegesen alacsonyabbak, ez azonban nem megy a minőség rovására. A frissítők minőségi alapanyagokból készülnek, a szeszes italok neves gyártóktól származnak, és hazai craft sörök széles szelekciójából lehet válogatni.

A teraszra pedig mindenki bátran magával viheti a szendvicsét és élvezheti a csodás panorámát - a gyerekekkel, akár a barátokkal, vagy egyedül egy könyv mellett, amelyet akár a Viadukt terasz “‘Vigyél egyet - hozzál egyet” közösségi könyvespolcáról emelt le.

A további részletekért érdemes követni a helyszín Facebook vagy Instagram oldalát, ahol mindig friss információk várják az érdeklődőket.


A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon 

Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.
Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.