Különleges esti menü különleges képekkel

Szintet lép a St. Andrea Restaurant esti kínálata, amire a a divatfotós Viszlay Márk provokatív ételfotóival hívná fel a figyelmet Lizsicsár Miklós étteremvezető, tulajdonos.

Azt mondják a St. Andrea Restaurant üzleti ebédkínálatáról, hogy a város egyik legjobbja. Barna Ádám séf, és Lizsicsár Miklós étteremvezető, tulajdonos azonban a vacsoránál is kitesz magáért. Annak érdekében, hogy kedvet csináljanak az étterem esti fogásaihoz, a divatfotóst Viszlay Márkot kérték fel, örökítse meg méltóképp a vacsora ikonikus fogásait.

„Dolgoztunk már korábban Márkkal, portrékat készített rólunk, és a legjobb fotók, amik valaha készültek a párosunkról.” – meséli Lizsicsár Miklós.

„A Gourmet Fesztiválra kértük fel először, hogy komolyabb, provokatívabb ételfotókat készítsen nekünk és jelenítse meg az idei témát, ami a paprika, a sercli és a sör volt. Ütős lett, jó lett. Innen jött az ötlet, mi lenne, ha tovább mennénk ezzel. Mi lenne, ha a megszokott, esztétizáló ételfotók helyett tisztán az alapanyagokra, egy-egy fogás központi elemére helyeznénk a hangsúlyt.”

Barna Ádám séf számára sem volt kérdés, hogy mindenképpen különlegesebb ételfotók illenek ételkreációihoz. „Konyhámra szokták használni a szokatlan jelzőt, amit én nem feltétlenül szeretek. Lehet, hogy ezek a fotók is első ránézésre szokatlanok, de nem ez adja ennek a sorozatnak az esszenciáját, ahogy az én ételeimnél sem a szokatlanság a lényeg.

Vidéki szellemiség hatja át a St. Andrea konyháját, és a Kárpát medence legizgalmasabb alapanyagait használom az elkészítésükhöz. Számomra az alapanyag tisztelete az alap. Márkkal azt beszéltük, hogy a képeknek ezekről az alapanyagokról kell szólniuk. Még egy elvárásunk volt, ami kifejezi azt, ahol most a St. Andrea Restaurant tart.

Mottónk lett, hogy az egyszerű mindig bonyolult. Az egyszerű a legnehezebb. Márk fotóit nézve azt tudom mondani, hogy ez ezekre a képekre is igaz. Ha a kész tányérokat fotózta volna le, egyszerűbb dolga lett volna, közben pedig ezek a fotók a maguk egyszerűsége és minimalizmusa mellett tükrözik egy zseniális fotós nagyon összetett és kiforrott tudását és látásmódját. A képekből is sugárzik egyfajta ellentmondás, kontrasztosak, mégis egyensúlyban tartja őket egy központi szervező elem, az alapanyag maga. Jó érzés, hogy az ország egyik legismertebb divatfotósa velünk készítette el élete első gasztro témájú kreatív képeit.”

Főszerepben az alapanyagok

Rókagomba – Gyöngytyúk, rókagomba, zöldborsó Édes savanyú zsenge zöldborsó, friss, zsenge rókagombával

Kukorica – Flank steak, kukorica, jamon mangalica A kukoricáról nem az a könnyedség jut eszünkbe elsőre talán, amit a képen látunk, ugyanilyen izgalmas, könnyed köret készül belőle, mint amit a kép sugall.

Hal – Pisztráng, joghurt, vízitorma Tiszta ízű, nyers, hidegen néhány percet füstölt pisztráng. Vibrálóan izgalmas, “éles” ízű vízitormalével.

Paradicsom – paradicsomterrine, padlizsán, zöldek Terrine is meg nem is. A paradicsom kirobbanóan koncentrált íze ott van a fogásban. Füstölt padlizsánnal pont olyan játékos a fogás, mint a fotó.

Barna Ádám és Lizsicsár Miklós reményei szerint nem most dolgoznak utoljára a St. Andrea Restaurant-ban Viszlay Márkkal. Provokatív és pimasz öltetekből még bőven futja minden alkotónak. Amíg pedig érkezik az új meghökkentő fotósorozat, várnak mindenkit az étteremben az esti órákban is.

Forrás: Turizmus Online


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.