Küszöbön a villányi Vörösbor Fesztivál

Kiváló borokat és sok érdekes programot kínál az érdeklődőknek a Vörösbor Fesztivál, amelyet október 2. és 4. között tartanak Villányban.

A baranyai kisváros legnagyobb és legnépszerűbb, több mint két évtizede hagyományosan október első hétvégéjén megtartandó boros eseményének résztvevőit huszonhét borászat mellett pálinkaházak, kézművesek és mások mellett kenyérspecialitások készítői is várják - áll a szervezőknek az MTI-hez eljuttatott tájékoztató anyagában.

Borokat a rendezvény központi helyszínén kialakított borudvarban és a pincéknél egyaránt lehet kóstolni. A termelők nemcsak a primőr vagy nagy évjáratú különleges borokból, hanem újboraikból is töltenek a vendégek poharába.

Az alkalmanként több tízezer embert vonzó fesztivál programjai között lesz szüreti és veteránautó-felvonulás, hordócsapolás, bakancsos bortúra, néptánc- és virágkötészeti bemutató, játékpark, tűzijáték, Dumaszínház és több koncert is.

Színpadra lép Villányban a Kiscsillag, a Csík Zenekar, a Mrs. Columbo, a Rendhagyó Prímástalálkozó, a Boban Markovics Orkestar, a Második Műszak, éjszakánként utcabálon és DJ-k közreműködésével gondoskodnak a vendégek szórakoztatásáról.

Akik többet akarnak tudni a villányi borvidék borairól, a borkultúráról, a borkóstolás rejtelmeiről, azok meghallgathatják neves borászoknak, Bock Józsefnek, Gere Attilának, Polgár Zoltánnak és Tiffán Edének a Pécsi Borozó főszerkesztője, Győrffy Zoltán által vezetett beszélgetését.

A fesztivál közönségének közlekedését fesztiválbusz, fesztiválvonat és "megerősített" vasúti járatok könnyítik meg Pécs és Villány között.

A Vörösbor Fesztiválról bővebb információk a www.villanyiborfesztival.hu és az esemény Facebook-oldalán olvashatók.


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.