Legyen fogpiszkáló az asztalon, vagy sem?

Nincs több fogpiszkáló, mert a vendégek megszúrják vele magukat és kipiszkálhatják a töméseiket – hangzott el az oldhami étterem igazgatójának szájából, amikor úgy döntött, inkább kitiltja a fogvájót, semmint még egyszer egy dühös vendéggel vitatkozzon a fogpiszkálók miatt.

Szerencsétlenségére nem sokkal később az étterem vendége volt az NHS egyik egészségügyi ellenőre és tanácsadója is, a 42 éves Joel Gordon. A férfi megdöbbenéssel vette tudomásul, hogy a vacsora végeztével a pincér nem hoz neki fogpiszkálót, a már említett okokra hivatkozva. A téma szakértőjeként azonnal kikelt magából és emlékeztette a pincért, hogy a hatályos szabályozásban nincs olyan vonatkozó rendelkezés, ami a vendég egészsége miatt tiltaná a fogpiszkálókat.

„Azt hiszem, az étterem vendégeinek nagy része el tudja dönteni, hogy kockáztat-e azzal, hogy elvesz egy fogpiszkálót, vagy sem. A kis pálcikáknak egyébként semmilyen egészségügyi kockázata nincs” - tette hozzá az ellenőr. Az oldhami Victoria Hotelben az incidens óta lecserélték a teljes vezetőséget, és a fogpiszkálókat is visszatették az asztalokra.

Az éttermekből egyébként nem csak a fogpiszkálót száműzték már nevetséges ok miatt: egyre több helyen próbálnak megszabadulni a mobiltelefonoktól, mert az étteremben készült fotók, majd az internetre feltöltött fotók még ronthatnak is egy étterem forgalmán. Eközben másutt a gyerekeket próbálják kitiltani azért, mert az étteremhez nem szokott kicsik a hangoskodással és a randalirozással rontják az üzletet.

Forrás: The Sun / Hír24


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.