Leköltöztek a food truck-ok a Balatonra

50 büfékocsi leköltözött a Balatonra és közel 100 érkezik a fesztiválokra: Keszthelyre, Balatonfüredre és Tihanyba. A balatoni food truck show-kra a szervezők 200 ezer vendéget várnak.

Az ország legjobb food truck-jai júliusban és augusztusban levonulnak a Balaton köré. A korábbi évekhez hasonlóan mennek Paloznakra, Veszprémbe, idén lesz egy bázisuk Balatonalmádiban, és fesztiváloznak Keszthelyen, valamint Füreden is. Tihanyban, a Placcon egy egész hetes piaccal egybekötött esemény lesz a nyár közepén, az augusztus 20-i eseménysorozaton pedig a veszprémi utcazenével együtt Food Truck Show-t rendeznek.



„Összesen 95 autó vesz részt a balatoni rendezvényeken, emellett 40-50 kocsi fixen leköltözött a legforgalmasabb strandokra. Úgy 200 ezer vendéget várunk az eseményeinkre, akik átlagosan 2500 forintot költenek el a büfékocsiknál” – foglalta össze számokban az idei évet V.Horváth Zoltán főszervező.

A Food Truck Show a kezdetek óta, 6 éve műanyagmentes fesztivál és ezt hangosan hirdeti is, így a július 1-jétől hatályba lépő környezetvédelmi rendelet számukra csak megerősítés. „A piacon sok kétes minőségű eszközzel próbálják a műanyagot helyettesíteni, melyekből a legtöbb távol-keleti alapanyag nem megy át a komposztálón. Mi az első perctől kezdve növényi eredetű, minőségileg akkreditált eszközökkel szolgáljuk ki a vendégeket minden truck-ból” – tette hozzá a főszervező.

Balatoni események:

Keszthely Feszt (július 2-4.), Food Truck Show Balatonfüreden (július 9-11.), Tihany Placc (július 21-25) Paloznaki Jazz Piknik (július 29-31.) Keszthely, Food Truck Show (augusztus 13-15.), Veszprémi Utcazene Fesztivál és Food Truck Show (augusztus 25-28.)

 További információ: https://www.facebook.com/foodtruckshowhungary


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.