Lenyűgözte a magyar víz a híres víz sommeliert

A víz sommelier úgy nyilatkozott a nyáron aranyérmet nyert vízről, hogy kivételes tisztaságú és sima, friss ízhatásával pedig páratlan élményt nyújt.

Pat Eckert, a vízvilág egyik legnagyobb szaktekintélye, Európa több nagy vízkóstoló eseményének bírája 2018 óta vezeti a Fine Liquids vállalatot és a Colors of Water projekteket - és most újabb felfedezést tett, derült ki az index. hu cikkéből.

Mint írják, a neves szakértő ezúttal egy olyan magyar márkát emelt ki, amely szerinte a világ legnagyobb márkáival is felveszi a versenyt.

A víz sommelier közösségi oldalán így írt a magyar vízről:

Víz sommelierként mindig az egyedi és különleges vizeket keresem, és a Floewater igazán meglepett. Ez a víz kivételes tisztaságával és sima, frissítő ízével páratlan ivási élményt nyújt. Az ásványianyag-egyensúly kiváló, semleges, tiszta felületet hagy maga után. Fantasztikus – minden vízkedvelőnek ki kell próbálnia!

A Hell által forgalmazott víz júliusban nyerte el a Monde Selection aranyérmét, amelyet a bécsi Hofburg palotában adtak át, és több mint 80 független szakértő döntött a sorsáról.


Fotó: Hell Csoport

A FloeWater a különleges úgynevezett CrystalTower-eljárással készül. A víz két különleges rétegen, kvarckristályokon és aqeeqköveken halad át mielőtt dobozba kerülne, így ennek a világszinten is fejlett ultraszűrési technológiának köszönhetően több szennyező anyag esetében is jelentősen alatta marad a jogszabályi előírások határértékeinek: az arzén, az ólom, a nitrit és a nitrát esetében átlagosan 30-szor tisztább a víz, mint a megengedett határérték.


Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.