Lusztigh Mária és Kovács János az „Év Cukrászai”

A Hoventa 2010 kiállításon rendezte meg a Magyar Cukrásziparosok Országos Ipartestülete az „Év Junior Cukrásza” és az „Év Cukrásza” versenyét.

Az Agrármarketing Centrum támogatásával megvalósuló esemény a díjak odaítélése mellett az idén 125. esztendős Dobostorta népszerűsítését is szolgálta, így a verseny egyik feladata is ennek a népszerű tortának elkészítése volt. Emellett a résztvevőknek karamellből vagy csokoládéból egy artisztikai munkát kellett bemutatni, valamint 4 féle kézműves bob-bon és további 4 féle minyon gyártása szerepelt a kiírásban.

A feladatok elkészítésére két nap állt a versenyzők rendelkezésére. Az „Év Cukrásza” versenyt gyakorlott cukrászok, szakoktatók számára írta ki az Ipartestület, akik a szakmai kiválóságuk megmérettetésével akartak tanúságot tenni a minőségi, kézműves cukrásztermékek és a szakma iránti elkötelezettségükről, az „Év Junior Cukrásza” versenyben pedig olyan 22, illetve 25 év alatti szakemberek mérték össze tudásukat, akik motiváltak, ambiciózusak és a szakmai fejlődésük lehetőségeként tekintenek a versenyekre. A juniorok esetében ezen felül a jövő évi, Sao Paolo-i UIPCG Junior Cukrász Világbajnokságon történő szereplés is ezen a két napon dőlt el.

Nos, ezen a megmérettetésen a kecskeméti Jakó Cukrászda cukrásza, Kovács János, és a gyulai Kézműves Cukrászda szakembere, Kis Roland képviseli majd Magyarországit, mint az „Év Junior Cukrásza” verseny arany-, illetve ezüstérmese, míg a harmadik helyezett Csiri Klaudia lett, akinek eredményét felértékeli, hogy a dunaújvárosi Fészek Szakképző Iskola képviseletében tanulóként indult a versenyen.

A felnőttek „Év Cukrásza” versenyét Lusztigh Mária, a budapesti Szinergia Szakképző cukrász szakoktatója nyerte, a második helyen Doktor Zoltán, a gyulai Göndöcs Benedek Középiskola cukrász szakoktatója lett.


Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben

Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben 

Május 15-én a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) vezetősége és tagsága a Gundel étteremben tartotta éves közgyűlését.
Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO

Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO 

A hely koncepciója a négy alapelem, a tűz, a víz, a föld, és a levegő köré rendeződött, ahol a vendég minden érzékszervére egyszerre hatnak a multikulturális gasztronómiai élmények.
Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?

Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?  

Azokat, akik sütögetni szoktak leginkább az ételek ízvilága, a jó idő, a társaság és a tűz hangulata csábítja a grillezésre.
Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán

Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán 

Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak.
Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál

Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál 

A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait

BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait 

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.
Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.
Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát

Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát 

Friss, laza és pimasz gasztronómia. Tavalyi nyitása óta ez jellemző a Bíró Dani vezette, Kopaszi-öböl partján nyitva lévő Zazie-ra.
Ki lett az ország legjobb felszolgálója?

Ki lett az ország legjobb felszolgálója? 

A Szakma Kiváló Tanulója Versenyen a győztes Kóródi Béla lett, a Mátészalkai Szakképzési Centrum Kállay Rudolf Szakképző Iskola diákja.
Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt

Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt 

Tervek szerint már idén nyáron működnek az első távfelügyelt boltok Magyarországon.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.