Lusztigh Mária és Kovács János az „Év Cukrászai”

A Hoventa 2010 kiállításon rendezte meg a Magyar Cukrásziparosok Országos Ipartestülete az „Év Junior Cukrásza” és az „Év Cukrásza” versenyét.

Az Agrármarketing Centrum támogatásával megvalósuló esemény a díjak odaítélése mellett az idén 125. esztendős Dobostorta népszerűsítését is szolgálta, így a verseny egyik feladata is ennek a népszerű tortának elkészítése volt. Emellett a résztvevőknek karamellből vagy csokoládéból egy artisztikai munkát kellett bemutatni, valamint 4 féle kézműves bob-bon és további 4 féle minyon gyártása szerepelt a kiírásban.

A feladatok elkészítésére két nap állt a versenyzők rendelkezésére. Az „Év Cukrásza” versenyt gyakorlott cukrászok, szakoktatók számára írta ki az Ipartestület, akik a szakmai kiválóságuk megmérettetésével akartak tanúságot tenni a minőségi, kézműves cukrásztermékek és a szakma iránti elkötelezettségükről, az „Év Junior Cukrásza” versenyben pedig olyan 22, illetve 25 év alatti szakemberek mérték össze tudásukat, akik motiváltak, ambiciózusak és a szakmai fejlődésük lehetőségeként tekintenek a versenyekre. A juniorok esetében ezen felül a jövő évi, Sao Paolo-i UIPCG Junior Cukrász Világbajnokságon történő szereplés is ezen a két napon dőlt el.

Nos, ezen a megmérettetésen a kecskeméti Jakó Cukrászda cukrásza, Kovács János, és a gyulai Kézműves Cukrászda szakembere, Kis Roland képviseli majd Magyarországit, mint az „Év Junior Cukrásza” verseny arany-, illetve ezüstérmese, míg a harmadik helyezett Csiri Klaudia lett, akinek eredményét felértékeli, hogy a dunaújvárosi Fészek Szakképző Iskola képviseletében tanulóként indult a versenyen.

A felnőttek „Év Cukrásza” versenyét Lusztigh Mária, a budapesti Szinergia Szakképző cukrász szakoktatója nyerte, a második helyen Doktor Zoltán, a gyulai Göndöcs Benedek Középiskola cukrász szakoktatója lett.


Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.