Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

A magyar kiállítók 60 négyzetméteres közösségi standján többek között mangalicatermékekkel, galambbal, édességekkel és magyar borokkal várták a beszerzők érdeklődését.

A magyar mezpgazdaság évről-évre világszínvonalú magyar agrártermékekkel, élelmiszerekkel és az innovációknak köszönhetően számos újdonsággal rukkol elő.

Az újdonságoknak a bemutatására kiváló lehetőséget kínálnak a nemzetközi vásárok, ahol egyúttal számos nemzet újdonságait is megismerhetik a gyártók.

Idén áprilisban például több mint ötvenkét országból, mintegy ezerötszáz kiállító részvételével nyílt meg Ázsia egyik legjelentősebb nemzetközi kiállítása Szingapúrban, a Food and Hotel Asia (FHA).

A magyar kiállítók 60 négyzetméteres közösségi standján többek között mangalicatermékekkel, galambbal, édességekkel és magyar borokkal várták a beszerzők érdeklődését. Így elmondható, hogy hazánk igazán nívósan képviseltette magát. A rendezvényre kilátogatott a tojásfehérje-alapú tejtermék-helyettesítőket gyártó magyar cég képviseletében Dr. Németh Csaba is.

A Food and Hotel Asia  kiállítás
A Food and Hotel Asia kiállítás
Fotó: ToTu

"Az ételérzékenység és a proteindúsabb táplálkozás iránti igény témaköre az egész világban téma. Ezekre egyszerre nyújtanak megoldást a tej-, glutén-, szója és hozzáadott cukor-mentes termékeink, melyek fejlesztését a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel közösen a jövőben is folytatjuk." - osztotta meg velünk gondolatait Dr. Németh Csaba, élelmiszer-mérnök, c. egyetemi tanár. - majd felhívta a figyelmet arra, hogy "a táplálkozási trendeknek és igényeknek megfelelő termékek Ázsiába történő exportálásánál azonban komolyan figyelni kell a szállíthatóságra, minőségmegőrzési idő hosszára, hiszen a termékeknek hosszú utat kell megtenniük a boltok polcáig. Jelentős részben éppen ezért kezdtünk bele hűtve tárolás nélkül is polcálló valamint mélyhűtött tejtermék-alternatívák illetve azokból készült egészségtudatos termékek fejlesztéseibe."

Tehát a magyar élelmiszergyártók reményei szerint hamarosan Ázsiában is még több Kárpát-Medencéből származó finomsággal találkozhatnak a fogyasztók.


Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Megújult étlappal vár az etyeki birtok

Megújult étlappal vár az etyeki birtok 

Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.
Zenés-táncos estek a Gundelben

Zenés-táncos estek a Gundelben 

Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.