Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

A magyar kiállítók 60 négyzetméteres közösségi standján többek között mangalicatermékekkel, galambbal, édességekkel és magyar borokkal várták a beszerzők érdeklődését.

A magyar mezpgazdaság évről-évre világszínvonalú magyar agrártermékekkel, élelmiszerekkel és az innovációknak köszönhetően számos újdonsággal rukkol elő.

Az újdonságoknak a bemutatására kiváló lehetőséget kínálnak a nemzetközi vásárok, ahol egyúttal számos nemzet újdonságait is megismerhetik a gyártók.

Idén áprilisban például több mint ötvenkét országból, mintegy ezerötszáz kiállító részvételével nyílt meg Ázsia egyik legjelentősebb nemzetközi kiállítása Szingapúrban, a Food and Hotel Asia (FHA).

A magyar kiállítók 60 négyzetméteres közösségi standján többek között mangalicatermékekkel, galambbal, édességekkel és magyar borokkal várták a beszerzők érdeklődését. Így elmondható, hogy hazánk igazán nívósan képviseltette magát. A rendezvényre kilátogatott a tojásfehérje-alapú tejtermék-helyettesítőket gyártó magyar cég képviseletében Dr. Németh Csaba is.

A Food and Hotel Asia  kiállítás
A Food and Hotel Asia kiállítás
Fotó: ToTu

"Az ételérzékenység és a proteindúsabb táplálkozás iránti igény témaköre az egész világban téma. Ezekre egyszerre nyújtanak megoldást a tej-, glutén-, szója és hozzáadott cukor-mentes termékeink, melyek fejlesztését a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel közösen a jövőben is folytatjuk." - osztotta meg velünk gondolatait Dr. Németh Csaba, élelmiszer-mérnök, c. egyetemi tanár. - majd felhívta a figyelmet arra, hogy "a táplálkozási trendeknek és igényeknek megfelelő termékek Ázsiába történő exportálásánál azonban komolyan figyelni kell a szállíthatóságra, minőségmegőrzési idő hosszára, hiszen a termékeknek hosszú utat kell megtenniük a boltok polcáig. Jelentős részben éppen ezért kezdtünk bele hűtve tárolás nélkül is polcálló valamint mélyhűtött tejtermék-alternatívák illetve azokból készült egészségtudatos termékek fejlesztéseibe."

Tehát a magyar élelmiszergyártók reményei szerint hamarosan Ázsiában is még több Kárpát-Medencéből származó finomsággal találkozhatnak a fogyasztók.


A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.
Tojásválság az USA-ban

Tojásválság az USA-ban 

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának adatai alapján a tojás ára soha nem látott magasságokba emelkedett az elmúlt hónapokban.
Idén is megtartják a Budafoki Pincejárat borral, pezsgővel bélelt programjait

Idén is megtartják a Budafoki Pincejárat borral, pezsgővel bélelt programjait 

Idén bemutatják Budapest Bornegyedének gazdag hagyományait, művészeti értékeit és a pezsgő- és borkultúra új irányvonalait.
Leáldozóban a fine dining népszerűsége, feljövőben a cukrászdák rangja

Leáldozóban a fine dining népszerűsége, feljövőben a cukrászdák rangja 

Sok minden kiderült az egyik vendéglátással, rendezvényszervezéssel és hotelüzemeltetéssel foglalkozó cég megbízására  2024 őszén elkészült kutatásból.
Kávé, költészet, képzőművészet

Kávé, költészet, képzőművészet 

Rendhagyó italbemutató a pesti Dorottya utcai Edison & Jupiter speciality kávézóban.
Százféle fánk a Fánkfesztiválon

Százféle fánk a Fánkfesztiválon 

Karneváli programokkal várják idén is a résztvevőket.
Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón

Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón 

Több mint nyolcvan pincészet kétszáznál is több, furmintból készült borával találkozhat a közönség a 15. Furmint Február Nagy Kóstolón csütörtökön Budapesten, a Hagyományok Házában.
Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe

Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe 

Egy 193 éves olasz malom, hagyományok, innováció és egy jó adag magyar szenvedély.
Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt

Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt 

Az a biztos, ami már a tárolókban van.
Valentin-nap a város felett

Valentin-nap a város felett 

Valentin-napi élmények a Matild Palotában.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.