Magyar bisztro-lánc Európában?

Néhány héten belül megnyithat Berlinben az európai hálózatnak tervezett hungarikum bisztro-lánc első tagja Berlinben. A láncot a CBA üzemelteti majd.

(Munkatársunktól)

A február 19. és 27. között megrendezésre kerülő párizsi Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállítás kapcsán jelentette be a hírt Dr. Malasics András, a CBA általános vezérigazgatója. A tervek szerint az első, magyar termékeket –hungarikumokat – kínáló szaküzlet, és a hozzá kapcsolódó gourmet-bisztro a Magyar Köztársaság berlini Nagykövetségének épületében kap majd helyet. Ehhez az engedélyek beszerzése rövidesen befejeződik, és megkezdődik az épület korábban bemutatóteremként használt földszinti részének leválasztása. A berlini egységet az első lépcsőben, Londonban, Brüsszelben és Párizsban követi majd további bisztrók nyitása – tudtuk meg az általános vezérigazgatótól.

A sajtótájékoztatón Dr. Simon Péter, az az Agrármarketing Centrum (AMC) igazgatója elmondta, hogy a februári párizsi Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállításon rendhagyó, és hagyományteremtő lesz a magyar részvétel. Költséghatékonysági célzattal az AMC nem maga szervezi a megjelenést, hanem erre megállapodást kötött a CBA-val. Partnere végzi a szervezői feladatokat, és vállalja a költségek egy részét is. Az Agrármarketing Centrum egyelőre próbaként értékeli azt a konstrukciót, de ha sikeres lesz a teszt, a későbbiek során hasonló rendszerben jelenik majd meg a magyar mezőgazdasági termelők képviselete a nemzetközi bemutatókon.

Dr. Malasics András hozzátette, hogy alapvető célkitűzésük, hogy olyan képet mutassanak a hazai termékekről, amely kedvező benyomást tesz majd a látogatókra, érdeklődőkre. Piacképes termékekkel jelennek majd meg, olyanokkal, amit nyugodt szívvel kóstoltathatnak majd meg a magyar stand részeként felépítendő gasztro-bisztróban a kíváncsiskodók. A termékek mellett lehetőséget adnak az előállító tájegységek bemutatkozására is, de prezentációt tarthatnak majd a turisztikai térségek, hotelek is.

Az AMC 47 termelő 327 termékét mutatja be a kiállításon, ezeket négy kamion szállítja majd Párizsba. A magyar standon 12 borászat képviseli majd a magyar bortermelőket.

Kérdésre az AMC igazgatója elmondta, hogy bár a pontos számokat üzleti titokként kezelik, a költségek nagyjából felét viseli a CBA, míg az Agrármarketing Centrum nettó 40 millió forinttal járul hozzá a kiállításon történő részvételhez.


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.