Magyar borász lett „Az Év Nemzetközi Női Borásza" Németországban

Németország a világ egyik legnagyobb és legjelentősebb borpiaca. Kövesdi Zsófia teljesítménye a magyar bormarketing szempontjából kiemelkedő jelentőségű.

Visszaigazolja, hogy a villányi borvidék terroir-ja alkalmas világelitbe tartozó vörösborok készítésére jó koncepció és professzionális hozzáállás mellett - írja az Agroinform.hu.

Híven tükrözi a birtok minden egyes szakértő munkatársának a hozzáadott értékét, Kövesdi Zsófia főborász és Nagy Zsolt szőlészeti igazgató vezetésével. A német szakportál évente több, mint 10 000 tételt kóstol és értékel a világ minden részéről.

Az idei versenyfelhívásukra beküldött 9, Kövesdi Zsófia által készített Jammertal Borbirtok tétel a következő értékeléseket kapta:

  • Koh-I-Noor 105.6 2019 TOP-ARANY
  • Koh-I-Noor Merlot 2017 ARANY
  • Koh-I-Noor Merlot 2019 ARANY
  • Koh-I-Noor Cabernet Sauvignon 2018 ARANY
  • Cassiopeia MCS*Achird 2018 TOP-ARANY
  • Ars Poetica Syrah 2021 ARANY
  • Ars Poetica Pinot Noir 2020 ARANY
  • Ars Poetica Chardonnay 2020 ARANY
  • Jammertal Blue Sky 2020 ARANY

2023 nemzetközi borverseny eredményei (15 Arany- és 7 Nagyaranyérem Angliából, Ausztriából, Kanadából, Németországból és Franciaországból) pontos visszajelzései a Jammertal Borbirtokon zajló rendkívül magas színvonalú szőlészeti és borászati szakmai munkának.

Tovább olvasok >>


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.