Magyar étteremajánló startup sikere Amerikában

Az újranyitó Seattle-ben indítja el a Feastfox az étteremajánló platformjának éles verzióját.

Elindul Seattle-ben a nyilvános étterem- és ételajánló oldalával a Feastfox, közölte a Forbesszal a magyar startup alapító-CEO-ja, Petz Dániel.

„A koronavírus okozta káosz Amerikában is megnehezíti mind az éttermi látogatók, mind az éttermek dolgát, magyarázta az indulás kapcsán Petz Dániel. Mi ebben most kulcsszerepet tudunk játszani, és segíteni tudjuk a két fél egymásra találását.”

A Feastfox olyan étteremajánló szolgáltatást nyújt, ami néhány kérdés megválaszolása után milliónyi bemenő adat alapján (Yelp-kritikák, Tripadvisor-értékelések, stb.) személyre szabottan ajánl nem csak vendéglátóhelyet, hanem konkrét ételt és menüsort is, árral együtt. Az éttermeknek ezért nem kell fizetni, a fogyasztók havi díjas előfizetéssel  kaphatnak hozzáférést a Feastfox rendszeréhez.

Fontos kihangsúlyozni Petz szerint, hogy ezzel a modellel tudják biztosítani, hogy objektív ajánlást adjanak a felhasználóknak, nem fogadnak el pénzt az vendéglátóhelyektől az előresorolásért. A bevezetés alkalmával most augusztus 31-ig elengedik az előfizetési díjat.

A startup vállalkozást Dél-Afrikában indították útjára, most új szakaszba lépett, áttette stratégiai fókuszát a dél-afrikai tesztpiacról az Egyesült Államokba. November óta tesztelték új terméküket, ehhez kapcsolódóan megduplázták a csapatot (12 főre), elsősorban Budapesten vettek fel mérnököket a magyar fejlesztőközpontba. Az újítást már korábban élesítették volna, de az éttermek bezárása miatt ezt elhalasztották addig, amíg Amerikában is újranyitnak a vendéglátóegységek.

Petz Dániel elmondta, a Feastfoxnál arra építenek, hogy a koronavírus és a bezárkózás miatti válságban hónapok alatt tűnnek el, alakulnak át régen berögzült fogyasztói szokások. Ez pedig jó alkalmat teremt arra, hogy az újrarendeződést kihasználva betörjenek a piacra. A vendéglátóegységek a hónapokig tartó zárva tartást követően mindenhol a túlélésért küzdenek, ilyenkor különösen nagy érték lehet, ha az újranyitás során stabil vevőkört tudnak kialakítani, a Feastfox pedig ezt a lehetőséget kínálja nekik.

Forrás: forbes.com


Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.