Magyar étteremajánló startup sikere Amerikában

Az újranyitó Seattle-ben indítja el a Feastfox az étteremajánló platformjának éles verzióját.

Elindul Seattle-ben a nyilvános étterem- és ételajánló oldalával a Feastfox, közölte a Forbesszal a magyar startup alapító-CEO-ja, Petz Dániel.

„A koronavírus okozta káosz Amerikában is megnehezíti mind az éttermi látogatók, mind az éttermek dolgát, magyarázta az indulás kapcsán Petz Dániel. Mi ebben most kulcsszerepet tudunk játszani, és segíteni tudjuk a két fél egymásra találását.”

A Feastfox olyan étteremajánló szolgáltatást nyújt, ami néhány kérdés megválaszolása után milliónyi bemenő adat alapján (Yelp-kritikák, Tripadvisor-értékelések, stb.) személyre szabottan ajánl nem csak vendéglátóhelyet, hanem konkrét ételt és menüsort is, árral együtt. Az éttermeknek ezért nem kell fizetni, a fogyasztók havi díjas előfizetéssel  kaphatnak hozzáférést a Feastfox rendszeréhez.

Fontos kihangsúlyozni Petz szerint, hogy ezzel a modellel tudják biztosítani, hogy objektív ajánlást adjanak a felhasználóknak, nem fogadnak el pénzt az vendéglátóhelyektől az előresorolásért. A bevezetés alkalmával most augusztus 31-ig elengedik az előfizetési díjat.

A startup vállalkozást Dél-Afrikában indították útjára, most új szakaszba lépett, áttette stratégiai fókuszát a dél-afrikai tesztpiacról az Egyesült Államokba. November óta tesztelték új terméküket, ehhez kapcsolódóan megduplázták a csapatot (12 főre), elsősorban Budapesten vettek fel mérnököket a magyar fejlesztőközpontba. Az újítást már korábban élesítették volna, de az éttermek bezárása miatt ezt elhalasztották addig, amíg Amerikában is újranyitnak a vendéglátóegységek.

Petz Dániel elmondta, a Feastfoxnál arra építenek, hogy a koronavírus és a bezárkózás miatti válságban hónapok alatt tűnnek el, alakulnak át régen berögzült fogyasztói szokások. Ez pedig jó alkalmat teremt arra, hogy az újrarendeződést kihasználva betörjenek a piacra. A vendéglátóegységek a hónapokig tartó zárva tartást követően mindenhol a túlélésért küzdenek, ilyenkor különösen nagy érték lehet, ha az újranyitás során stabil vevőkört tudnak kialakítani, a Feastfox pedig ezt a lehetőséget kínálja nekik.

Forrás: forbes.com


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.