Magyar étteremajánló startup sikere Amerikában

Az újranyitó Seattle-ben indítja el a Feastfox az étteremajánló platformjának éles verzióját.

Elindul Seattle-ben a nyilvános étterem- és ételajánló oldalával a Feastfox, közölte a Forbesszal a magyar startup alapító-CEO-ja, Petz Dániel.

„A koronavírus okozta káosz Amerikában is megnehezíti mind az éttermi látogatók, mind az éttermek dolgát, magyarázta az indulás kapcsán Petz Dániel. Mi ebben most kulcsszerepet tudunk játszani, és segíteni tudjuk a két fél egymásra találását.”

A Feastfox olyan étteremajánló szolgáltatást nyújt, ami néhány kérdés megválaszolása után milliónyi bemenő adat alapján (Yelp-kritikák, Tripadvisor-értékelések, stb.) személyre szabottan ajánl nem csak vendéglátóhelyet, hanem konkrét ételt és menüsort is, árral együtt. Az éttermeknek ezért nem kell fizetni, a fogyasztók havi díjas előfizetéssel  kaphatnak hozzáférést a Feastfox rendszeréhez.

Fontos kihangsúlyozni Petz szerint, hogy ezzel a modellel tudják biztosítani, hogy objektív ajánlást adjanak a felhasználóknak, nem fogadnak el pénzt az vendéglátóhelyektől az előresorolásért. A bevezetés alkalmával most augusztus 31-ig elengedik az előfizetési díjat.

A startup vállalkozást Dél-Afrikában indították útjára, most új szakaszba lépett, áttette stratégiai fókuszát a dél-afrikai tesztpiacról az Egyesült Államokba. November óta tesztelték új terméküket, ehhez kapcsolódóan megduplázták a csapatot (12 főre), elsősorban Budapesten vettek fel mérnököket a magyar fejlesztőközpontba. Az újítást már korábban élesítették volna, de az éttermek bezárása miatt ezt elhalasztották addig, amíg Amerikában is újranyitnak a vendéglátóegységek.

Petz Dániel elmondta, a Feastfoxnál arra építenek, hogy a koronavírus és a bezárkózás miatti válságban hónapok alatt tűnnek el, alakulnak át régen berögzült fogyasztói szokások. Ez pedig jó alkalmat teremt arra, hogy az újrarendeződést kihasználva betörjenek a piacra. A vendéglátóegységek a hónapokig tartó zárva tartást követően mindenhol a túlélésért küzdenek, ilyenkor különösen nagy érték lehet, ha az újranyitás során stabil vevőkört tudnak kialakítani, a Feastfox pedig ezt a lehetőséget kínálja nekik.

Forrás: forbes.com


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.