Magyar étteremdizájn Bécsben a Real Madrid focistájának

David Alaba és testvére, Rose May két hete nyitott éttermet az osztrák fővárosban, a társtulajdonos és a design tervezői is magyarok - értesült kiadónk lapja, a Kreatív.

Nemrég a Real Madrid csapatához igazolt  focista, David Alaba és énekesnő testvére, Rose May Alaba Bécs feltörekvő negyedében, az Austria Campuson nyitotta meg éttermét. A DaRose különlegessége, hogy a teljes design kocepcióját a magyar Socially dolgozta ki.

A Kreatívnak eljuttatott közlemény szerint a konyhai koncepció az étterem társtulajdonosától, Sebestyén András séftől származik  „Az étterem egyértelmű vízióval született: egyedit és izgalmasat kíván hozni az osztrák kulináris színtérre. Kortárs gasztronómiai élményt, ami kiszakít a mindennapokból legyen szó egy üzleti megbeszélésről vagy egy pezsgő éjszakáról. Mindezt a szingapúri-mediterrán konyha izgalmas ízeivel.”

A teljes arculatot és a kialakítás is a Socially gasztromarketing ügynökség feladata volt,  Ernst András közreműködésével a belső tér koncepcióját is ők álmodták meg. A cél az volt, hogy egy, a logón túlmutató, egyedi atmoszférát alakítsanak ki a helynek.

Csontos Eszter art director szerint „Egy olyan enteriőrre is kiterjedt, összetett arculat megalkotása volt a célunk, ami egyszerre utal a konyha izgalmas eklektikájára és ábrázolja a névadó Alaba testvéreket is. Összhangban a hely progresszív szellemiségével született meg a belső tér ötlete, aminek betonhatású falain ugyanúgy működnek a felnagyított portrék, a gasztronómiai elemek és a hozzájuk tartozó, az ételek textúráira hajazó ecsetvonások, festékfoltok és fröccsenések is, mint az étlapok elválasztó oldalain.. A tér ikonikus kör alakú lámpái pedig visszaköszönnek az étel-és itallapok kistancolt borítóin.”

Fotók: Balogh Kata / Socially

A grafikai világ egyaránt megidézi az izgalmas gasztronómiai újításokat, az Alaba testvéreket, és a mai napig lenyűgöző bécsi barokk alkotásokat– tisztelegve a város gazdag kulturális hagyományai előtt

Forrás: Kreatív Online


Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.