Magyar induló a Starbucks baristaversenyén

A Starbucks minden évben megrendezi a nemzetközi Barista Championship-et, ahol tehetséges kávékészítők mérik össze tudásukat. A július 16-i magyarországi selejtező nyertese Londonban képviselheti hazánkat a döntőben, ahol kiderül ki 2019 barista bajnoka.

Baristák és kávémesterek Egy finom kávé egyik legfontosabb alkotóeleme az a figyelmesség, amellyel a jó barista áll a kávékészítéshez. Nem elég csak egyszerűen a receptet követni, hiszen a megfelelő pörkölés, a minőségi alkotóelemek összhangja, és az odafigyelés teszi valódi élménnyé a kávézást. A Starbucks baristái éppen ezért készülnek fel a lehető legnagyobb mértékben a világ különböző tájainak kávéspecialitásaiból, és tudják, hogyan szabják személyre a vendégek kedvenc kávéfajtáit.

Azok számára, akik szeretnék tökéletesre fejleszteni kávékészítési technikájukat, a Starbucks létrehozta a kávémesteri címet, és a hozzá tartozó tanfolyamot. A több hónapos képzés elvégzését követően a mesterjelölt elismert szakértők előtt tesz vizsgát. A folyamat a kötényavató kávészemináriummal zárul, amelynek sikeres teljesítésével a barista kiérdemli a kávémesterek megkülönböztető jelét, a fekete kötényt.

Starbucks Barista Championship A kávéházlánc a szakmaiság jegyében a kávémesteri képzés mellett minden évben lehetőséget nyújt baristáinak, hogy összemérjék tudásukat. A bajnokság elődöntőit Európa, Afrika és a Közel-Kelet országaiban rendezik meg. A budapesti fordulóra július 16-án, a Duna Plázában került sor, ahol a baristák három körben mutatták be tudásukat. Először a tökéletes latte artot, majd a kávéfajtákról szóló szakmai tudást tesztelte a szakértőkből álló zsűri. A harmadik, szituációs feladatnál kreativitásra van szükség, itt előre megadott alapanyagokból kellett egyedi kávékülönlegességet készíteni.


A négy versenyző közül szoros versenyben Pap Rebeka nyerte el a jogot, hogy képviselje hazánkat a világdöntőben. Rebeka a Westend Terrace csapatából érkezett és hat testvére mellett latte art technikájára büszke leginkább. A novemberi londoni döntőben a világszerte megrendezett selejtezők győzteseivel kell összemérnie tudását, hogy ő legyen 2019 barista bajnoka. 

A verseny résztvevői saját megoldásokkal indultak a bajnokságon. A különleges és izgalmas receptek otthon is könnyedén elkészíthetők. A „Chocolate Dream Cloud” italkülönlegesség hozzávalói 60 ml mokka, 1 adag jég, kb. 1 dl tejszín, dupla shot espresso, 150 ml 1,5%-os tejből készült hideg tejhab, csokoládé szórás a tetejére. A tökéletes eredményhez elég a pohárba tenni a mokkát, ezután következik az espresso. A hozzávalók összekeverése után következik a tejszín majd egy adag jég úgy, hogy a pohár mindössze a kétharmadáig legyen tele. Zárásként a tejhab és csokiszórás kerül a koktél tetejére. 

(forrás: Store Insider) 


Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.