Magyar siker a rangos szakácsversenyen

135 fiatal séf 12 régióból, 50 ország képviseletében egy lépéssel közelebb került a S.Pellegrino Young Chef 2020-as döntőjéhez. Több mint kétezernégyszázan pályáztak a világ minden tájáról, hogy részt vehessenek a globálisan elismert versenyen, amely a világ legjobb fiatal séfjét keresi. A döntősök között szerepel Koppány Levente is Magyarország képviseletében. A fiatal versenyző jelenleg a Salon étterem sous chef-je.

Minden egyes fiatal séf jelentkezését és elkészített egyedi ételét az ALMA, az Olasz Konyha Vezető Nemzetközi Oktatási és Képzési Központjának kulináris szakértői értékelték, akik a jelöltek kiválasztásáért felelnek. Az ALMA kiválasztási folyamata három kulcsfontosságú kritériumon alapult: technikai készségek, kreativitás és a személyes meggyőződés arról, hogy a gasztronómia átalakító ereje révén pozitív társadalmi változások érhetők el.

„Örömünkre szolgál, hogy egészen a kezdetektől együttműködhetünk a S.Pellegrino Young Chef versennyel. Minden alkalommal lenyűgöz minket a fiatal séfek hatalmas lelkesedése és ötleteik sokszínűsége - mondta Andrea Sinigaglia, az ALMA ügyvezető igazgatója. „Az idei versenyre 135 fiatal tehetséget választottunk ki, izgatottan várjuk hogyan teljesítenek először a helyi, majd a globális megmérettetésen. Minden résztvevőnek sok sikert kívánunk!”


Több mint 10 százalékra emelkedett a nők aránya a regisztrált jelentkezők körében – ezt a számot tovább kell növelni, de így is jól mutatja a S.Pellegrino – amelyet hazánkban a Szentkirályi Magyarország forgalmaz – elkötelezettségét a nemek közötti egyensúly és az inkluzivitásra való törekvésben.

Idén augusztustól decemberig az egyes régiók jelöltjei – köztük Koppány Levente is – 12 regionális megmérettetésen versenyeznek majd. Mindegyik régióban független sztárséfekből álló zsűri bírálja el a pályázók egyedi fogásait, és választja ki a regionális győzteseket a meghirdetett négy kategóriában. Ennek a zsűrinek a tagja Palágyi Eszter is, aki a Michelin-csillagos Costes étterem séfje.

2019. december végére lezárul a négy kategóriában továbbjutó fiatal séfek kiválasztása, ők vehetnek majd részt a 2020 júniusában tartott döntőben. A következő hónapokban minden döntőst egy mentor séf segít majd az egyedi fogások tökéletesítésében és a nemzetközi döntőre való felkészülésben.

Forrás: Turizmus Online


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.