Magyar siker a rangos szakácsversenyen

135 fiatal séf 12 régióból, 50 ország képviseletében egy lépéssel közelebb került a S.Pellegrino Young Chef 2020-as döntőjéhez. Több mint kétezernégyszázan pályáztak a világ minden tájáról, hogy részt vehessenek a globálisan elismert versenyen, amely a világ legjobb fiatal séfjét keresi. A döntősök között szerepel Koppány Levente is Magyarország képviseletében. A fiatal versenyző jelenleg a Salon étterem sous chef-je.

Minden egyes fiatal séf jelentkezését és elkészített egyedi ételét az ALMA, az Olasz Konyha Vezető Nemzetközi Oktatási és Képzési Központjának kulináris szakértői értékelték, akik a jelöltek kiválasztásáért felelnek. Az ALMA kiválasztási folyamata három kulcsfontosságú kritériumon alapult: technikai készségek, kreativitás és a személyes meggyőződés arról, hogy a gasztronómia átalakító ereje révén pozitív társadalmi változások érhetők el.

„Örömünkre szolgál, hogy egészen a kezdetektől együttműködhetünk a S.Pellegrino Young Chef versennyel. Minden alkalommal lenyűgöz minket a fiatal séfek hatalmas lelkesedése és ötleteik sokszínűsége - mondta Andrea Sinigaglia, az ALMA ügyvezető igazgatója. „Az idei versenyre 135 fiatal tehetséget választottunk ki, izgatottan várjuk hogyan teljesítenek először a helyi, majd a globális megmérettetésen. Minden résztvevőnek sok sikert kívánunk!”


Több mint 10 százalékra emelkedett a nők aránya a regisztrált jelentkezők körében – ezt a számot tovább kell növelni, de így is jól mutatja a S.Pellegrino – amelyet hazánkban a Szentkirályi Magyarország forgalmaz – elkötelezettségét a nemek közötti egyensúly és az inkluzivitásra való törekvésben.

Idén augusztustól decemberig az egyes régiók jelöltjei – köztük Koppány Levente is – 12 regionális megmérettetésen versenyeznek majd. Mindegyik régióban független sztárséfekből álló zsűri bírálja el a pályázók egyedi fogásait, és választja ki a regionális győzteseket a meghirdetett négy kategóriában. Ennek a zsűrinek a tagja Palágyi Eszter is, aki a Michelin-csillagos Costes étterem séfje.

2019. december végére lezárul a négy kategóriában továbbjutó fiatal séfek kiválasztása, ők vehetnek majd részt a 2020 júniusában tartott döntőben. A következő hónapokban minden döntőst egy mentor séf segít majd az egyedi fogások tökéletesítésében és a nemzetközi döntőre való felkészülésben.

Forrás: Turizmus Online


Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.