A magyar versenyző az igen erős nemzetközi mezőnyben nagy küzdelmet vívott, hiszen a 17 induló között ott volt többek között Ausztrália, Új-Zéland, Finnország, Németország, Anglia, Norvégia, Svédország, Hollandia, és az Amerikai Egyesült Államok versenyzője is. A magas színvonalon megrendezett verseny helyszínéül a mexikóvárosi Le Cordon Bleu szolgált.
Az Ifjúsági Szakács Világbajnokság különlegessége, hogy a versenyzők, akik egyébként csak 27 év alattiak lehetnek, nem egy alaposan begyakorolt menüsort készítenek, hanem a fogadó ország kiváló minőségű alapanyagaiból összeállított, és csak a verseny kezdetekor bemutatott „meglepetés kosár" (black box) tartalmának felhasználásával alkotnak önállóan, 3,5 óra alatt, egy-egy 3 fogásból álló (előétel, főétel, desszert), 4 adagban elkészített menüsort.
A titkos „meglepetés kosár" (black box) tartalma: marhahátszín, marhaoldalas, rák, osztriga, karfiol, avokádó, ananász, chili, fehér csokoládé volt.
Az elkészült ételeket 13 tagú nemzetközi szaktekintélyekből álló konyhai- és kóstoló zsűri bírálta el. A nemzetközi zsűriben (mint kóstoló zsűritag) Kovács Lázár (Lázár Chef) Conseiller Culinaire, a nemzeti versenyek Technikai Igazgatója, valamint Barka Áron Officier Maitre Rotisseur vett részt.
A Chaine Ifjúsági Szakács Világbajnokságon a magyar versenyző kiválóan helytállt, Csillag Richárd 4. lett. A dobogósok 2022-ben:
1. helyezett Tonje SVEE, Norvégia
2. helyezett Otto Valtteri HIETAMIES, Finnország
3. helyezett Joshua ROSS, Új-Zéland
A magyar versenyző felkészítésében közreműködött: Ádám Csaba, Barka Áron, Bicsár Attila, Bősze Ákos, Kovács Lázár (Lázár Chef), Novák Iván, Pesti István, Sándor Dénes, Segal Viktor, valamint a magyarországi Chaine Egyesület elnök asszonya, Pintér Katalin, így a sikeres magyar szereplés nekik is köszönhető.
A magyar bajnokság és a versenyző felkészítésének kiemelt támogatója a METRO és a METRO Gasztroakadémia.