Magyarok kenyere helyett japánok rizse

A világ legdrágább rizse a felkelő Nap országa számos prefektúrájából érkező termények keveréke.

A tavalyi „Guinness World Records"által a „legdrágább rizsnek" titulált, Kinmemai Premium nevű japán rizskeverék november 1-től a szingapúri piacon is meg fog jelenni.

A mixtúra öt rizsváltozatot elegyít egymással. A fajták többek között Gunma, Nagano és Niigata prefektúrákból származnak.

A produktum weboldalán megjelentetett betűk szerint: „[A rizs] megjelenését, emészthetőségét és gyors főzési idejét tekintve hasonlít a fehér rizshez, de a hasonlóságok itt ki is merülnek. Vajas, diószerű zamatra és nedves, krémes textúrára számíthatunk a hagyományos fehér rizsnél magasabb tápanyagprofillal.”

A termékvonal másik tagja barna, amely a honlap szerint „többet kínál a hagyományos barna rizs gesztenye árnyalatánál és tápértékénél. Ellenállhatatlanul bolyhos, könnyebben emészthető és gyorsabban megfőzhető a hagyományos változatnál.”


A Toyo Rice nevű cég által szabadalmaztatott technológiával őrölt mosatlan (a főzés előtt nem kell megmosni) rizst kilogrammonként pillanatnyilag 109 dollárért (jelenleg kb.28 000 forint) vesztegetik forgalmazók. Hagyományos társát a rizs állítólag ízben, édességben és táplálkozási értékben egyaránt meghaladja, és a The Straits Times beszámolója szerint „hatszor több lipopoliszacharidot tartalmaz. Ezek olyan endotoxinok, amelyek természetes erősítő szerepet tölthetnek be a szervezet immunrendszerében."

Forrás: Élelmiszer Szaklap


Csődöt jelentett a Hooters

Csődöt jelentett a Hooters 

A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.
Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket 

A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.
Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.