A tavalyi „Guinness World Records"által a „legdrágább rizsnek" titulált, Kinmemai Premium nevű japán rizskeverék november 1-től a szingapúri piacon is meg fog jelenni.
A mixtúra öt rizsváltozatot elegyít egymással. A fajták többek között Gunma, Nagano és Niigata prefektúrákból származnak.
A produktum weboldalán megjelentetett betűk szerint: „[A rizs] megjelenését, emészthetőségét és gyors főzési idejét tekintve hasonlít a fehér rizshez, de a hasonlóságok itt ki is merülnek. Vajas, diószerű zamatra és nedves, krémes textúrára számíthatunk a hagyományos fehér rizsnél magasabb tápanyagprofillal.”
A termékvonal másik tagja barna, amely a honlap szerint „többet kínál a hagyományos barna rizs gesztenye árnyalatánál és tápértékénél. Ellenállhatatlanul bolyhos, könnyebben emészthető és gyorsabban megfőzhető a hagyományos változatnál.”
A Toyo Rice nevű cég által szabadalmaztatott technológiával őrölt mosatlan (a főzés előtt nem kell megmosni) rizst kilogrammonként pillanatnyilag 109 dollárért (jelenleg kb.28 000 forint) vesztegetik forgalmazók. Hagyományos társát a rizs állítólag ízben, édességben és táplálkozási értékben egyaránt meghaladja, és a The Straits Times beszámolója szerint „hatszor több lipopoliszacharidot tartalmaz. Ezek olyan endotoxinok, amelyek természetes erősítő szerepet tölthetnek be a szervezet immunrendszerében."
Forrás: Élelmiszer Szaklap