Magyarok kenyere helyett japánok rizse

A világ legdrágább rizse a felkelő Nap országa számos prefektúrájából érkező termények keveréke.

A tavalyi „Guinness World Records"által a „legdrágább rizsnek" titulált, Kinmemai Premium nevű japán rizskeverék november 1-től a szingapúri piacon is meg fog jelenni.

A mixtúra öt rizsváltozatot elegyít egymással. A fajták többek között Gunma, Nagano és Niigata prefektúrákból származnak.

A produktum weboldalán megjelentetett betűk szerint: „[A rizs] megjelenését, emészthetőségét és gyors főzési idejét tekintve hasonlít a fehér rizshez, de a hasonlóságok itt ki is merülnek. Vajas, diószerű zamatra és nedves, krémes textúrára számíthatunk a hagyományos fehér rizsnél magasabb tápanyagprofillal.”

A termékvonal másik tagja barna, amely a honlap szerint „többet kínál a hagyományos barna rizs gesztenye árnyalatánál és tápértékénél. Ellenállhatatlanul bolyhos, könnyebben emészthető és gyorsabban megfőzhető a hagyományos változatnál.”


A Toyo Rice nevű cég által szabadalmaztatott technológiával őrölt mosatlan (a főzés előtt nem kell megmosni) rizst kilogrammonként pillanatnyilag 109 dollárért (jelenleg kb.28 000 forint) vesztegetik forgalmazók. Hagyományos társát a rizs állítólag ízben, édességben és táplálkozási értékben egyaránt meghaladja, és a The Straits Times beszámolója szerint „hatszor több lipopoliszacharidot tartalmaz. Ezek olyan endotoxinok, amelyek természetes erősítő szerepet tölthetnek be a szervezet immunrendszerében."

Forrás: Élelmiszer Szaklap


Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.