Magyarország ismét részt vesz a Gastronomika kongresszuson

Magyarországnak idén ismét részt vesz a világ egyik legrangosabb gasztronómiai eseményén, a Gastronomika kongresszuson, a baszkföldi San Sebastiánban.

A magyar megjelenés a Magyar Turisztikai Ügynökség által megalkotott új országmárkára, a WOW Hungary arculati elemeire épül, mely méltó módon fejezi ki hazánk értékeit. A részvétel ahhoz is hozzájárul, hogy közelebb kerülhessünk egy újabb Michelin-csillag megszerzéséhez.

A magyar standnál a Stílusos Vidéki Éttermiség tagéttermek séfjeinek prezentálásában hazánk ikonikus ételei közül az alábbi ételkülönlegességek és borok együtt kóstolására lesz lehetőség:

· Libamáj ízelítők, pástétomok, szarvasgombával, zellerrel és almával – borpárosítás (Royal Tokaji 5 puttonyos Aszú, 2013)

· Szarvasbélszín vadasan, gombákkal – borpárosítás (Gere Cabernet Franc, 2016)

Továbbá a kínálatban szerepel még több klasszikusnak tekinthető fogás:

· Körözött kétféleképpen mangalica hússal

· Gulyásleves

· Harcsapaprikás

· Sajtválogatás magyar sajtokból

· Somlói galuska

A magyar hagyományokra és a sokszínűségre épülő mai gasztronómiát kifejező fogások mellet borkóstoló is lesz, melyen keresztül megismerhetik Magyarország 6 borrégióját a látogatók. A standon helyet kap a jellegzetes hazai alapanyagokat bemutató, idén létrehozott digitális gasztronómiai íztérkép is.

A kongresszuson Ruprecht László, a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület elnöke egy ételkészítési workshopot tart, melynek témája a Történelmi Magyarország gasztronómiai utazása lesz, ami hat történelmi kor tükrében – Honfoglalás, reneszánsz, török uralom, Habsburg birodalom, valamint a főúri és mai modern kor – hat magyar étel elkészítési folyamatát mutatja be.

Az eseményen alkalom adódik egy borbemutatóra is, melynek előadója Mészáros Gabriella lesz, Magyország ételeiről és borairól. Nagy megtiszteltetés, hogy a rendezvényen a magyar stand fogadhatja Magyarország új spanyolországi nagykövetét, Dr. Odrobina Lászlót és feleségét Dr. Munding Mártát.

Forrás: Turizmus Online


Csődöt jelentett a Hooters

Csődöt jelentett a Hooters 

A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.
Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket 

A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.
Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.