Magyarország ismét részt vesz a Gastronomika kongresszuson

Magyarországnak idén ismét részt vesz a világ egyik legrangosabb gasztronómiai eseményén, a Gastronomika kongresszuson, a baszkföldi San Sebastiánban.

A magyar megjelenés a Magyar Turisztikai Ügynökség által megalkotott új országmárkára, a WOW Hungary arculati elemeire épül, mely méltó módon fejezi ki hazánk értékeit. A részvétel ahhoz is hozzájárul, hogy közelebb kerülhessünk egy újabb Michelin-csillag megszerzéséhez.

A magyar standnál a Stílusos Vidéki Éttermiség tagéttermek séfjeinek prezentálásában hazánk ikonikus ételei közül az alábbi ételkülönlegességek és borok együtt kóstolására lesz lehetőség:

· Libamáj ízelítők, pástétomok, szarvasgombával, zellerrel és almával – borpárosítás (Royal Tokaji 5 puttonyos Aszú, 2013)

· Szarvasbélszín vadasan, gombákkal – borpárosítás (Gere Cabernet Franc, 2016)

Továbbá a kínálatban szerepel még több klasszikusnak tekinthető fogás:

· Körözött kétféleképpen mangalica hússal

· Gulyásleves

· Harcsapaprikás

· Sajtválogatás magyar sajtokból

· Somlói galuska

A magyar hagyományokra és a sokszínűségre épülő mai gasztronómiát kifejező fogások mellet borkóstoló is lesz, melyen keresztül megismerhetik Magyarország 6 borrégióját a látogatók. A standon helyet kap a jellegzetes hazai alapanyagokat bemutató, idén létrehozott digitális gasztronómiai íztérkép is.

A kongresszuson Ruprecht László, a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület elnöke egy ételkészítési workshopot tart, melynek témája a Történelmi Magyarország gasztronómiai utazása lesz, ami hat történelmi kor tükrében – Honfoglalás, reneszánsz, török uralom, Habsburg birodalom, valamint a főúri és mai modern kor – hat magyar étel elkészítési folyamatát mutatja be.

Az eseményen alkalom adódik egy borbemutatóra is, melynek előadója Mészáros Gabriella lesz, Magyország ételeiről és borairól. Nagy megtiszteltetés, hogy a rendezvényen a magyar stand fogadhatja Magyarország új spanyolországi nagykövetét, Dr. Odrobina Lászlót és feleségét Dr. Munding Mártát.

Forrás: Turizmus Online


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.