Május 1.: nyitott Káli-porták

Köveskál főutcáján május elsején reggeltől estig programok, éttermek, borászatok, helyi porták és kertek várják a vendégeket a gasztrofalu megalakulásának ünnepén.

Köveskál a Káli-medence gasztronómiai közepe: a 400 fős település három jegyzett minőségi étteremmel és több pincészettel büszkélkedhet, és majd minden évben szárba szökken egy új gasztronómiai kezdeményezés. A falu főutcáján haladva sorra érik egymást a finom borok és elsőosztályú fogások, ez a gondolat hívta életre a Gasztrofalu kezdeményezést is. - olvasható a szeretlekmagyarország.hu oldalon.

Az ötletgazdák a KáliArtInn házigazdái, Döbröntei Ildikó és Csaba úgy gondolták, érdemes formába önteni Köveskál gasztronómiai látványosságait, együttműködni, együtt gondolkodni és közös eseményekkel Köveskálra csábítani a vendégeket.Az itteni vendéglátóhelyekben közös, hogy bárhová is tér be a vendég, otthonos fogadtatásra, maximális minőségre, helyi alapanyagokból készült fogásokra, házi lekvárokra, szörpökre és friss fűszerekre számíthat.

Nem véletlenül lesz tehát a Káli medencében az év első eseménye a Gasztrofalu megalakulásának ünnepe május 1-jén, amikor reggeltől estig programokkal várják az ide látogatókat. Lesz szőlőtőke-ültetés a falu közepén, lehet bort kóstolni, bemutatkoznak a néptáncosok és a legkisebbek is külön műsorral készülnek. Nyitva lesznek az éttermek és a borászatok, sőt, a helyi porták és kertek is kinyitnak, ahol a falubeliek várják majd házi harapnivalókkal, sütikkel, pogácsával a betérőket.

Forrás: Vendég & Hotel Online

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.