Május 1.: nyitott Káli-porták

Köveskál főutcáján május elsején reggeltől estig programok, éttermek, borászatok, helyi porták és kertek várják a vendégeket a gasztrofalu megalakulásának ünnepén.

Köveskál a Káli-medence gasztronómiai közepe: a 400 fős település három jegyzett minőségi étteremmel és több pincészettel büszkélkedhet, és majd minden évben szárba szökken egy új gasztronómiai kezdeményezés. A falu főutcáján haladva sorra érik egymást a finom borok és elsőosztályú fogások, ez a gondolat hívta életre a Gasztrofalu kezdeményezést is. - olvasható a szeretlekmagyarország.hu oldalon.

Az ötletgazdák a KáliArtInn házigazdái, Döbröntei Ildikó és Csaba úgy gondolták, érdemes formába önteni Köveskál gasztronómiai látványosságait, együttműködni, együtt gondolkodni és közös eseményekkel Köveskálra csábítani a vendégeket.Az itteni vendéglátóhelyekben közös, hogy bárhová is tér be a vendég, otthonos fogadtatásra, maximális minőségre, helyi alapanyagokból készült fogásokra, házi lekvárokra, szörpökre és friss fűszerekre számíthat.

Nem véletlenül lesz tehát a Káli medencében az év első eseménye a Gasztrofalu megalakulásának ünnepe május 1-jén, amikor reggeltől estig programokkal várják az ide látogatókat. Lesz szőlőtőke-ültetés a falu közepén, lehet bort kóstolni, bemutatkoznak a néptáncosok és a legkisebbek is külön műsorral készülnek. Nyitva lesznek az éttermek és a borászatok, sőt, a helyi porták és kertek is kinyitnak, ahol a falubeliek várják majd házi harapnivalókkal, sütikkel, pogácsával a betérőket.

Forrás: Vendég & Hotel Online

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.