Malacfej paprikával, véres hurka mangósalátával

Exkluzív vacsorával készül újév első napjára az újonnan Michelin csillagot kapott 42 Restaurant séfje, Barna Ádám és a Michelin ajánlást frissen bezsebelt autentikus olasz étterem, az Avalon Ristorante vezető séfje, Szepesi Gábor.

A menüsort a két séf közösen tervezte meg, amelynek fogásai között szerepel malacfej paprikával, káposztával, véres hurka mangósalátával, korhely káposztaleves, lassan sült tarja lencsesalátával és szőkecsokis panna cotta almaraguval és vaníliafagylalttal.  

Ez lesz az első tematikus vacsoraest, amelyet a két étterem az utóbbi időszak Michelin csillagos elismerései után rendez. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy egy olyan csodás étteremmel közösen rendezhetjük ezt, akik szintén élnek-halnak azért, amit csinálnak",  mondta a közös vacsoraesttel kapcsolatban Bajusz Gergely, az Avalon gasztronómiai igazgatója. „A közös menüsorban arra törekedtünk, hogy megjelenjenek benne a klasszikus újévi alapanyagok, amire ilyenkor mindenki vágyik, ugyanakkor legyen benne egy kis „tűzijáték.””

 

Ez a menüsor ötvözi az újévkor szokásos, klasszikus fogásokat, és már felvillantja a disznóvágás tradicionális ételeit is. Egy disznósajt feldolgozással készülök, illetve a véres hurka elkészítése lesz még az én feladatom, amely évek óta az egyik legkedvesebb fogásom” , tette hozzá Barna Ádám, a 42 Restaurant & Bar séfje. 

 

Forrás: Arterego / Turizmus Online


Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.