A menüsort a két séf közösen tervezte meg, amelynek fogásai között szerepel malacfej paprikával, káposztával, véres hurka mangósalátával, korhely káposztaleves, lassan sült tarja lencsesalátával és szőkecsokis panna cotta almaraguval és vaníliafagylalttal.
Ez lesz az első tematikus vacsoraest, amelyet a két étterem az utóbbi időszak Michelin csillagos elismerései után rendez. „Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy egy olyan csodás étteremmel közösen rendezhetjük ezt, akik szintén élnek-halnak azért, amit csinálnak", mondta a közös vacsoraesttel kapcsolatban Bajusz Gergely, az Avalon gasztronómiai igazgatója. „A közös menüsorban arra törekedtünk, hogy megjelenjenek benne a klasszikus újévi alapanyagok, amire ilyenkor mindenki vágyik, ugyanakkor legyen benne egy kis „tűzijáték.””
„Ez a menüsor ötvözi az újévkor szokásos, klasszikus fogásokat, és már felvillantja a disznóvágás tradicionális ételeit is. Egy disznósajt feldolgozással készülök, illetve a véres hurka elkészítése lesz még az én feladatom, amely évek óta az egyik legkedvesebb fogásom” , tette hozzá Barna Ádám, a 42 Restaurant & Bar séfje.
Forrás: Arterego / Turizmus Online