Marbellán terjeszkedik a Zsidai Csoport

Éttermeket és bárokat nyitottak a helyi Kempinski Hotelben.

A Kempinski Hotel Corvinus Budapesttel folytatott sikeres gasztronómiai együttműködés után (ÉS Bisztró, ÉS Deli) a hotellánc vezetősége a dél-spanyolországi szállodájának lobby és vendégtér átalakítására, újrapozíconálására és a teljes gasztronómiai kínálat kialakítására kérte fel a Zsidai Csoportot, melynek eredményeként 2018. márciusában megnyitott az El Paseo del Mar gasztronómiai központ; a Baltazár Bar&Grill grill étteremmel, a Black Rose The Bar koktél- és borbárral, a tengerparton található Spíler Beach Club étteremmel és a hotel medencéinél található Spíler Pool Barral.

Az El Paseo del Mar gasztronómiai központot a Zsidai Csoport hozta létre, üzemeltetését pedig a hotellel közösen végzik. Ezzel a jelentős lépéssel a Costa del Sol gasztronómiai térképére újabb helyek kerültek fel. Az El Paseo del Mar egységhez tartozó két étterem és két bár kialakítása, továbbá a szálloda közösségi területeinek újjáépítése során a helyek építészeti kialakítása, design-juk, gasztronómiai koncepciójuk és az arculatuk is teljes egészében a Zsidai Csoport munkája nyomán valósultak meg. A belsőépítészeti átalakítások átgondolására és megtervezésére a csoport Bara Ákos belsőépítészt bízta meg.

Az étel- és italválaszték kialakításánál a cégcsoport szem előtt tartotta Andalúzia gasztronómiai kultúráját, a helyi friss alapanyagokat, a helyi lakosok igényeit és a turisták elvárásait is. A hotel nem titkolt szándéka, hogy a nyitásokkal a helyi lakosokat is szeretné aktívan bevonni - a hotelvendégek mellett megnyitja kapuit a nagyközönségnek is.

Zsidai Zoltán Roy elmondta: „Nagyon örülünk és büszkék vagyunk, hogy ezzel a projekttel 36 éves gasztronómiai tapasztalatunkat vihettük el Spanyolország legmenőbb tengerpartjára, a Kempinski Hotel Bahíaba. Mint étteremtulajdonos pontosan tudom, milyen nehéz egy egységen belül különböző koncepcióval bíró éttermeket és bárokat létrehozni, mely helyieknek és szállóvendégeknek is egyaránt kedvez. Úgy érzem, Marbellan most ez sikerült és bízom benne, hogy a Costa del Sol legmenőbb helyévé fog válni az El Paseo del Mar.”

A Zsidai Gasztronómiai Csoport és a Kempinski Hotels az És Bisztró és az És Deli 2013-as nyitása óta dolgozik együtt.

Forrás: Vendég & Hotel


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.