Marbellán terjeszkedik a Zsidai Csoport

Éttermeket és bárokat nyitottak a helyi Kempinski Hotelben.

A Kempinski Hotel Corvinus Budapesttel folytatott sikeres gasztronómiai együttműködés után (ÉS Bisztró, ÉS Deli) a hotellánc vezetősége a dél-spanyolországi szállodájának lobby és vendégtér átalakítására, újrapozíconálására és a teljes gasztronómiai kínálat kialakítására kérte fel a Zsidai Csoportot, melynek eredményeként 2018. márciusában megnyitott az El Paseo del Mar gasztronómiai központ; a Baltazár Bar&Grill grill étteremmel, a Black Rose The Bar koktél- és borbárral, a tengerparton található Spíler Beach Club étteremmel és a hotel medencéinél található Spíler Pool Barral.

Az El Paseo del Mar gasztronómiai központot a Zsidai Csoport hozta létre, üzemeltetését pedig a hotellel közösen végzik. Ezzel a jelentős lépéssel a Costa del Sol gasztronómiai térképére újabb helyek kerültek fel. Az El Paseo del Mar egységhez tartozó két étterem és két bár kialakítása, továbbá a szálloda közösségi területeinek újjáépítése során a helyek építészeti kialakítása, design-juk, gasztronómiai koncepciójuk és az arculatuk is teljes egészében a Zsidai Csoport munkája nyomán valósultak meg. A belsőépítészeti átalakítások átgondolására és megtervezésére a csoport Bara Ákos belsőépítészt bízta meg.

Az étel- és italválaszték kialakításánál a cégcsoport szem előtt tartotta Andalúzia gasztronómiai kultúráját, a helyi friss alapanyagokat, a helyi lakosok igényeit és a turisták elvárásait is. A hotel nem titkolt szándéka, hogy a nyitásokkal a helyi lakosokat is szeretné aktívan bevonni - a hotelvendégek mellett megnyitja kapuit a nagyközönségnek is.

Zsidai Zoltán Roy elmondta: „Nagyon örülünk és büszkék vagyunk, hogy ezzel a projekttel 36 éves gasztronómiai tapasztalatunkat vihettük el Spanyolország legmenőbb tengerpartjára, a Kempinski Hotel Bahíaba. Mint étteremtulajdonos pontosan tudom, milyen nehéz egy egységen belül különböző koncepcióval bíró éttermeket és bárokat létrehozni, mely helyieknek és szállóvendégeknek is egyaránt kedvez. Úgy érzem, Marbellan most ez sikerült és bízom benne, hogy a Costa del Sol legmenőbb helyévé fog válni az El Paseo del Mar.”

A Zsidai Gasztronómiai Csoport és a Kempinski Hotels az És Bisztró és az És Deli 2013-as nyitása óta dolgozik együtt.

Forrás: Vendég & Hotel


Csődöt jelentett a Hooters

Csődöt jelentett a Hooters 

A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.
Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket 

A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.
Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.