Molnár Ferenc álma teljesül: márciustól 0/24-ben nyitva a New York Café

Az Erzsébet körúti ikonikus létesítmény– a korábbi teszt után – március elsejétől éjszakai nyitvatartással és éjszakai kínálattal várja vendégeit: csütörtöktől vasárnapig, éjféltől még több embernek kívánnak lehetőséget adni Budapest ikonikus kávéházának zavartalan élvezetére.

Az éjszakai nyitvatartás lehetőséget ad arra, hogy a vendégek elkerüljék a hosszú várakozást és nyugodt, exkluzív körülmények között élvezzék a kávéház varázsát. Az ünnepi időszakra eső tesztüzemet a Világ Legszebb Kávéházának 130. évfordulós eseményén jelentették be a létesítmény vezetői, hozzátéve, hogy ha az elképzeléseik pozitív visszajelzést kapnak a közönség részéről, akkor az igényeknek megfelelően márciustól rendszeres lesz az éjszakai nyitvatartás. A próbaidőszak meghozta a feltett kérdésekre a válaszokat: a vendégek nagy örömmel foglalták el a kávéházi asztalokat éjfél után is.

Szabó Csaba, a New York Kávéház általános igazgatója, egyben Eventrend Group partner elmondta: a tapasztalatok szerint az esti aktív programokhoz kapcsolódott a New York éjszakai látogatása, főként csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap telt meg a kávéház.  A vendégek inkább italt fogyasztottak, mint kávét, úgynevezett „falatkás” kísérővel, de a süteményekre is kíváncsiak voltak.

Vagyis ennek megfelelően az éjszakai étlap inkább ital és hideg ételes kínálatból áll majd.

A hangulat elmaradhatatlan része a zene is, most kipróbálták a lounge, chill out hangulatot, de kicsit ritmusosabb zenék is elhangzottak, a közönség ez utóbbira tette le a voksát. Ennek megfelelően az éjszakai nyitvatartás idején bárzongorista szórakoztatja majd a közönséget, gyorsabb ritmusú, élvezetes slágerek előadásával.

El Asmodáj életnagyságú alakja
El Asmodáj életnagyságú alakja
Fotó: Eventrend

A kávéház éjszakai hangulathoz illeszkedő díszvilágítást kap és El Asmodáj, a homlokzaton található fáklyatartó démon életnagyságú figurája is beköltözik, hogy fotók kedvelt résztvevője legyen.

Ezen kívül különleges szelfipontokat is kijelölnek, amelyek tökéletes helyszínt biztosítanak az emlékezetes képekhez.

A legendás anekdota szerint

a kávéház megnyitásakor Molnár Ferenc úgy kívánta, hogy a hely soha ne zárjon be, ezért a kulcsokat a Dunába vetette. Most, 130 évvel később ez az álom ismét teljesül az éjszakai nyitvatartással.

A kávéház tavaly novemberben ünnepelt 130. évfordulójára egy új, különleges minitortával készült: a sárgabarack és csokoládé ízek kombinációjából összeállított alkotást is kérhetik a vendégek.

 


Tojásválság az USA-ban

Tojásválság az USA-ban 

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának adatai alapján a tojás ára soha nem látott magasságokba emelkedett az elmúlt hónapokban.
Idén is megtartják a Budafoki Pincejárat borral, pezsgővel bélelt programjait

Idén is megtartják a Budafoki Pincejárat borral, pezsgővel bélelt programjait 

Idén bemutatják Budapest Bornegyedének gazdag hagyományait, művészeti értékeit és a pezsgő- és borkultúra új irányvonalait.
Leáldozóban a fine dining népszerűsége, feljövőben a cukrászdák rangja

Leáldozóban a fine dining népszerűsége, feljövőben a cukrászdák rangja 

Sok minden kiderült az egyik vendéglátással, rendezvényszervezéssel és hotelüzemeltetéssel foglalkozó cég megbízására  2024 őszén elkészült kutatásból.
Kávé, költészet, képzőművészet

Kávé, költészet, képzőművészet 

Rendhagyó italbemutató a pesti Dorottya utcai Edison & Jupiter speciality kávézóban.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.
Százféle fánk a Fánkfesztiválon

Százféle fánk a Fánkfesztiválon 

Karneváli programokkal várják idén is a résztvevőket.
Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón

Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón 

Több mint nyolcvan pincészet kétszáznál is több, furmintból készült borával találkozhat a közönség a 15. Furmint Február Nagy Kóstolón csütörtökön Budapesten, a Hagyományok Házában.
Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe

Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe 

Egy 193 éves olasz malom, hagyományok, innováció és egy jó adag magyar szenvedély.
Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt

Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt 

Az a biztos, ami már a tárolókban van.
Valentin-nap a város felett

Valentin-nap a város felett 

Valentin-napi élmények a Matild Palotában.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.