Molnár Ferenc álma teljesül: márciustól 0/24-ben nyitva a New York Café

Az Erzsébet körúti ikonikus létesítmény– a korábbi teszt után – március elsejétől éjszakai nyitvatartással és éjszakai kínálattal várja vendégeit: csütörtöktől vasárnapig, éjféltől még több embernek kívánnak lehetőséget adni Budapest ikonikus kávéházának zavartalan élvezetére.

Az éjszakai nyitvatartás lehetőséget ad arra, hogy a vendégek elkerüljék a hosszú várakozást és nyugodt, exkluzív körülmények között élvezzék a kávéház varázsát. Az ünnepi időszakra eső tesztüzemet a Világ Legszebb Kávéházának 130. évfordulós eseményén jelentették be a létesítmény vezetői, hozzátéve, hogy ha az elképzeléseik pozitív visszajelzést kapnak a közönség részéről, akkor az igényeknek megfelelően márciustól rendszeres lesz az éjszakai nyitvatartás. A próbaidőszak meghozta a feltett kérdésekre a válaszokat: a vendégek nagy örömmel foglalták el a kávéházi asztalokat éjfél után is.

Szabó Csaba, a New York Kávéház általános igazgatója, egyben Eventrend Group partner elmondta: a tapasztalatok szerint az esti aktív programokhoz kapcsolódott a New York éjszakai látogatása, főként csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap telt meg a kávéház.  A vendégek inkább italt fogyasztottak, mint kávét, úgynevezett „falatkás” kísérővel, de a süteményekre is kíváncsiak voltak.

Vagyis ennek megfelelően az éjszakai étlap inkább ital és hideg ételes kínálatból áll majd.

A hangulat elmaradhatatlan része a zene is, most kipróbálták a lounge, chill out hangulatot, de kicsit ritmusosabb zenék is elhangzottak, a közönség ez utóbbira tette le a voksát. Ennek megfelelően az éjszakai nyitvatartás idején bárzongorista szórakoztatja majd a közönséget, gyorsabb ritmusú, élvezetes slágerek előadásával.

El Asmodáj életnagyságú alakja
El Asmodáj életnagyságú alakja
Fotó: Eventrend

A kávéház éjszakai hangulathoz illeszkedő díszvilágítást kap és El Asmodáj, a homlokzaton található fáklyatartó démon életnagyságú figurája is beköltözik, hogy fotók kedvelt résztvevője legyen.

Ezen kívül különleges szelfipontokat is kijelölnek, amelyek tökéletes helyszínt biztosítanak az emlékezetes képekhez.

A legendás anekdota szerint

a kávéház megnyitásakor Molnár Ferenc úgy kívánta, hogy a hely soha ne zárjon be, ezért a kulcsokat a Dunába vetette. Most, 130 évvel később ez az álom ismét teljesül az éjszakai nyitvatartással.

A kávéház tavaly novemberben ünnepelt 130. évfordulójára egy új, különleges minitortával készült: a sárgabarack és csokoládé ízek kombinációjából összeállított alkotást is kérhetik a vendégek.

 


Debrecen borai az idén a következők...

Debrecen borai az idén a következők... 

Hét borvidék hét kiemelkedő pincészete kapta meg a Debrecen Város Bora címet.
Elhunyt a magyar csilitermesztés meghatározó alakja

Elhunyt a magyar csilitermesztés meghatározó alakja 

Váratlanul elhunyt a magyar csili világ ismert alakja, Bánfi Krisztián, akinek Kígyóscsili névvel fémjelzett vállalkozása a hazai csilitermesztés elengedhetetlen részévé vált.
Bajban Románia burgonyatermesztése

Bajban Románia burgonyatermesztése 

Márpedig Európa burgonyatermesztésének harmadát eddig Románia adta.
Nincs fából vaskarika: búcsúzik a balatonfüredi étterem

Nincs fából vaskarika: búcsúzik a balatonfüredi étterem 

Az étterem  közösségi oldalán jelentette be, hogy fájó szívvel, de bezárják a vendéglátóegységet.
Programok és fejlesztések a villányi borvidéken

Programok és fejlesztések a villányi borvidéken 

A következő pár évben összesen mintegy ötmilliárd forintnyi fejlesztés valósul meg Villányban.
Rajnai rizling a legjobb magyar borok között

Rajnai rizling a legjobb magyar borok között 

A Pannonhalmi borvidék egyik legismertebb pincészeténél, a Cseri Pincészetnél jóideje fontos szerep jut a számoknak.  
Hamarosan személyzet nélküli Auchant nyitnak Újbudán

Hamarosan személyzet nélküli Auchant nyitnak Újbudán 

Személyzet nélküli, okos üzletet nyit február végén a nemzetközi kiskereskedelmi üzletlánc.
Michelin-csillagok Ausztriának: kulináris kiválóságok díjazása a MICHELIN Guide-on

Michelin-csillagok Ausztriának: kulináris kiválóságok díjazása a MICHELIN Guide-on 

Mérföldkő az osztrák kulináris és turizmus helyzetben: 82 MICHELIN-csillag, 33 Zöld Csillag és 43 Bib-Gourmand-díj Ausztriának.
Felmérés: mennyit költenek fenntartás nélkül a vendégek egy étteremben?

Felmérés: mennyit költenek fenntartás nélkül a vendégek egy étteremben? 

A hazai vendéglátóipar számára érdekes adatokat szolgáltat az a kutatás, amelynek legfőbb megállapításait most ismertetjük.
Rangos elismerés a Törleynek

Rangos elismerés a Törleynek 

Alkoholmentes rosé pezsgőjük aranyérmet nyert a londoni Drinks Business által szervezett Global Low and No Alcohol Wine Masters 2024 versenyen.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.