Másfél év után újra lesz Food Truck Show

Másfél év szünet után újra megrendezik az ország legnagyobb Food Truck Show-ját a Kincsem Parkban. A nemzetközi lóversennyel egybekötött rendezvényen ezúttal a spanyol ízvilág köszön vissza az ételekben.

Szeptember 10. és 12. között ötven mozgó étterem gurul be a Kincsem Parkba, a Nemzetközi Lóversennyel egybekötött Food Truck Show-ra, hogy olyan street food különlegességeket mutassanak be, amellyel akár az év food truck díját is megnyerhetik. Az ikonikus kocsik, mint például a Smokey Monkies, Bbq vagy a Happy Churros mellett az utóbbi két év legújabb autói is kitelepülnek.

 

„Tavaly nem tudtunk megszervezni egyetlen nagyrendezvényt sem a Kincsem Parkban, és a májusi ünnep is elmaradt, szóval nagyon várjuk a szeptember 10-i nyitást. Ami fontos, idén az esemény ingyenes lesz! A helyszín nagyon sokat fejlődött, a lóversenypálya fantasztikus, a lovas közönség pedig ki van éhezve a találkozóra” – mondta V. Horváth Zoltán főszervező. 

A lovas megmérettetések mellett estébe nyúlóan szerveznek agár- és rögbiversenyt is, és mutatványosok, utcazenészek is színesítik a programot. Az utolsó napon a közönség mellett a szakma, a Magyar Street Food Egyesület is kiválasztja az idei év legjobb food truck-ját. A díjat az kapja, aki a legfelkészültebb, legjobb kiszolgálást nyújtotta az évben, a minőségi étel- és italkínálat mellett. 

„2020-ban elindítottuk, hogy minden városban keressük a kedvenceket. Ezek a kisvárosi nyertesek biztosan ott lesznek a Kincsem Parkban és bizonyítani akarnak. De hogy ki kapja a szakmai díjat, az ott derül ki.” – tette hozzá a főszervező, aki hangsúlyozta: ebben az évben Spanyolország specialitásait, ízvilágát építik be a vendéglátók az ételeikbe.


Komoly növekedési lehetőség előtt a pulykahús

Komoly növekedési lehetőség előtt a pulykahús 

A csökkenő kereslet ellenére továbbra is világélelmezési termék a pulykahús, és komoly növekedési lehetőségek előtt áll.
A név a régi, a tulajdonos és a megjelenés változott

A név a régi, a tulajdonos és a megjelenés változott 

Kívül-belül új ruhába öltöztetve, korábbi tulajdonosváltást követően, december 3-tól ismét várja vendégeit a Rómain a Cziniel Cukrászda.
Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
A tradíció és az elegancia világának pezsgő találkozása

A tradíció és az elegancia világának pezsgő találkozása 

A régióról és a champagne készítés hagyományairól Kiszely Katalin a Champagne For You tulajdonosával beszélgettünk.
Vegán töltött káposzta és gulyásleves, glutén- és cukormentes bejgli

Vegán töltött káposzta és gulyásleves, glutén- és cukormentes bejgli  

Néhány a Csak a Mentes Karácsonyi Fesztiváljának sokszínű, egészséges kínálatából.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Taste Balaton 2025: Itt vannak az első programok – videóval

Taste Balaton 2025: Itt vannak az első programok – videóval 

Tíz nap a tó körül megismételhetetlen gasztro-kulturális élményekkel.
A pulyka reneszánsza a konyhában

A pulyka reneszánsza a konyhában 

A főzés és étkezés kétségtelenül összehozza az embereket, ezért is volt külön öröm, hogy a Magyar Pulykaszövetség meghívott minket egy közös főzésre a Gallicoop-pal a Chefparade konyhájába.
Megvan a világ legjobb sajtja

Megvan a világ legjobb sajtja 

Idén 47 országból 4786 különböző sajtot értékelt a 240 fős zsűri.
Badacsonyi sikerek a Vince gálán

Badacsonyi sikerek a Vince gálán 

Hazánk egyik legrangosabb boros elismerésén a győzteseket idén is a szakma és a közönség választotta ki.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.