Másfél év után újra lesz Food Truck Show

Másfél év szünet után újra megrendezik az ország legnagyobb Food Truck Show-ját a Kincsem Parkban. A nemzetközi lóversennyel egybekötött rendezvényen ezúttal a spanyol ízvilág köszön vissza az ételekben.

Szeptember 10. és 12. között ötven mozgó étterem gurul be a Kincsem Parkba, a Nemzetközi Lóversennyel egybekötött Food Truck Show-ra, hogy olyan street food különlegességeket mutassanak be, amellyel akár az év food truck díját is megnyerhetik. Az ikonikus kocsik, mint például a Smokey Monkies, Bbq vagy a Happy Churros mellett az utóbbi két év legújabb autói is kitelepülnek.

 

„Tavaly nem tudtunk megszervezni egyetlen nagyrendezvényt sem a Kincsem Parkban, és a májusi ünnep is elmaradt, szóval nagyon várjuk a szeptember 10-i nyitást. Ami fontos, idén az esemény ingyenes lesz! A helyszín nagyon sokat fejlődött, a lóversenypálya fantasztikus, a lovas közönség pedig ki van éhezve a találkozóra” – mondta V. Horváth Zoltán főszervező. 

A lovas megmérettetések mellett estébe nyúlóan szerveznek agár- és rögbiversenyt is, és mutatványosok, utcazenészek is színesítik a programot. Az utolsó napon a közönség mellett a szakma, a Magyar Street Food Egyesület is kiválasztja az idei év legjobb food truck-ját. A díjat az kapja, aki a legfelkészültebb, legjobb kiszolgálást nyújtotta az évben, a minőségi étel- és italkínálat mellett. 

„2020-ban elindítottuk, hogy minden városban keressük a kedvenceket. Ezek a kisvárosi nyertesek biztosan ott lesznek a Kincsem Parkban és bizonyítani akarnak. De hogy ki kapja a szakmai díjat, az ott derül ki.” – tette hozzá a főszervező, aki hangsúlyozta: ebben az évben Spanyolország specialitásait, ízvilágát építik be a vendéglátók az ételeikbe.


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.