Mede Ádám: új kihívások előtt

Mede Ádám október elején jelentette be - elhagyja a Laurelt, hogy megvalósíthassa rég dédelgetett terveit. Főzőkurzusokat szeretne indítani gasztrorajongó foodie-knak, illetve tanulni és fejlődni vágyó szakácsoknak. 

Az első kurzus november 26-án indult, ezt követően pedig heti rendszerességgel lesznek alkalmak, a helyszín a Culinary Institute Europe a Bródy Sándor utcában, írja a Dining Guide.

A menüsorhoz, amit közösen fognak elkészíteni a jelentkezőkkel, lesz profi borkíséret is, így egy interaktív vacsorával zárják majd minden alkalommal a programot. A cél, hogy a résztvevők egy 4,5-5 órás komplex élményt kapjanak. 

Novemberben és decemberben a tökéletes karácsonyi menüre fog épülni az egész koncepció, összesen hat fogást  készítenek majd el, amibe beletartozik például a kakas ramen. Ennek a fogásnak az az érdekessége, hogy az őslevest majd mindenki megkapja kicsiben, így ezt majd mindenki otthon tudja frissíteni és életben tartani, illetve természetesen otthon hasznosítani a kurzuson tanult leves elkészítéséhez.

Így nem csupán a tudást, de némi alapanyagot is hazavihetnek a résztvevők. Emellett még lesz marhatatár, rákmajonéz, szarvas wellington burgonyával, szilvával és szarvasgombával. 

Tovább a Dining Guide Mede Ádámmal készített interjújára >>

 

 

Forrás: Dining Guide


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.