Mede Ádám: új kihívások előtt

Mede Ádám október elején jelentette be - elhagyja a Laurelt, hogy megvalósíthassa rég dédelgetett terveit. Főzőkurzusokat szeretne indítani gasztrorajongó foodie-knak, illetve tanulni és fejlődni vágyó szakácsoknak. 

Az első kurzus november 26-án indult, ezt követően pedig heti rendszerességgel lesznek alkalmak, a helyszín a Culinary Institute Europe a Bródy Sándor utcában, írja a Dining Guide.

A menüsorhoz, amit közösen fognak elkészíteni a jelentkezőkkel, lesz profi borkíséret is, így egy interaktív vacsorával zárják majd minden alkalommal a programot. A cél, hogy a résztvevők egy 4,5-5 órás komplex élményt kapjanak. 

Novemberben és decemberben a tökéletes karácsonyi menüre fog épülni az egész koncepció, összesen hat fogást  készítenek majd el, amibe beletartozik például a kakas ramen. Ennek a fogásnak az az érdekessége, hogy az őslevest majd mindenki megkapja kicsiben, így ezt majd mindenki otthon tudja frissíteni és életben tartani, illetve természetesen otthon hasznosítani a kurzuson tanult leves elkészítéséhez.

Így nem csupán a tudást, de némi alapanyagot is hazavihetnek a résztvevők. Emellett még lesz marhatatár, rákmajonéz, szarvas wellington burgonyával, szilvával és szarvasgombával. 

Tovább a Dining Guide Mede Ádámmal készített interjújára >>

 

 

Forrás: Dining Guide


Új fejezet a VakVarjú történetében

Új fejezet a VakVarjú történetében  

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.
Tojásválság az USA-ban

Tojásválság az USA-ban 

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának adatai alapján a tojás ára soha nem látott magasságokba emelkedett az elmúlt hónapokban.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.