Mediterrán étterem épül a tóparton

A nyárzáró programok után új étterem épülhet a Csónakázó-tó partján. A Mikes Gasztro Kft-nek jó referenciái vannak: Tatabányán a Gyémánt Fürdő vendégeinek éhségének csillapítását is a cég végzi, de már hosszú évek óta sikeresen működteti Tatán a Pikant és Pikantó éttermet - adta hírül a 24 óra.

Ezért most Tatabányán is egy hasonló stílusú, mediterrán jellegű éttermet szeretne építeni – ez az elképzelés pedig találkozott a város szándékaival.

– Ez a város legnagyobb és legkedveltebb közparkja, ezért is örömteli, hogy új funkcióval bővül ezzel az étteremmel – hangsúlyozta Schmidt Csaba polgármester, aki szerint szükség volt már erre a szolgáltatásbővítésre, hiszen már korábbi szándék, hogy a Csónakázó-tó környéke a város parkjaként funkcionáljon.

A beruházás szeptemberben indulhat – a tervek szerint pedig jövőre el is készülhet Tatabánya legújabb étterme. Az új étterem a lakóházaktól olyan távolságban lesz, hogy a helyiek nyugalmát sem fogja zavarni, fogalmazott Kiss Anett, a Mikes Gasztro Kft. képviselője.

– Nagy öröm, hogy sikerült megállapodnunk az önkormányzattal – emelte ki. – Az étterem a célközönsége természetesen az egész város, hiszen mind családi, mind céges rendezvényekre megfelelő alternatívaként szolgálhat majd.

A tervek szerint tó partján egy 700 négyzetméteres területet vesz igénybe a beruházás, az étterem ebből 400, a kiszolgáló rész 150, míg a terasz szintén 150 négyzetméteres lesz. Az új vendéglátóhely a jövőben tizenöt embernek ad majd munkát, a terasszal pedig kétszázra lesz bővíthető a százötven fős kapacitása. (forrás: 24 óra)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.