Mediterrán étterem épül a tóparton

A nyárzáró programok után új étterem épülhet a Csónakázó-tó partján. A Mikes Gasztro Kft-nek jó referenciái vannak: Tatabányán a Gyémánt Fürdő vendégeinek éhségének csillapítását is a cég végzi, de már hosszú évek óta sikeresen működteti Tatán a Pikant és Pikantó éttermet - adta hírül a 24 óra.

Ezért most Tatabányán is egy hasonló stílusú, mediterrán jellegű éttermet szeretne építeni – ez az elképzelés pedig találkozott a város szándékaival.

– Ez a város legnagyobb és legkedveltebb közparkja, ezért is örömteli, hogy új funkcióval bővül ezzel az étteremmel – hangsúlyozta Schmidt Csaba polgármester, aki szerint szükség volt már erre a szolgáltatásbővítésre, hiszen már korábbi szándék, hogy a Csónakázó-tó környéke a város parkjaként funkcionáljon.

A beruházás szeptemberben indulhat – a tervek szerint pedig jövőre el is készülhet Tatabánya legújabb étterme. Az új étterem a lakóházaktól olyan távolságban lesz, hogy a helyiek nyugalmát sem fogja zavarni, fogalmazott Kiss Anett, a Mikes Gasztro Kft. képviselője.

– Nagy öröm, hogy sikerült megállapodnunk az önkormányzattal – emelte ki. – Az étterem a célközönsége természetesen az egész város, hiszen mind családi, mind céges rendezvényekre megfelelő alternatívaként szolgálhat majd.

A tervek szerint tó partján egy 700 négyzetméteres területet vesz igénybe a beruházás, az étterem ebből 400, a kiszolgáló rész 150, míg a terasz szintén 150 négyzetméteres lesz. Az új vendéglátóhely a jövőben tizenöt embernek ad majd munkát, a terasszal pedig kétszázra lesz bővíthető a százötven fős kapacitása. (forrás: 24 óra)


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.