Mediterrán étterem épül a tóparton

A nyárzáró programok után új étterem épülhet a Csónakázó-tó partján. A Mikes Gasztro Kft-nek jó referenciái vannak: Tatabányán a Gyémánt Fürdő vendégeinek éhségének csillapítását is a cég végzi, de már hosszú évek óta sikeresen működteti Tatán a Pikant és Pikantó éttermet - adta hírül a 24 óra.

Ezért most Tatabányán is egy hasonló stílusú, mediterrán jellegű éttermet szeretne építeni – ez az elképzelés pedig találkozott a város szándékaival.

– Ez a város legnagyobb és legkedveltebb közparkja, ezért is örömteli, hogy új funkcióval bővül ezzel az étteremmel – hangsúlyozta Schmidt Csaba polgármester, aki szerint szükség volt már erre a szolgáltatásbővítésre, hiszen már korábbi szándék, hogy a Csónakázó-tó környéke a város parkjaként funkcionáljon.

A beruházás szeptemberben indulhat – a tervek szerint pedig jövőre el is készülhet Tatabánya legújabb étterme. Az új étterem a lakóházaktól olyan távolságban lesz, hogy a helyiek nyugalmát sem fogja zavarni, fogalmazott Kiss Anett, a Mikes Gasztro Kft. képviselője.

– Nagy öröm, hogy sikerült megállapodnunk az önkormányzattal – emelte ki. – Az étterem a célközönsége természetesen az egész város, hiszen mind családi, mind céges rendezvényekre megfelelő alternatívaként szolgálhat majd.

A tervek szerint tó partján egy 700 négyzetméteres területet vesz igénybe a beruházás, az étterem ebből 400, a kiszolgáló rész 150, míg a terasz szintén 150 négyzetméteres lesz. Az új vendéglátóhely a jövőben tizenöt embernek ad majd munkát, a terasszal pedig kétszázra lesz bővíthető a százötven fős kapacitása. (forrás: 24 óra)


Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől

Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől 

Immár hivatalosan is bejelentették: végleg eltűnik Magyarországról a Tupperware – az az amerikai cég, amelynek neve egybeforrt a konyhai műanyag tárolódobozokkal.
Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme

Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme 

A kazincbarcikai Borsod Burger étterem másfél évnyi működés után bezárja kapuit.
Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék

Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék 

A fiatal pék célja, hogy friss péksüteményeivel segítse a helyi közösséget, különösen azokat, akik nehéz anyagi körülmények között élnek.
NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon

NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon 

A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján a kiskereskedelmi forgalom 2024-ben a megelőző évhez viszonyítva összességében 2,6 százalékkal növekedett.
Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját

Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját 

A kísérletre Dobos C. József cukrász halálának 100. évfordulójának tiszteletére került sor.
Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől

Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől 

Közös pizzázással támogatja a Virtuózok fiatal tehetségeit az Alelí Budapest étterem.
Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája

Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája 

A fináléban hat darab lángost fogyasztott el a korai mokpang influenszer.
Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál

Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál 

Budakalászon nyitotta meg 59. magyarországi egységét a gyorsétteremlánc.
Zöld lámpa a  szupermarketlánc első bolti kocsmájának

Zöld lámpa a szupermarketlánc első bolti kocsmájának 

A tervek szerint a kocsma a dundonaldi üzletben kap helyet, amely a Lidl reményei szerint új vásárlókat vonz majd az üzletbe.
Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének

Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének 

A két ikonikus piros tábla mellett a harmadik is ott „tündököl” a Stílusos Vidéki Éttermiségivel (SVÉT-tel) együtt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.