Mégis a babcsíra?

A legújabb német hatósági közlemény szerint a szakemberek mégis arra gyanakodnak, hogy az Észak- Németországban termelt babcsíra okozza a súlyos hasmenésjárványt.

A legfrissebb adatok szerint a hasmenyésjárvány következtében megfertőződött emberek száma meghaladta a 3000-et- írja a BBC. A járvány kezdetén a szakemberek a Spanyolországból importált uborkát tették felelőssé, de azóta bebizonyosodott, hogy rossz nyomon járnak. A meggondolatlan kijelentés óriási gazdasági veszteséget okozott Európa-szerte.

Az Észak-Németországban termelt babcsíra akkor került képbe, amikor egy járványból kigyógyult fogyasztó laboratóriumi vizsgálatra vitte az előzően fogyasztott csírákat. Az akkori vizsgálatok szerint nem volt fertőzött a termék, de a zöldség feldolgozását végző üzemet átvizsgálták és mindent fertőtlenítettek, bevizsgáltak.

A legfrissebb felmérések szerint egyre több azoknak a száma, akik valamilyen csírafélét fogyasztottak, és amely nem mellesleg Németország északi részéről származik. Ezeknél az embereknél nagy számban alakult ki véres hasmenés. A korábban negatívra értékelt eredményeket a szakemberek azzal magyarázták, hogy a fertőzött termékeket már értékesítették, ezért nem találtak gyanús zöldséget a gazdaságban.

Az orvosok nem optimisták a jövőt illetően, további megbetegedésekre számítanak. Tény, hogy a fertőzöttek száma már 3000 fő felett jár – írja a BBC.


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.