Meglepő: nem a kávé miatt népszerű a Starbucks

Twitter-bejegyzéseken keresztül megvizsgálták a Starbucks kávézólánc követőinek érdeklődési körét, amiből kiderült, hogy a kávé foglalkoztatja őket legkevésbé – adta hírül a socialtimes.hu nyomán a Marketing&Media Online.

A Starbucks manapság a Twitter egyik legaktívabb használója, az adatlapját több mint 1,2 millióan követik. A kávézólánc követői elsősorban Kaliforniából, New Yorkból, Texasból, Floridából és Washingtonból twittereznek, de London is előkelő helyen áll.

A Twitter felhasználóinak 57 százaléka nő, így nem meglepő módon ez az arány a Starbucks követőire is jellemző, sőt, itt a hölgyek 63:37 százalékban megelőzik a férfiakat.

Az első 50 ezer követő adatlapja nagyon sokat elárul azok valós életéről, személyiségéről, véleményéről és érdeklődési köréről.

A kutatásra alapozva létrehoztak egy felhőt, amely megmutatja, hogy mely szavakat használják legtöbbször bejegyzéseikben a csoport követői. Az érzéseket, hangulatokat kifejező szavak állnak az első helyen: szerelem, élet, barátok, zene, világ – írta a socialtimes.hu.

A Starbucks rajongóinak halmazát még mélyebben vizsgálva a társas kapcsolataikra vonatkozóan kiderült, hogy nagyon családcentrikusak, hiszen ezek a szavak találhatók meg leginkább twitteres bejegyzéseikben: család, emberek, anya, feleség, férj.

A kutatást végző ReSearch.ly szerint a márkához kapcsolódó szavak megmutatják a véleményformálók Starbuckshoz fűződő érzelmi és kapcsolati kötődését, ám meglepő módon a kávé a legkevésbé használt szavak közt szerepel. (forrás: socoaltimes.hu, mmonline.hu)


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.