Megnyílik a világ első avokádómúzeuma

A gyümölcs ünneplésére szánt konténer szentély, a CADO június 16-án nyílik meg a Liberty Station-ban.

Kalifornia kedvenc gyümölcse az avokádó – hol máshol is nyílhatna meg a világ első avokádómúzeuma, mint San Diegóban?

Alapkőletételre, múzeumépítésre és egyéb készülődésre azonban senki ne gondoljon, ezen bonyodalmak helyett egy konténerekből felípített pop-up múzeum létrehozása a cél. A mobil szerkezet 16 szállítási konténerből épül fel, amelyek hét különböző, nagyméretű helyiségből állnak.


A külcsín is trendi lesz, de a lényeg mégis a belbecs, amit meglehetősen alaposan megterveztek: a látogatók megismerhetik az avokádó történetét, megtudhatják, hogy lehet kiválasztaniu a tökéletes avokádót a zöldségesnél, avokádóból készült ételeket, italokat kóstolhatnak, s mindeközben számtalan intereraktív élményben vár rájuk.

Így például egy 30 méteres, színátmenetes folyosón áthaladva megtapasztalhatják, hogy milyen lenne végigsétálni egy avokádó belsején, illetve egy külön termet szentelnek az avokádó szépségének bemutatására, ahol szuper hipszter szelfiket lehet majd készíteni.

Azt is lehet tudni, hogy a múzeum csak augusztusig lesz nyitva, és 27 dollárba kerül a majd egy belépőjegy.

Forrás: Élelmiszer Online


Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.