A w Budapest Hotel étterme a Nightingale by Beefbar nevet kapta. Első tagja angolul ’csalogány’-t jelent, ez pedig természetesen Hans Christian Andersen meséjére és a mese alapján komponált Stravinsky-zeneműre utal.
Szemben az Operával, a néhai Balettintézet épületében igazán stílszerű névadás. A Beefbar márka pedig Monacóból érkezett, Riccardo Giraudi nyomán. Európában összesen 9 országban üzemel Beefbar, több almárkával, a Nightingale pedig az első mediterrán-ázsiai ihletésű étterem.
Fabio Polidori executive chef több mint egy évtizedet töltött Ázsiában (például Thaiföldön és Kínában), most tért vissza az öreg kontinensre. Konyhai kollégái döntően hazai szakácsok, cukrászok, de a szusipályán például koreai szakemberrel erősítettek.
Kicsit talán a Kaliforniában, valamint most az arab világban jellemző stílust fedezhetjük fel a földközi-tengeri és az ázsiai fogásokon keresztül (amolyan Los Angeles–Dubaj-tengely). Ropogós saláták, tempurázott tételek, tökéletes szusik, gyozák, ázsiai grillezett marhahúsok, szaftos baók sorakoznak a változatos menün.
A részletes élménybeszámolót a We Love Budapest oldalán olvashatják >>
Forrás: We Love Budapest