Megnyílt az első söriskola

A világ legfontosabb sörfajtáit, a sör történetét, az alapanyagokat, készítési módokat és a sör gasztronómiai szerepét mutatja be az első magyar söriskola. A tanfolyamon főképp magyar kisüzemi főzdék sörein keresztül prezentálják a világ legsikeresebb sörfajtáit.

A HUBA – Hungarian Beer Academy tanfolyama ősztől havonta várja a sörkultúra és gasztronómia iránt érdeklődőket, Budapest belvárosában, ahol két estés, sörkóstolással egybekötött előadáson ismerkedhetnek az itallal, és a hozzá párosított ételekkel.

A kezdeményezés mögött a Brew!Studio, a Beerporn.hu, és a Borganika gasztronómiai műhely összefogása áll.

A kurzus célja, hogy a korábban soha nem látott sebességgel változó hazai és nemzetközi sörvilágról rendszerezett tudást biztosítson, ezzel segítve a vendéglátásban, sörfőzésben, médiában és gasztronómiában dolgozókat. A tanfolyamon a sörvilággal kapcsolatos elméleti információk mellett a szakmai sörkóstolás gyakorlatában, sörleírások készítésében is elmélyülnek a hallgatók.

A képzés során mintegy húszféle sört kóstolnak a résztvevők, amelyek túlnyomó része hazai főzdékben készül, hiszen a magyar kisüzemi sörfőzdék között immár számos olyan működik, amelyek nemzetközi szinten is képesek kiemelkedőt alkotni, többen közülük ezt Belgiumban, az USA-ban vagy az Egyesült Királyságban rendezett sörversenyek érmeivel is tudják bizonyítani.

A tanfolyam megkezdésekor minden résztvevő, az előadók által összeállított tankönyvet kap, a sörök és ételek kóstolását követően pedig a kétnapos tanfolyam elvégzését igazoló oklevél jár a hallgatóknak.

A Hungarian Beer Academy kurzusai a Klauzál téri Vásárcsarnok emeletén található Borganikában várják az érdeklődőket. A következő alkalom október 8-án kezdődik. További infók a sörtanfolyam weboldalán találhatóak.

Forrás: Turizmus Online


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.