Mégsem zárt be örökre a Kádár étkezde

Némi előkészület után, a terv szerint bő két hét múlva újra megnyit az örökre elveszettnek hitt kockás terítős, házi kosztos ikonius családi étterem Erzsébetvárosban.

A pandémia kezdetének évében 2020-ban már 63 éve üzemelő kifőzde nemcsak a hetedik kerület, hanem a tágabb budapesti lakosság, sőt a külföldiek számára is fogalommá vált. Sok cég ide vitte el nemzetközi partnereit, ha fontos volt számára, hogy megmutassa a tradicionális magyar és zsidó fogásokat, ahogyan a nagymamáink készítették. Ráadásul a Klauzál téri hely kialakítása is múltidéző. Nem retró, antikvitásból összevásárolt bútorokkal, hanem valóban a Kádár-korszakból maradt itt a járólappal, lambériával, kockás abrosszal, agancs trófeákkal, szikvizes palackokkal együtt. A nevét egyébként az alapító, Kádár Béláról kapta, aki 1957-ben nyitotta meg az üzletet.

A járványügyi intézkedések hatására és a jócskán a 70-et már betöltött második tulajdonos korábbi ígéreteihez híven 2020 tavaszán bezártak, és azóta sem nyitottak ki. Most azonban úgy tűnik, mégsem hagyja veszni a fél Budapest által rajongva szeretett Kádárt Orbán Sándor, és 33 év után továbbadja a stafétát egy olyan üzemeltetőnek, aki méltóképpen gondozza annak tradícióit. Szombaton - még csak az előkészületek erejéig -  már nyitva találtuk a parányi éttermet, és az idős Orbán úr most is ott ült a pénztárgép mögött, ahogy az elmúlt években, évtizedekben vasárnap és hétfő kivételével minden nap, mosolyogva fogadva a nyitott ajtó láttán hitetlenkedve betérő törzsvendégek nosztalgikus érzelmi tolulásait. Ahogy gondolom sokan, mi is izgatottan várjuk, minden marad-e a régiben.

Turizmus Online


Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.