Egy kis Globus-történelem
Valójában a Globus története egészen 1882-re nyúlik vissza, hiszen ekkor hozta létre Weiss Manfréd és Bertold a család húsfeldolgozó üzemét a budapesti Lövölde téren, amely Első Magyar Konzerv- és Ércárugyár néven működött a következő évtizedekben. Itt eredetileg katonák számára konzerváltak húskészítményeket és kávét, illetve kisebb mennyiségben lakossági fogyasztásra készítettek zöldség- és gyümölcskonzerveket is. Majd 1947-ben államosították a gyárat, 1958-ban pedig átnevezték, attól kezdve Budapesti Konzervgyárként működött tovább a vállalat egészen az 1993-as privatizációig.
Francia tulajdonos, fontos szempont a fenntarthatóság
A szószok, a húskészítmények, valamint a zöldség-és gyümölcskonzervek gyártása ma már három különböző cég kezében van. Azt azonban elmondhatjuk, hogy ha a Globus zöldség-és gyümölcskonzerveiről beszélünk, akkor a gyártás során
a természet, a hagyomány, az innováció és a praktikum egyensúlya ma is állandó.
A ma már francia tulajdonban álló Globus Konzervipari Zrt. különös figyelmet fordít arra, hogy az előállítás és az értékesítés során is harmóniában működjenek a természettel. Emiatt konzervdobozaik veszteség nélkül újrahasznosíthatóak, illetve a gyártás során keletkező hulladékokat is szelektálják, amelyeknek jelenleg a 85 százalékát sikerül újrahasznosítani. Azokat a termékeket pedig, amelyek megsérülnek és nem hozhatóak forgalomba, állati takarmányozásra, állatkertek megsegítésére fordítják. A természetesség a polcokra kerülő konzerveknél is fontos alapelv:
nem használnak felesleges adalékanyagokat, így tartósítószert sem, és kizárólag természetes alapanyagokból készülnek a zöldségkonzervek.
Meghozta a postás a Levélkés Globust, pecsét is érkezett rá
Idén százéves a gyár - a jeles évfordulót megújult csomagolással ünnepli a márka: megjelentek a polcokon a Levélkés Globus termékek. Az e brand alá tartozó zöldségkonzervek mostantól levélkés pecséttel vannak ellátva.
A Levélkés Globus egy friss zöldség alapú termék, amely bizonyítja, hogy a gyár fejlesztői haladnak a korral, sőt, előre is tekintenek.
A Globus számokban
A debreceni székhelyű Globus Konzervipari Zrt. 80 termelővel és 15 biotermesztővel dolgozik. A cég évente 80 ezer tonna nyersanyagot dolgoz fel. Ezekből 72% kukorica, 13% borsó, 10% hüvelyesek, 5% egyéb zöldség. Évente 150 millió darab üveg- és konzervterméket készít, és 40 országba szállítanak termékeikből.