Megújult a Café Five

Külsőleg és belsőleg is megújult az óbudai Kolosy tér kedvelt étterme, kávézója, a Cafe Five.

A már hat éve sikerrel működő Cafe Five teljes körű átalakítását részint a megváltozott fogyasztói igényekre történő reflektálás indokolta, másrészt a megszokottnál még magasabb nívón történő vendégkiszolgálásra való igény. A hely komplexitása az átalakítást követően is megmaradt, sőt még jobban hangsúlyt kaptak az egyes napszakokhoz köthető tevékenységek.

Megújult és felfrissült a reggeli kínálat, a korábbi választék bővítése mellett, a felújítás során az elviteles megoldások tökéletesítésére és a minőségi alapanyagokra helyezték a hangsúlyt, így mostantól – többek között – bajor kézműves sajtokkal és Gál Zsolt mesterszakács híres húsaival, kolbászaival készülnek a reggelik. A reggeli kínálaton túl az ebédmenü is átalakult, a hetente frissülő választék helyett, a legnagyobb kedvencek maradnak terítéken, amit egy új, krétatáblás rendszer egészít ki, amelyen a szezonális fogások, a levesek, köretek és desszertek mellett a kisebb pincészetek tételei és kézműves sörök találhatók. A szűk étlapon és a táblán feltüntetett fogások mindegyike minőségi alapanyagok felhasználásával és a legnagyobb körültekintéssel készül.

A Cafe Five továbbra is a tőle megszokott igényességgel és profizmussal készíti a speciality és az olasz kávékülönlegességeket. Az őrlőkben többek között - a ház kedvelt Lamborghini kávékeverékei mellett - 100%-os Bazzara robusta és arabica található, valamint a Gál Miklós barista nevével fémjelzett Red Baggies kávék várják a vendégeket. A széles kávéválasztékból a Cafe Five szakképzett baristái - a világ élvonalába tartozó - San Remo Opera kávégép segítségével készítik el a kívánt italokat.

Forrás: Vendég & Hotel


Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.