Megújult a Café Five

Külsőleg és belsőleg is megújult az óbudai Kolosy tér kedvelt étterme, kávézója, a Cafe Five.

A már hat éve sikerrel működő Cafe Five teljes körű átalakítását részint a megváltozott fogyasztói igényekre történő reflektálás indokolta, másrészt a megszokottnál még magasabb nívón történő vendégkiszolgálásra való igény. A hely komplexitása az átalakítást követően is megmaradt, sőt még jobban hangsúlyt kaptak az egyes napszakokhoz köthető tevékenységek.

Megújult és felfrissült a reggeli kínálat, a korábbi választék bővítése mellett, a felújítás során az elviteles megoldások tökéletesítésére és a minőségi alapanyagokra helyezték a hangsúlyt, így mostantól – többek között – bajor kézműves sajtokkal és Gál Zsolt mesterszakács híres húsaival, kolbászaival készülnek a reggelik. A reggeli kínálaton túl az ebédmenü is átalakult, a hetente frissülő választék helyett, a legnagyobb kedvencek maradnak terítéken, amit egy új, krétatáblás rendszer egészít ki, amelyen a szezonális fogások, a levesek, köretek és desszertek mellett a kisebb pincészetek tételei és kézműves sörök találhatók. A szűk étlapon és a táblán feltüntetett fogások mindegyike minőségi alapanyagok felhasználásával és a legnagyobb körültekintéssel készül.

A Cafe Five továbbra is a tőle megszokott igényességgel és profizmussal készíti a speciality és az olasz kávékülönlegességeket. Az őrlőkben többek között - a ház kedvelt Lamborghini kávékeverékei mellett - 100%-os Bazzara robusta és arabica található, valamint a Gál Miklós barista nevével fémjelzett Red Baggies kávék várják a vendégeket. A széles kávéválasztékból a Cafe Five szakképzett baristái - a világ élvonalába tartozó - San Remo Opera kávégép segítségével készítik el a kívánt italokat.

Forrás: Vendég & Hotel


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.