Megújulva tért vissza a The Ritz Carlton, Budapest szolgáltatása

Az elegáns budapesti ötcsillagos még a pandémia előtt vezette be a Sunday Brunch szolgáltatását, amelyet most teljesen megújítottak, hogy egy piaci rést tölthessen be a fővárosi gasztropalettán.

Nagy Bence, a ház marketing koordinátora lapunk kérdésére elmondta, hogy hiánypótló szolgáltatásként kimondottan a tengeri ínyencségeire fókuszáló, vasárnapi korlátlan étel- és italfogyasztásos menüt dobtak piacra, amely iránt komoly igény mutatkozik Budapesten. Ottimo nevű olasz éttermük kínálatához is nagyszerűen passzol az új koncepció, amelyet szerkesztőségünk tagjainak is volt szerencséjük végigkóstolni.

Az izgalmas, háromórás kulináris utazást színvonalas élőzene kíséri a Kupola Lounge-ban. Az időtlenül elegáns miliőhöz gazdag és csúcsminőségű gasztronómia társul, pompás kiszolgálással, de szerencsére feszengeni nem kell, mert a személyzet kedves, manírmentes, előzékeny és érti a dolgát.

Az élmények sorát egy kétszemélyes tenger gyümölcsei tál nyitja meg, osztrigával, mandulakagylóval, új-zélandi zöldkagylóval, garnélával, tonhal tatakival és lazac sashimivel. Ezután Olaszországba kóstolhatunk bele az egészséges és finom ételkülönlegességektől roskadozó büféasztalról a füstölt halaktól kezdve a sonkákon, felvágottakon, sajtokon, olajbogyón át a friss és marinált, illetve grillezett szezonális zöldségekig, salátákig és ízletes mediterrán magvakig. A büféasztalon meleg fogásként egy szicíliai halleves is várja a vendégeket jellegzetes olasz péksüteményekkel.

Ezután további különleges meleg ételek sorából válogathatunk korlátlanul. A főételek tálalva érkeznek az aszalokhoz, miközben a felszolgálók gondosan ügyelnek arra is, hogy poharunkból soha ne fogyhasson el a prosecco és isteni mimóza koktél. Így igazán teret adhatunk vágyainknak, hiszen kedvenc fogásainkat akár többször is megrendelhetjük, köztük a lenyűgözően selymes szarvasgombás-ricottás kagylótésztát, az első harapásra szétomló, markáns ízvilágú wagyu marhaszegyet, életünk legkiválóbb grillezett polipját, a hibátlan mentaszószos báránybordát, és a kérges lazacot, ami szintén rendkívül jóízű.

A gyerekek kedvence a sós karamellás amerikai palacsinta és a bogyós gyümölcsös french toast lehet. És természetesen a ház sztárcukrásza, Mázás István kreációi, mint például a séf édesanyjának receptje szerint készülő, vaníliasodós tepsis almáspite, vagy a vanília creme brulee-vel és a tiramisu pohárdesszert.

A Sunday Brunch minden vasárnap 12:30 órától várja vendégeit egészen 15 óráig. A gyerekeknek 6 éves korig ingyenes a szolgáltatás, 12 éves korig pedig 50% kedvezményt kínálnak, a felnőtt ár 19 000 Ft/fő + 14 százalék szervizdíj, ami a szolgáltatás színvonalát tekintve igazán méltányosnak tekinthető.

 


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.