Megválasztották a IV. Kékfrankos Szakácskirályt Sopronban

Szeptember 18-án csodálatos napsütés mellett került megrendezésre negyedik alkalommal a Hotel Sopron szervezésben és udvarán a hagyományos soproni kékfrankos bogrács-főzőverseny, 18 csapat (140 résztvevő) és 3000 fesztiválozó részvételével.

A fesztiválozó vendégek figyelemmel kísérhették a bográcsételek elkészülését, a csapatversenyeket, s ezzel párhuzamosan a PannoMánia fesztiválon igazi nemzetiségi kavalkáddal várták a nagyérdeműt, hiszen az igaz barátságok egy jó pohár kékfrankos mellett köttetnek!

A 6 fős csapatoknak a „Nemzetek találkozása” jegyében kékfrankossal kellett elkészíteni egy tetszőleges bográcsételt. Az ételek elkészítését és tálalását szakmai zsűri bírálta el. A zsűri tagjai voltak a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség kiválóságai. Barabás József mesterszakács, világbajnok, konyhafőnök, a XVII. Királyi Szakácsverseny győztes csapatának képviselője, Hegedűs István olimpikon, Venesz díjas mesterszakács, valamint Voleszák Zoltán Schnitta-díjas éttermi mester., ill. a zsűritagok csapatát erősítette Kovács Lázár séfmester . A szakmai zsűri tetszését az Egyetemi Pinceklub Ludasai csapatának „Nils Holgerson kedvence” nevű, vadlibából készített étele nyerte el, így megkapták a Soproni Kékfrankos főszakács címet.

De a versenyző csapatok olyan humoros csapatjátékok során, mint pl. a Tiroli nudlivadászat, Alföldi csirkecomb kapkodó, Cseh hordólovaglás stb. további pontokat is szerezhettek, s az összesített versenyben legmagasabb pontszámot elért társaság, szintén az Egyetemi Pinceklub Ludasai csapat, nyerte el a IV. Soproni Kékfrankos Szakácskirály címet. Így ők fogják képviselni a Soproni Kékfrankos Szakácskirály Választást a 2011-es Királyi Szakácsok Nyomdokán (Nagyszakácsi) főzőversenyen.


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.