Megválasztották a IV. Kékfrankos Szakácskirályt Sopronban

Szeptember 18-án csodálatos napsütés mellett került megrendezésre negyedik alkalommal a Hotel Sopron szervezésben és udvarán a hagyományos soproni kékfrankos bogrács-főzőverseny, 18 csapat (140 résztvevő) és 3000 fesztiválozó részvételével.

A fesztiválozó vendégek figyelemmel kísérhették a bográcsételek elkészülését, a csapatversenyeket, s ezzel párhuzamosan a PannoMánia fesztiválon igazi nemzetiségi kavalkáddal várták a nagyérdeműt, hiszen az igaz barátságok egy jó pohár kékfrankos mellett köttetnek!

A 6 fős csapatoknak a „Nemzetek találkozása” jegyében kékfrankossal kellett elkészíteni egy tetszőleges bográcsételt. Az ételek elkészítését és tálalását szakmai zsűri bírálta el. A zsűri tagjai voltak a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség kiválóságai. Barabás József mesterszakács, világbajnok, konyhafőnök, a XVII. Királyi Szakácsverseny győztes csapatának képviselője, Hegedűs István olimpikon, Venesz díjas mesterszakács, valamint Voleszák Zoltán Schnitta-díjas éttermi mester., ill. a zsűritagok csapatát erősítette Kovács Lázár séfmester . A szakmai zsűri tetszését az Egyetemi Pinceklub Ludasai csapatának „Nils Holgerson kedvence” nevű, vadlibából készített étele nyerte el, így megkapták a Soproni Kékfrankos főszakács címet.

De a versenyző csapatok olyan humoros csapatjátékok során, mint pl. a Tiroli nudlivadászat, Alföldi csirkecomb kapkodó, Cseh hordólovaglás stb. további pontokat is szerezhettek, s az összesített versenyben legmagasabb pontszámot elért társaság, szintén az Egyetemi Pinceklub Ludasai csapat, nyerte el a IV. Soproni Kékfrankos Szakácskirály címet. Így ők fogják képviselni a Soproni Kékfrankos Szakácskirály Választást a 2011-es Királyi Szakácsok Nyomdokán (Nagyszakácsi) főzőversenyen.


Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben

Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben 

Megkezdte első szezonját az Ypsilon Yacht Club Alsóörsön.
Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem

Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem 

A közkedvelt Kertész utcai étterem öt év után búcsúzik.
 Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását

Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását 

A MICHELIN 2024. július 4-én este egy rangos ceremónián mutatta be az idei MICHELIN Guide Dubai harmadik kiadását a nemrég megnyílt One&Only One Za'abeel hotelben.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért

Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért 

Rossz hír azok számára, akik több vegetáriánus lehetőséget keresnének a McDonald's-ban.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti

Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti 

Július 2-től, keddtől indul az összesen 13 milliárd forint értékű turisztikai támogatási konstrukció második üteme vidéki cukrászdák részére.
 Kaliforniai életérzés Budapesten

Kaliforniai életérzés Budapesten 

Magyarországon szinte egyedülálló módon Kalifornia által inspirált ételekkel várja vendégeit az étterem.
Nincs itthon ehhez hasonló!

Nincs itthon ehhez hasonló! 

Bemutatjuk Maul Zsolt többszörös díjnyertes villányi borászt - alapításának negyedszázados évfordulóját tavaly ünneplő pincészetén keresztül.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 

Interjú

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”

Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát” 

Legújabb fejlesztéseikről és a hotel bővítéséről Gottwald Szilárddal beszélgettünk.