Megválasztották a IV. Kékfrankos Szakácskirályt Sopronban

Szeptember 18-án csodálatos napsütés mellett került megrendezésre negyedik alkalommal a Hotel Sopron szervezésben és udvarán a hagyományos soproni kékfrankos bogrács-főzőverseny, 18 csapat (140 résztvevő) és 3000 fesztiválozó részvételével.

A fesztiválozó vendégek figyelemmel kísérhették a bográcsételek elkészülését, a csapatversenyeket, s ezzel párhuzamosan a PannoMánia fesztiválon igazi nemzetiségi kavalkáddal várták a nagyérdeműt, hiszen az igaz barátságok egy jó pohár kékfrankos mellett köttetnek!

A 6 fős csapatoknak a „Nemzetek találkozása” jegyében kékfrankossal kellett elkészíteni egy tetszőleges bográcsételt. Az ételek elkészítését és tálalását szakmai zsűri bírálta el. A zsűri tagjai voltak a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség kiválóságai. Barabás József mesterszakács, világbajnok, konyhafőnök, a XVII. Királyi Szakácsverseny győztes csapatának képviselője, Hegedűs István olimpikon, Venesz díjas mesterszakács, valamint Voleszák Zoltán Schnitta-díjas éttermi mester., ill. a zsűritagok csapatát erősítette Kovács Lázár séfmester . A szakmai zsűri tetszését az Egyetemi Pinceklub Ludasai csapatának „Nils Holgerson kedvence” nevű, vadlibából készített étele nyerte el, így megkapták a Soproni Kékfrankos főszakács címet.

De a versenyző csapatok olyan humoros csapatjátékok során, mint pl. a Tiroli nudlivadászat, Alföldi csirkecomb kapkodó, Cseh hordólovaglás stb. további pontokat is szerezhettek, s az összesített versenyben legmagasabb pontszámot elért társaság, szintén az Egyetemi Pinceklub Ludasai csapat, nyerte el a IV. Soproni Kékfrankos Szakácskirály címet. Így ők fogják képviselni a Soproni Kékfrankos Szakácskirály Választást a 2011-es Királyi Szakácsok Nyomdokán (Nagyszakácsi) főzőversenyen.


Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.