Megvan az idei Év Fagylaltja

A hagyományos nyárindító eseményt idén is fesztiválhangulatban rendezték meg Hajdúszoboszlón, ahol a fagylalté és a kézműves cukrászaté volt a főszerep.

A látogatók több mint 130 féle fagylalt közül válogathattak, beleértve a korábbi évek díjnyertes remekeit is. Az esemény célja a magyar kézműves fagylaltkultúra népszerűsítése volt, amelyet látványos fagylaltlaborok és élő bemutatók is segítettek, derült ki a sokszinuvidek.hu oldalán.

A fagylaltokat a szakmai, a közönség és a szakmai szervezetek képviselői értékelték.

Mint olvasható, a versenyt három kategóriában hirdették meg.


Fotó: Bagaméri Fagylaltozó

Hagyományos kézműves fagylaltok versenyében kizárólag természetes alapanyagokból, főzött alappal és saját készítésű öntetekkel készült fagylaltok versenyezhettek.

  • Aranyérem és az Év Fagylaltja díj: Dörgicsei Mandulás – Márton Sándor, Bagaméri Fagylaltozó (Balatonfüred)

  • Ezüstérem: Camelia – Gyuris László, Virág Cukrászda (Szeged)

  • Bronzérem: Brüszke – Szabó Zsombor Gábor, Mignon Cukrászda (Debrecen)


Fotó: Bagaméri Fagylaltozó

A mentes fagylaltok versenyében a hozzáadott cukor, glutén, laktóz és tejfehérje nélküli fagylaltokat díjazták ebben a kategóriában.

  • Aranyérem: Sós pisztácia sorbet feketeribizlis áfonyával – Böröczky-Asztalos Ágnes, Margaréta Fagyizó (Balatonszemes)

  • Ezüstérem: Bogyós Jazz – Wilheim Dávid, DaCrema Fagyizó (Nagykanizsa)

  • Bronzérem: Rio – Kovács Roland, Krém Cukrászda (Székesfehérvár)

Új tematikus kategória volt idén a „Pávai kedvence”.

A kategóriát a hajdúszoboszlói gyógyvíz feltárásának 100. évfordulója alkalmából hirdették meg Dr. Pávai Vajna Ferenc geológus előtt tisztelegve, akinek egyik kedvence az almás pite volt. A nevezők almás fagylaltokkal indultak.

  • Aranyérem: Tündérpite – Márton Sándor, Bagaméri Fagylaltozó (Balatonfüred)

  • Ezüstérem: Százéves Alma – Vadócz Jenő, Promenád Kávéház (Balatongyörök)

  • Bronzérem: Mese Almás – Koncz Andrea, Sissi Fagylaltozó (Gödöllő)

 


Kibővült a pályázható kocsmák köre

Kibővült a pályázható kocsmák köre 

1000-2000 fő közötti települések lezárt üzleti évvel még nem rendelkező italüzletei is igényelhetik a 3 milliós támogatást.
Megérdemelt helyre került az Év Menedzsere elismerés

Megérdemelt helyre került az Év Menedzsere elismerés 

Egy esemény két helyszínen – a díjazottak között a hazai gasztrovonal elismert képviselője ott volt.
Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen

Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen 

Magyar aranyérem az egyik legrangosabb nemzetközi csokoládé versenyen. És ugyanezen az édes viadalon egy ezüstérmet is odaítéltek a hazai pályázónak.
A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon

A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon 

A május 24-i, szombat esti hatkezes főzés során Dani García és Giorgio Cavicchiolo (Alelí) valamint Varjú Imre (Flava) séfek együtt főznek.
Határokon átívelő ízek – két séf, három azonos alapanyaggal

Határokon átívelő ízek – két séf, három azonos alapanyaggal 

Gasztropárbaj a Michelin-csillagok árnyékában.
Növelte árbevételét a Zwack

Növelte árbevételét a Zwack 

A Zwack Unicum Nyrt. a 2024 április 1. és 2025 március 31. közötti 2024/2025-ös üzleti évben bruttó 38,788 milliárd forint árbevételt ért el.
Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől

Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől 

Közel 430 millió forint támogatással valósította meg a fejlesztést.
Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában

Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában 

Több, mint négy százalékkal többet készítette tavaly, mint 2023-ban.
A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon 

Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.