Megvan az idei Év Fagylaltja

A hagyományos nyárindító eseményt idén is fesztiválhangulatban rendezték meg Hajdúszoboszlón, ahol a fagylalté és a kézműves cukrászaté volt a főszerep.

A látogatók több mint 130 féle fagylalt közül válogathattak, beleértve a korábbi évek díjnyertes remekeit is. Az esemény célja a magyar kézműves fagylaltkultúra népszerűsítése volt, amelyet látványos fagylaltlaborok és élő bemutatók is segítettek, derült ki a sokszinuvidek.hu oldalán.

A fagylaltokat a szakmai, a közönség és a szakmai szervezetek képviselői értékelték.

Mint olvasható, a versenyt három kategóriában hirdették meg.


Fotó: Bagaméri Fagylaltozó

Hagyományos kézműves fagylaltok versenyében kizárólag természetes alapanyagokból, főzött alappal és saját készítésű öntetekkel készült fagylaltok versenyezhettek.

  • Aranyérem és az Év Fagylaltja díj: Dörgicsei Mandulás – Márton Sándor, Bagaméri Fagylaltozó (Balatonfüred)

  • Ezüstérem: Camelia – Gyuris László, Virág Cukrászda (Szeged)

  • Bronzérem: Brüszke – Szabó Zsombor Gábor, Mignon Cukrászda (Debrecen)


Fotó: Bagaméri Fagylaltozó

A mentes fagylaltok versenyében a hozzáadott cukor, glutén, laktóz és tejfehérje nélküli fagylaltokat díjazták ebben a kategóriában.

  • Aranyérem: Sós pisztácia sorbet feketeribizlis áfonyával – Böröczky-Asztalos Ágnes, Margaréta Fagyizó (Balatonszemes)

  • Ezüstérem: Bogyós Jazz – Wilheim Dávid, DaCrema Fagyizó (Nagykanizsa)

  • Bronzérem: Rio – Kovács Roland, Krém Cukrászda (Székesfehérvár)

Új tematikus kategória volt idén a „Pávai kedvence”.

A kategóriát a hajdúszoboszlói gyógyvíz feltárásának 100. évfordulója alkalmából hirdették meg Dr. Pávai Vajna Ferenc geológus előtt tisztelegve, akinek egyik kedvence az almás pite volt. A nevezők almás fagylaltokkal indultak.

  • Aranyérem: Tündérpite – Márton Sándor, Bagaméri Fagylaltozó (Balatonfüred)

  • Ezüstérem: Százéves Alma – Vadócz Jenő, Promenád Kávéház (Balatongyörök)

  • Bronzérem: Mese Almás – Koncz Andrea, Sissi Fagylaltozó (Gödöllő)

 


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.