Megvan az ország legjobb Sauvignon Blanc-ja

A Corinthia Budapest Hotelben került megrendezésre 2024. június 28-30 között a Winelovers Wine Awards. A zsűri tagjai magasan képzett szakemberek voltak (Master of Wine-ok, nemzetközi borakademikusok és Master Sommelier-k), akik három napon keresztül értékelték a borokat.

Az első két nap délutánja érdekes mesterkurzusokat is tartottak, amelyek lehetővé tették, hogy a rendezvényre meghívott zsűri és szakmai képviselők mélyebben megismerkedhessenek az egyes borvidékek borainak jellemzőivel, és értékeljék a közép-kelet-európai borok minőségét, amelyek évről- évre egyre magasabb színvonalúak.

 

Az ország legjobb Sauvignon Blanc bora
Az ország legjobb Sauvignon Blanc bora
Fotó: Haraszthy Vineyards

A szakmai zsűri (Master of Wine-ok, nemzetközi borakadémikusok és Master Sommelier-k) értékelése alapján a Haraszthy Pincészet sauvignon blanc-ja 90 pontot kapott, és ezzel nemcsak Etyek legjobb fehérbora, hanem az ország legjobb sauvignon blanc-ja is lett.

A halványzöld színű bor friss, amelynek élénk illata a fajtára jellemző , fehér virágokkal, citrusokkal és egy kis csalánnal. Intenzív savszerkezetű,  amelyben a gyümölcsösség mellett a vegetális jegyek egyaránt megjelennek.

 


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.