Debrecen borai az idén a következők...

2015 óta minden évben Debrecen Megyei Jogú Város és a Debreceni Borozó bor-és gasztronómiai magazin évről évre kiválasztja azokat a borokat, amelyek érdemesek arra, hogy 7 kategóriában megkapják a Debrecen Város Bora kitüntető címet.

A győztes borokat mindig több száz tétel közül két lépcsőben választja ki a nemzetközi borakadémikusból, sommelier-ből, borszakújságíróból, gasztronómiai szakemberből álló szakmai, illetve delegált társadalmi zsűri. A Debrecen Város Bora 2025 címért összesen 17 borvidék 120 pincészetének több mint 450 bora volt versenyben, olvasható a Visit Debrecen oldalán.

Debrecen Város Bora 2025 címéért folyó borversenyének első fordulójában 17 borvidék 120 pincészetének több mint 450 bora vett részt.

A tét nagy volt, miután a legjobb eredményeket elérő pincészetek kaptak meghívást a cím odaítélését eldöntő borbírálatra. A magyar borásztársadalom ismert személyiségeiből álló rangos zsűri 2024. decemberében 14 borvidék 30 pincészetének 123 bora közül választotta ki a győztes tételeket. Az értékelést és rangsorolást a nemzetközi 100 pontos bírálati szempontrendszer szerint végezték el a szakemberek és 7 kategóriában neveztek meg csúcsbort.

Debrecen Város Bora 2025
Debrecen Város Bora 2025
Fotó: Visit Debrecen

Pezsgő kategória: a  Törley Pezsgőpincészet, François Pres ident Brut (Etyek-Budai Borvidék)

Klasszikus kategória: Koch Borászat, Hajós-Bajai Cserszegi Fűszeres 2024 (Hajós-Bajai borvidék), Gál Szőlőbirtok és Pincészet, Kunsági Rosé Cuvée 2024 (Kunsági borvidék), Thummerer Pincészet, Egri Cabernet Sauvignon Superior 2021 (Egri Borvidék)

Prémium kategória: Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet, Olaszrizling Válogatás 2023 (Balatonboglári Borvidék), Vesztergombi Pince, St. László Bikavér Prémium 2021 (Szekszárdi Borvidék)

Édes kategória: Naár Családi Pince és Szőlőbirtok, Tokaji Sárgamuskotály Aszú 6 puttonyos (2019)


Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.