Megvannak a legjobb házhoz szállító éttermek

Lezajlott Az év házhoz szállító étterme 2014 verseny, és a szavazatok összesítése alapján a szegedi Mega Megálló és az egri Corner Sandwich és Pizza lettek az idei év legjobbjai.

Falatozz.hu versenyére, az Év házhoz szállító étterme megmérettetésre országszerte összesen 70 étterem nevezett, és 3225 darab szavazat érkezett rájuk.

Legjobb házhoz szállító étterem 2014. és A Falatozz.hu legjobb étterme 2014. díjakat egyaránt elnyerő Mega Megálló egy kis családias büfé Szegeden. Nyereményük egy 100.000 Ft értékű Gastron csomagolóanyag utalvány és egy 100.000 Ft értékű hirdetési csomag. A barátságos kifőzde méretét meghazudtoló kínálattal áll a vendégek rendelkezésére. Kapható náluk házi hamburger, frissensült, ragus főételek, gyros, hot-dog, desszert és saláta egyaránt, mindez mérsékelt áron. A siker titka, hogy igyekeznek a magyar ízlés kedvére tenni, és kedvesen bánnak az ügyfélkörrel. Különösen büszkék a kétszintes Mindent bele burgerükre, amibe 40 dekás húspogácsát tesznek. Van egy saját daluk is, a Mega Induló, amelyet egy alkalmazott írt a büfé életéről.

Az Eger városában található Corner Sandwich és Pizza pedig Legjobb házhoz szállító pizzéria 2014.titulust tudhatja magáénak. Jutalmuk egy 100.000 Ft értékű konyhagép utalvány a Thermotechnika Kft. felajánlásával. A választék hatalmas, hiszen a pizzákon kívül rendelhető náluk szendvics, hamburger, quesadilla, tortilla, wrap, sushi, tészta, frissensült, desszert és saláta egyaránt. Büszkék rá, hogy minden séf nagy szakmai tapasztalattal rendelkezik, és hogy nem az olcsó, hanem a minőségi alapanyagokat használják fel ételeikhez. Állításuk szerint a kézműves hamburgerüknek nincsen párja a városban: minden reggel maguk gyúrják a húspogácsát a házi buciba. Pizzáik pedig nem csak a megszokott ízekben készülnek, hanem például rántott hagymakarikás verzióban is.

Forrás: Vendég & Hotel


Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Megújult étlappal vár az etyeki birtok

Megújult étlappal vár az etyeki birtok 

Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.
Zenés-táncos estek a Gundelben

Zenés-táncos estek a Gundelben 

Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.