Végre lerántjuk a leplet! Itt vannak a legegészségtelenebb ételek

Egyre több olyan élelmiszer kerül a boltok polcaira, amelyek rendkívül káros hatással vannak az egészségünkre – figyelmeztet a femcafe.hu. Ha nem akarjuk, hogy a szervezetünk idő előtt tönkremenjen, akkor a most következő 10 ételt villámgyorsan zárjuk ki az étrendünkből!

1. Szénsavas üdítők

A szénsavas üdítőknél kevés károsabb dolog létezik. Cukortartalmuk a súlyfelesleg kialakulásához járul hozzá, de a cukorbetegség, illetve a szívroham kockázatát is megnövelhetik. A bennük lévő mesterséges színezőanyagok pedig allergiás reakcióhoz vezethetnek, és a csontokat is károsíthatják. Mindennek a tetejébe a szomjunkat sem oltják: a legtöbb szénsavas ital ugyanis koffeint tartalmaz, ami erős vízhajtó hatással bír.


2. Filteres tea

Rengetegszer halljuk, milyen egészséges a tea a benne lévő rengeteg antioxidáns miatt – ez az állítás azonban inkább a teafüvekre igaz, amik valódi teából készülnek. A filteres változatok valószínűleg soha nem láttak gyümölcsöt, viszont annál több teatörmeléket és mesterséges aromát tartalmaznak. Egy amerikai kutatás azt is kimutatta, hogy a bennük lévő fluor rendkívül káros a csontokra és a fogakra.

3. Gumicukor

A gumicukor kétségkívül nagyon finom, ám amilyen jólesik falatozgatni belőle, olyan rossz hatással van az egészségünkre. Az összetevők között rengeteg káros anyag szerepel, többek között cukor, glükózszirup, zselatin, savanyítószerek, valamint mesterséges színezékek. Ezek az összetevők már önmagukban is kerülendők, hát még ha együttes erővel támadják meg szervezetünket!


A femcafe.hu cikke ezen a linken folytatódik.


Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.