Végre lerántjuk a leplet! Itt vannak a legegészségtelenebb ételek

Egyre több olyan élelmiszer kerül a boltok polcaira, amelyek rendkívül káros hatással vannak az egészségünkre – figyelmeztet a femcafe.hu. Ha nem akarjuk, hogy a szervezetünk idő előtt tönkremenjen, akkor a most következő 10 ételt villámgyorsan zárjuk ki az étrendünkből!

1. Szénsavas üdítők

A szénsavas üdítőknél kevés károsabb dolog létezik. Cukortartalmuk a súlyfelesleg kialakulásához járul hozzá, de a cukorbetegség, illetve a szívroham kockázatát is megnövelhetik. A bennük lévő mesterséges színezőanyagok pedig allergiás reakcióhoz vezethetnek, és a csontokat is károsíthatják. Mindennek a tetejébe a szomjunkat sem oltják: a legtöbb szénsavas ital ugyanis koffeint tartalmaz, ami erős vízhajtó hatással bír.


2. Filteres tea

Rengetegszer halljuk, milyen egészséges a tea a benne lévő rengeteg antioxidáns miatt – ez az állítás azonban inkább a teafüvekre igaz, amik valódi teából készülnek. A filteres változatok valószínűleg soha nem láttak gyümölcsöt, viszont annál több teatörmeléket és mesterséges aromát tartalmaznak. Egy amerikai kutatás azt is kimutatta, hogy a bennük lévő fluor rendkívül káros a csontokra és a fogakra.

3. Gumicukor

A gumicukor kétségkívül nagyon finom, ám amilyen jólesik falatozgatni belőle, olyan rossz hatással van az egészségünkre. Az összetevők között rengeteg káros anyag szerepel, többek között cukor, glükózszirup, zselatin, savanyítószerek, valamint mesterséges színezékek. Ezek az összetevők már önmagukban is kerülendők, hát még ha együttes erővel támadják meg szervezetünket!


A femcafe.hu cikke ezen a linken folytatódik.


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.