Mesterkurzusok a Budai Gourmet-n

A borszakma szakavatott nagymesterei tartanak kurzusokat a Budai Gourmet fesztiválon, június 3-5 között a Millenárison. Isabelle Legeron Master of Wine, Mészáros Gabriella AIWS, Alkonyi László borszakíró és Kató András AIWS mesterkurzusaira jelentkezni a rendezvény weboldalán lehet.

Napjainkban egyre többet hallani a természethű borokról, de mit is jelent ez valójában és mely borok tartoznak ebbe a kategóriába? Erről a témáról hallhatunk egyedülálló előadást Isabelle Legeron Master of Wine tolmácsolásában, aki a természethű borok szerelmese és elismert szakértője. Az előadásokon természetesen belekóstolhatunk a kategória legizgalmasabb boraiba is.

Hat-hét évvel ezelőtt termőhelyhez kötött száraz borokról még eretnekség volt beszélni. Ma már a tokaji bor innovációjának döntő része ehhez a bortípushoz kapcsolódik. Honnan jöttünk, és hová megyünk? – Magyarországon „dűlő-ügyben” ezt a kérdést Tokaj-Hegyalján tehetjük fel a legnagyobb nyomatékkal, s a választ most Alkonyi László borszakírótól kaphatjuk meg.

Örvendetes, hogy Magyarországon is növekszik az érdeklődés a pezsgő nevű csodálatos ital fogyasztása iránt, ugyanakkor még borkedvelő körökben is kevés az ismeret a témában, és számos téveszmét, félreértést is tapasztalhatunk. A Budai Gourmet-n Kató András AIWS kurzusán tisztul majd a kép.

Mészáros Gabriella AIWS, első nemzetközi borakadémikus kurzusán pedig az Óvilág és Újvilág borait hasonlíthatjuk majd össze szakavatott magyarázat kíséretében.


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.