METRO Gasztrohét: jönnek a kedvezmények

Október második hetében tart a METRO Gasztrohét eseménye, amely az étterembe járást, az éttermi kultúrát népszerűsíti, ünnepelve a sokszínű magyarországi gasztronómiát. A tematikus kampányhoz csatlakozó több, mint ezer étteremben nagy kedvezménnyel fogyaszthatnak azok a vendégek, akik előzőleg regisztráltak a programra - tájékoztatta lapunkat az áruházlánc.

A 2022. október 10-16-ig tartó Gasztrohéten 5000 Ft értékű kuponokat válthatnak be a vendégek 10.000 Ft feletti fogyasztás esetén; míg a kampányhoz csatlakozó éttermek a beváltott kuponokat vásárolhatják le a kezdeményezést elindító METRO-ban. A Gasztrohéten beváltható kedvezménykuponokat 2022. október 3. és 9. között lehet letölteni a METRO oldaláról (kupon.metro.hu) regisztrációt követően.

„Magyarország hagyományosan virágzó gasztronómiai kultúrával rendelkezik. Étterembe járni családi esemény, ünnep, randevú, trendi találkozó a barátokkal, megosztásra érdemes élmény a közösségi médiában. Számos tehetséges séf szívvel-lélekkel tesz a hazai éttermekben a vendégek öröméért. Szeretnénk, ha az étterembe járás szokása töretlen maradna, és egyre többen rákapnának az ízére – szó szerint és képletesen.” – mutatta be a kezdeményezés célját Taferner Ákos, a METRO marketing osztályvezetője.

A METRO hét éve ünnepli világszerte egyedi akciókkal a minden év októberének második keddjére eső magánvállalkozások napját: a jeles nap idén október 11-én lesz. A munkahelyeket fenntartó és teremtő, az embereket élményekkel megajándékozó, folyamatosan fejlesztő magánvállalkozások nemcsak a METRO számára fontos partnerek, hanem a gazdaság pótolhatatlan pillérei is. A vállalat kiemelt partnerei a vendéglátóipari vállalkozások, az ő igényeiket szem előtt tartva, ezekre reagálva, a szektorban dolgozó szakemberekkel együtt fejlesztve alakítja ki szolgáltatásait és árukínálatát a METRO. Idén a Gasztrohéten a hazai gasztronómia izgalmas világának felfedezésére invitálják az ízek szerelmeseit a gasztronómiai kultúrát éltető vendéglátóhelyekre – a korábbi évektől eltérően az 5000 Ft-os kuponokat METRO-kártya nélkül is lehet igényelni, illetve be lehet váltani.

Az október 10-16. között, ezernél is több vendéglátóhelyen zajló gasztronómiai fieszta jó alkalom akár látókör-tágításra, akár arra, hogy a kedvezményt igénybe véve a vendég magasabb árkategóriájú helyen is fogyaszthasson, vagy akár a kedvenc étterem újbóli meglátogatására.

A kedvezménykuponok 2022. október 3. és 9. között tölthetőek le az oldalról és 2022. október 10. és 16. között használhatóak fel kedvezményes fogyasztásra a programban részt vevő éttermekben.
Egy regisztrációval csak egy kupon tölthető le.

Kedvezményes éttermi élmények egy kattintásra: kupon.metro.hu


A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon 

Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.
Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.