METRO Gasztrohét: jönnek a kedvezmények

Október második hetében tart a METRO Gasztrohét eseménye, amely az étterembe járást, az éttermi kultúrát népszerűsíti, ünnepelve a sokszínű magyarországi gasztronómiát. A tematikus kampányhoz csatlakozó több, mint ezer étteremben nagy kedvezménnyel fogyaszthatnak azok a vendégek, akik előzőleg regisztráltak a programra - tájékoztatta lapunkat az áruházlánc.

A 2022. október 10-16-ig tartó Gasztrohéten 5000 Ft értékű kuponokat válthatnak be a vendégek 10.000 Ft feletti fogyasztás esetén; míg a kampányhoz csatlakozó éttermek a beváltott kuponokat vásárolhatják le a kezdeményezést elindító METRO-ban. A Gasztrohéten beváltható kedvezménykuponokat 2022. október 3. és 9. között lehet letölteni a METRO oldaláról (kupon.metro.hu) regisztrációt követően.

„Magyarország hagyományosan virágzó gasztronómiai kultúrával rendelkezik. Étterembe járni családi esemény, ünnep, randevú, trendi találkozó a barátokkal, megosztásra érdemes élmény a közösségi médiában. Számos tehetséges séf szívvel-lélekkel tesz a hazai éttermekben a vendégek öröméért. Szeretnénk, ha az étterembe járás szokása töretlen maradna, és egyre többen rákapnának az ízére – szó szerint és képletesen.” – mutatta be a kezdeményezés célját Taferner Ákos, a METRO marketing osztályvezetője.

A METRO hét éve ünnepli világszerte egyedi akciókkal a minden év októberének második keddjére eső magánvállalkozások napját: a jeles nap idén október 11-én lesz. A munkahelyeket fenntartó és teremtő, az embereket élményekkel megajándékozó, folyamatosan fejlesztő magánvállalkozások nemcsak a METRO számára fontos partnerek, hanem a gazdaság pótolhatatlan pillérei is. A vállalat kiemelt partnerei a vendéglátóipari vállalkozások, az ő igényeiket szem előtt tartva, ezekre reagálva, a szektorban dolgozó szakemberekkel együtt fejlesztve alakítja ki szolgáltatásait és árukínálatát a METRO. Idén a Gasztrohéten a hazai gasztronómia izgalmas világának felfedezésére invitálják az ízek szerelmeseit a gasztronómiai kultúrát éltető vendéglátóhelyekre – a korábbi évektől eltérően az 5000 Ft-os kuponokat METRO-kártya nélkül is lehet igényelni, illetve be lehet váltani.

Az október 10-16. között, ezernél is több vendéglátóhelyen zajló gasztronómiai fieszta jó alkalom akár látókör-tágításra, akár arra, hogy a kedvezményt igénybe véve a vendég magasabb árkategóriájú helyen is fogyaszthasson, vagy akár a kedvenc étterem újbóli meglátogatására.

A kedvezménykuponok 2022. október 3. és 9. között tölthetőek le az oldalról és 2022. október 10. és 16. között használhatóak fel kedvezményes fogyasztásra a programban részt vevő éttermekben.
Egy regisztrációval csak egy kupon tölthető le.

Kedvezményes éttermi élmények egy kattintásra: kupon.metro.hu


Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.