Mezítlábas hal, kagyló süti, zöld banán, mojitos és morfongo

Ezen a télen izgalmas kulináris tengerjáró kalandot kínál a Celebrity Cruises. Az egzotikus Karib-tenger látnivalóit, illatait és ízeit eddig sosem látott formában ismerhetik meg az utasok a luxushajótársasággal.

A szigetek jellegzetes kultúrájával és izgalmas konyháival a Karib-tenger azúrkék vizein hajózva lehet autentikusan megismerkedni. Akár olyan túrákon keresztül is, mint a „Mojitos és Mofongo" San Juanban; „A fűszerek szigete körül" Grenadában és „Otthon főzés Nicole szakácsnál" Antiguában. 

A Celebrity Cruises legújabb hajója – ez a Celebrity Beyond – ezen a télen a Nyugat-Karib-tengeren hajózik. A 8 éjszakás karácsonyi ünnepi körút fedélzetén a vendégek felfedezhetik a hondurasi Roatan finomságait, ahol a napot helyi rum kóstolásával tölthetik, tengeri csillagok között úszhatnak a Starfish Alley-ban, vagy megkóstolhatják a friss tenger gyümölcseit a helyi éttermekben. A vendégek lovagolhatnak a Little French Cayben, vagy lazíthatnak West Bay paradicsomi környezetében. A kagyló süti és rumos torta a helyi specialitások.

Az Ultimate Southern Caribbean körútnak a Celebrity Edge ad otthont, ez egy 10 éjszakás kalandos hajóút Philipsburgba, St. Maartenbe; Castries, St. Lucia; Bridgetown, Barbados; St. John's, Antigua, St Kitts és Nevis szigetekre. A hajóút során a vendégek megkóstolhatják a karibi konyhát és a tenger gyümölcseit, itt a nap friss fogásai uralják a helyi menüt. Van közte cou cou és a makaróni pite, rumkóstoló vagy egy lepárlótúra. A hagyományos St. Lucian ételek, beleértve a sóshal és a zöld banán, aszintén az ajánlatok között szerepel.

A mexikói Cozumelben van hagyományos mezítlábas hal, valamint a helyi ünnepekre szánt autentikus Tikinxic stílusú hal, akár margarita kíséretében.

Az édesszájúak kényeztethetik magukat a Xocolati - The Chocolate Experience-ben Roatánon, Hondurasban.



Forrás: Turizmus Online


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.