Mezítlábas hal, kagyló süti, zöld banán, mojitos és morfongo

Ezen a télen izgalmas kulináris tengerjáró kalandot kínál a Celebrity Cruises. Az egzotikus Karib-tenger látnivalóit, illatait és ízeit eddig sosem látott formában ismerhetik meg az utasok a luxushajótársasággal.

A szigetek jellegzetes kultúrájával és izgalmas konyháival a Karib-tenger azúrkék vizein hajózva lehet autentikusan megismerkedni. Akár olyan túrákon keresztül is, mint a „Mojitos és Mofongo" San Juanban; „A fűszerek szigete körül" Grenadában és „Otthon főzés Nicole szakácsnál" Antiguában. 

A Celebrity Cruises legújabb hajója – ez a Celebrity Beyond – ezen a télen a Nyugat-Karib-tengeren hajózik. A 8 éjszakás karácsonyi ünnepi körút fedélzetén a vendégek felfedezhetik a hondurasi Roatan finomságait, ahol a napot helyi rum kóstolásával tölthetik, tengeri csillagok között úszhatnak a Starfish Alley-ban, vagy megkóstolhatják a friss tenger gyümölcseit a helyi éttermekben. A vendégek lovagolhatnak a Little French Cayben, vagy lazíthatnak West Bay paradicsomi környezetében. A kagyló süti és rumos torta a helyi specialitások.

Az Ultimate Southern Caribbean körútnak a Celebrity Edge ad otthont, ez egy 10 éjszakás kalandos hajóút Philipsburgba, St. Maartenbe; Castries, St. Lucia; Bridgetown, Barbados; St. John's, Antigua, St Kitts és Nevis szigetekre. A hajóút során a vendégek megkóstolhatják a karibi konyhát és a tenger gyümölcseit, itt a nap friss fogásai uralják a helyi menüt. Van közte cou cou és a makaróni pite, rumkóstoló vagy egy lepárlótúra. A hagyományos St. Lucian ételek, beleértve a sóshal és a zöld banán, aszintén az ajánlatok között szerepel.

A mexikói Cozumelben van hagyományos mezítlábas hal, valamint a helyi ünnepekre szánt autentikus Tikinxic stílusú hal, akár margarita kíséretében.

Az édesszájúak kényeztethetik magukat a Xocolati - The Chocolate Experience-ben Roatánon, Hondurasban.



Forrás: Turizmus Online


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.