Mezítlábas hal, kagyló süti, zöld banán, mojitos és morfongo

Ezen a télen izgalmas kulináris tengerjáró kalandot kínál a Celebrity Cruises. Az egzotikus Karib-tenger látnivalóit, illatait és ízeit eddig sosem látott formában ismerhetik meg az utasok a luxushajótársasággal.

A szigetek jellegzetes kultúrájával és izgalmas konyháival a Karib-tenger azúrkék vizein hajózva lehet autentikusan megismerkedni. Akár olyan túrákon keresztül is, mint a „Mojitos és Mofongo" San Juanban; „A fűszerek szigete körül" Grenadában és „Otthon főzés Nicole szakácsnál" Antiguában. 

A Celebrity Cruises legújabb hajója – ez a Celebrity Beyond – ezen a télen a Nyugat-Karib-tengeren hajózik. A 8 éjszakás karácsonyi ünnepi körút fedélzetén a vendégek felfedezhetik a hondurasi Roatan finomságait, ahol a napot helyi rum kóstolásával tölthetik, tengeri csillagok között úszhatnak a Starfish Alley-ban, vagy megkóstolhatják a friss tenger gyümölcseit a helyi éttermekben. A vendégek lovagolhatnak a Little French Cayben, vagy lazíthatnak West Bay paradicsomi környezetében. A kagyló süti és rumos torta a helyi specialitások.

Az Ultimate Southern Caribbean körútnak a Celebrity Edge ad otthont, ez egy 10 éjszakás kalandos hajóút Philipsburgba, St. Maartenbe; Castries, St. Lucia; Bridgetown, Barbados; St. John's, Antigua, St Kitts és Nevis szigetekre. A hajóút során a vendégek megkóstolhatják a karibi konyhát és a tenger gyümölcseit, itt a nap friss fogásai uralják a helyi menüt. Van közte cou cou és a makaróni pite, rumkóstoló vagy egy lepárlótúra. A hagyományos St. Lucian ételek, beleértve a sóshal és a zöld banán, aszintén az ajánlatok között szerepel.

A mexikói Cozumelben van hagyományos mezítlábas hal, valamint a helyi ünnepekre szánt autentikus Tikinxic stílusú hal, akár margarita kíséretében.

Az édesszájúak kényeztethetik magukat a Xocolati - The Chocolate Experience-ben Roatánon, Hondurasban.



Forrás: Turizmus Online


Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.