Milyen éttermeket kerüljünk el Budapesten?

A néhány hete a négyszázezres sörszámla miatt kirobbant emlékezetes botrány óta az amerikai nagykövetség honlapján található egy lista azokról az éttermekről, amelyek elkerülését javasolják Budapesten.

A követség honlapján az áll, hogy a budapesti éttermek és pubok többsége jó minőségű szolgáltatást nyújt, vannak azonban olyanok, amelyekre számos panasz érkezett. A leggyakrabban túlságosan magas számlát kapnak a vendégek, és megfélemlítéssel kényszerítik őket a számla kifizetésére. A követség azt javasolja, hogy a külföldiek ne hallgassanak a szolgálatkész taxisofőrök tanácsaira azzal kapcsolatban, melyik a jó étterem, mert a sofőrök valószínűleg jutalékot kapnak. Olyan vendéglátó egységben sem érdemes betérni, ahol nincs kifüggesztve az árlista.

A név szerint említett – nem javasolt – éttermek a következők:

• Városközpont, V. Váci utca 16.

• La Dolce Vita, V. Október 6. utca 8.

• Nirvana Night Club, V. Szent István krt.13.

• Galaxia étterem, bár, Bécsi utca 3.

• Diamond Club, II. Bimbó út 3.

• Pigalle Night Club, VIII. Kiss József utca 1-3.

• Eden Night Club, VI. Andrássy út. 54.


Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.
Új korszak a siófoki menzán

Új korszak a siófoki menzán 

Siófok összes általános- és középiskolájában bevezették a svédasztalos rendszerű menzát.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.