Mit esznek az Oscar-gála vendégei?

Szinte már megszokott módon, immár 17. alkalommal Wolfgang Puck, az osztrák származású mesterszakács készíti az Oscar-díjkiosztó ünnepség utáni bál vacsorájának menüjét - írja a Blikk.

„A Filmakadémia és a filmipar múltjának, jelenének és jövőjének ünnepét jelentő Kormányzók Bálja mindig egy felejthetetlen esemény" – mondta el Puck. „Célunk, hogy minden évben Hollywood legfényesebben ragyogó és legelismertebb csillagait tiszteljük meg egy-egy kulináris élménnyel. Csakis a legkiválóbb hozzávalók és ízek lehetnek a szolgálatunkra ebben."

Wolfgang Puck vendéglátásában az Akadémia 1500 meghívottját szolgálják majd ki, kik között az Oscar este nyertesei, jelöltjei, díjátadói és a tévéközvetítés résztvevői lesznek jelen.

A Puck és séftársa, Matt Bencivenga által megálmodott Oscar-menüt főként a latin konyha ízvilága inspirálta, amelyet a klasszikus paellától a part menti tengeri ételek zamatain át a füstölt Oscar-lazac tesz felejthetetlenné. Nem beszélve a főcukrász, Sherry Yard által megálmodott, aranyporral hintett Oscar-csokoládéról.

A Hollywood & Highland Centerben tartandó esemény vezetője Puck lesz, aki séfek, cukrászok és egyéb gasztronómiai művészek irányításával hangolja majd össze az Oscar-ceremóniát követő főparti vacsorájának kulináris ünnepét. (forrás: Blikk)


Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.