Mit esznek az Oscar-gála vendégei?

Szinte már megszokott módon, immár 17. alkalommal Wolfgang Puck, az osztrák származású mesterszakács készíti az Oscar-díjkiosztó ünnepség utáni bál vacsorájának menüjét - írja a Blikk.

„A Filmakadémia és a filmipar múltjának, jelenének és jövőjének ünnepét jelentő Kormányzók Bálja mindig egy felejthetetlen esemény" – mondta el Puck. „Célunk, hogy minden évben Hollywood legfényesebben ragyogó és legelismertebb csillagait tiszteljük meg egy-egy kulináris élménnyel. Csakis a legkiválóbb hozzávalók és ízek lehetnek a szolgálatunkra ebben."

Wolfgang Puck vendéglátásában az Akadémia 1500 meghívottját szolgálják majd ki, kik között az Oscar este nyertesei, jelöltjei, díjátadói és a tévéközvetítés résztvevői lesznek jelen.

A Puck és séftársa, Matt Bencivenga által megálmodott Oscar-menüt főként a latin konyha ízvilága inspirálta, amelyet a klasszikus paellától a part menti tengeri ételek zamatain át a füstölt Oscar-lazac tesz felejthetetlenné. Nem beszélve a főcukrász, Sherry Yard által megálmodott, aranyporral hintett Oscar-csokoládéról.

A Hollywood & Highland Centerben tartandó esemény vezetője Puck lesz, aki séfek, cukrászok és egyéb gasztronómiai művészek irányításával hangolja majd össze az Oscar-ceremóniát követő főparti vacsorájának kulináris ünnepét. (forrás: Blikk)


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.