Mocktail-trendet diktál a Coca-Cola

Magyarországon először a Coca-Cola kezdi meg az alkoholmentes párlat forgalmazását. Az Európában is újdonságnak számító Fluère az egyre népszerűbb alkoholmentes italok, a mocktailok fontos alapanyaga lehet a jövőben.

Augusztus végétől az alkoholos koktélok ízvilágához hasonló italokat élvezhetnek majd azok is, akik valamilyen okból nem fogyasztanak alkoholt” – mondta Vajda Márton a Coca-Cola HBC Magyarország alkoholos portfóliójának vezetője, a termék hazai bevezetése kapcsán.Mint mondta, az alacsony alkoholtartalmú és alkoholmentes italok iránti kereslet megnövekedésével egy új, prémium kategóriát megalkotva lépnek a piacra a Fluére-rel.

Az alacsony alkoholtartalmú vagy alkoholmentes (low– & no-alcohol) trend világszerte emelkedőben van, amely a fogyasztók egyre egészségtudatosabb magatartásával függ össze. Ezért a mocktailok – az alkoholmentes koktélok – is egyre népszerűbbek a bárokban. A trendeket követve, az elmúlt években egymás után jelentek meg a piacon az alacsony alkoholtartalmú vagy alkoholmentes italok, ám a Coca-Cola HBC Magyarország ezúttal egy olyan új kategóriával állt elő, amely eddig teljesen ismeretlen volt: az alkoholmentes párlattal.

Az új kategória bevezetését egy rendkívül összetett, nagy szakértelmet igénylő, innovatív gyártási eljárás teszi lehetővé, ami leginkább a parfümök lepárlásához hasonlít. A Fluére összetevőit – boróka, levendula, koriander és citrusok – egy réz üstben külön-külön desztillálják, az illóolajokat késztermékké alakítják, majd a házasítás technikájával kiegyensúlyozva az egyes ízjegyeket megalkotják a tökéletes, végleges egyensúlyt. Ez a különleges folyamat garantálja az ital sajátos jellegét és magas minőségét. A gőz-desztillációs gyártási folyamatnak köszönhetően az új italt intenzív növényi esszenciák és illatok, valamint hosszú lecsengés jellemzi.

{youtube|id=}

A desztillálás során nem képződik alkohol, de az italban a természetes módon jelenlévő illóolajok létrehozzák azt az emlékezetes ízt, amely leginkább a ginre hasonlít.Ennek megfelelően, Fluére-t long drinkek összetevőjeként, tipikusan tonikkal keverve érdemes inni, de keserű és édes koktéloknak egyaránt tökéletes hozzávalója lehet a fűszeres ital.

Forrás: Turizmus Online


Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen

Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen 

Magyar aranyérem az egyik legrangosabb nemzetközi csokoládé versenyen. És ugyanezen az édes viadalon egy ezüstérmet is odaítéltek a hazai pályázónak.
A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon

A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon 

A május 24-i, szombat esti hatkezes főzés során Dani García és Giorgio Cavicchiolo (Alelí) valamint Varjú Imre (Flava) séfek együtt főznek.
Határokon átívelő ízek – két séf, három azonos alapanyaggal

Határokon átívelő ízek – két séf, három azonos alapanyaggal 

Gasztropárbaj a Michelin-csillagok árnyékában.
Növelte árbevételét a Zwack

Növelte árbevételét a Zwack 

A Zwack Unicum Nyrt. a 2024 április 1. és 2025 március 31. közötti 2024/2025-ös üzleti évben bruttó 38,788 milliárd forint árbevételt ért el.
Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől

Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől 

Közel 430 millió forint támogatással valósította meg a fejlesztést.
Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában

Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában 

Több, mint négy százalékkal többet készítette tavaly, mint 2023-ban.
A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon 

Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.
Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.