Mocktail-trendet diktál a Coca-Cola

Magyarországon először a Coca-Cola kezdi meg az alkoholmentes párlat forgalmazását. Az Európában is újdonságnak számító Fluère az egyre népszerűbb alkoholmentes italok, a mocktailok fontos alapanyaga lehet a jövőben.

Augusztus végétől az alkoholos koktélok ízvilágához hasonló italokat élvezhetnek majd azok is, akik valamilyen okból nem fogyasztanak alkoholt” – mondta Vajda Márton a Coca-Cola HBC Magyarország alkoholos portfóliójának vezetője, a termék hazai bevezetése kapcsán.Mint mondta, az alacsony alkoholtartalmú és alkoholmentes italok iránti kereslet megnövekedésével egy új, prémium kategóriát megalkotva lépnek a piacra a Fluére-rel.

Az alacsony alkoholtartalmú vagy alkoholmentes (low– & no-alcohol) trend világszerte emelkedőben van, amely a fogyasztók egyre egészségtudatosabb magatartásával függ össze. Ezért a mocktailok – az alkoholmentes koktélok – is egyre népszerűbbek a bárokban. A trendeket követve, az elmúlt években egymás után jelentek meg a piacon az alacsony alkoholtartalmú vagy alkoholmentes italok, ám a Coca-Cola HBC Magyarország ezúttal egy olyan új kategóriával állt elő, amely eddig teljesen ismeretlen volt: az alkoholmentes párlattal.

Az új kategória bevezetését egy rendkívül összetett, nagy szakértelmet igénylő, innovatív gyártási eljárás teszi lehetővé, ami leginkább a parfümök lepárlásához hasonlít. A Fluére összetevőit – boróka, levendula, koriander és citrusok – egy réz üstben külön-külön desztillálják, az illóolajokat késztermékké alakítják, majd a házasítás technikájával kiegyensúlyozva az egyes ízjegyeket megalkotják a tökéletes, végleges egyensúlyt. Ez a különleges folyamat garantálja az ital sajátos jellegét és magas minőségét. A gőz-desztillációs gyártási folyamatnak köszönhetően az új italt intenzív növényi esszenciák és illatok, valamint hosszú lecsengés jellemzi.

{youtube|id=}

A desztillálás során nem képződik alkohol, de az italban a természetes módon jelenlévő illóolajok létrehozzák azt az emlékezetes ízt, amely leginkább a ginre hasonlít.Ennek megfelelően, Fluére-t long drinkek összetevőjeként, tipikusan tonikkal keverve érdemes inni, de keserű és édes koktéloknak egyaránt tökéletes hozzávalója lehet a fűszeres ital.

Forrás: Turizmus Online


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.