Augusztus végétől az alkoholos koktélok ízvilágához hasonló italokat élvezhetnek majd azok is, akik valamilyen okból nem fogyasztanak alkoholt” – mondta Vajda Márton a Coca-Cola HBC Magyarország alkoholos portfóliójának vezetője, a termék hazai bevezetése kapcsán.Mint mondta, az alacsony alkoholtartalmú és alkoholmentes italok iránti kereslet megnövekedésével egy új, prémium kategóriát megalkotva lépnek a piacra a Fluére-rel.
Az alacsony alkoholtartalmú vagy alkoholmentes (low– & no-alcohol) trend világszerte emelkedőben van, amely a fogyasztók egyre egészségtudatosabb magatartásával függ össze. Ezért a mocktailok – az alkoholmentes koktélok – is egyre népszerűbbek a bárokban. A trendeket követve, az elmúlt években egymás után jelentek meg a piacon az alacsony alkoholtartalmú vagy alkoholmentes italok, ám a Coca-Cola HBC Magyarország ezúttal egy olyan új kategóriával állt elő, amely eddig teljesen ismeretlen volt: az alkoholmentes párlattal.
Az új kategória bevezetését egy rendkívül összetett, nagy szakértelmet igénylő, innovatív gyártási eljárás teszi lehetővé, ami leginkább a parfümök lepárlásához hasonlít. A Fluére összetevőit – boróka, levendula, koriander és citrusok – egy réz üstben külön-külön desztillálják, az illóolajokat késztermékké alakítják, majd a házasítás technikájával kiegyensúlyozva az egyes ízjegyeket megalkotják a tökéletes, végleges egyensúlyt. Ez a különleges folyamat garantálja az ital sajátos jellegét és magas minőségét. A gőz-desztillációs gyártási folyamatnak köszönhetően az új italt intenzív növényi esszenciák és illatok, valamint hosszú lecsengés jellemzi.
{youtube|id=}
A desztillálás során nem képződik alkohol, de az italban a természetes módon jelenlévő illóolajok létrehozzák azt az emlékezetes ízt, amely leginkább a ginre hasonlít.Ennek megfelelően, Fluére-t long drinkek összetevőjeként, tipikusan tonikkal keverve érdemes inni, de keserű és édes koktéloknak egyaránt tökéletes hozzávalója lehet a fűszeres ital.
Forrás: Turizmus Online