Most legyen pizzafutár Japánban

Két és félmillió jenes, azaz több mint hatmillió forintos órabérrel keres pizzafutárt a Domino Pizza Japánban. Szakmai tapasztalat nem szükséges, munkaruhát biztosít a munkáltató - adta hírül a Reuters.

Mielőtt a kedves Olvasó beadná pályázatát és megrendelné repülőjegyét, elmondjuk, hogy bár hír nem kacsa, mindössze egy szerencsés kiválasztott kapja majd meg ezt a fantasztikus lehetőséget. A hirdetés ugyanis nem más, mint a Domino Pizza 25 éves születésnapi promóciója, mellyel a hálózat a szigetországba történő megjelenésének negyedszázadát ünnepli.

A munkára bárki jelentkezhet, aki elmúlt 18 éves, de a jelentkezőknek komoly felvételi beszélgetésen is bizonyítani kell majd, hogy ők a legalkalmasabbak a feladatra.

A Reuters megjegyzi, hogy az átlagos japán pizzafutár "alig" 1000 jenes - azaz 2400 forintos - órabérért dolgozik. Mielőtt azonban bárki a számológéphez nyúlna, hogy kiszámolja, mennyit keres egy hónap alatt a szerencsés kiválasztott, mondjuk el, hogy a híradás alapján valószínű, hogy a munkaszerződés egy órás határozott időtartamra szól majd.

A promóció így is nagyvonalú, ráadásul a Domino Pizza a szeptember 30-án (a hálózat ezen a napon nyitotta meg első üzletét Japánban) született kis japánoknak 25 éves korukig ingyen szülinapi pizzával kedveskedik.

Mint minden, a csúcsfizetéses promóció is megosztotta a közvéleményt. Míg egyesek úgy vélik, az így kapott reklám jóval többe kerülne hagyományos média igénybevételével, mások pofátlanságnak tartják a dolgot, mondván manapság rengeteg hasznosabb és előremutatóbb módon is el lehetne költeni egy ekkora rakat pénzt... Akár úgy, hogy a többi alulfizetett pizzafutár fizetését emelnék... Szegények alig visznek haza havi félmillió forintnyi jent. Kíváncsian várjuk a magyarországi pizzafutárok hozzászólásait a kérdéshez... (forrás: Reuters / foto: oliviamunn.com)


Csődöt jelentett a Hooters

Csődöt jelentett a Hooters 

A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.
Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket 

A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.
Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.