Most legyen pizzafutár Japánban

Két és félmillió jenes, azaz több mint hatmillió forintos órabérrel keres pizzafutárt a Domino Pizza Japánban. Szakmai tapasztalat nem szükséges, munkaruhát biztosít a munkáltató - adta hírül a Reuters.

Mielőtt a kedves Olvasó beadná pályázatát és megrendelné repülőjegyét, elmondjuk, hogy bár hír nem kacsa, mindössze egy szerencsés kiválasztott kapja majd meg ezt a fantasztikus lehetőséget. A hirdetés ugyanis nem más, mint a Domino Pizza 25 éves születésnapi promóciója, mellyel a hálózat a szigetországba történő megjelenésének negyedszázadát ünnepli.

A munkára bárki jelentkezhet, aki elmúlt 18 éves, de a jelentkezőknek komoly felvételi beszélgetésen is bizonyítani kell majd, hogy ők a legalkalmasabbak a feladatra.

A Reuters megjegyzi, hogy az átlagos japán pizzafutár "alig" 1000 jenes - azaz 2400 forintos - órabérért dolgozik. Mielőtt azonban bárki a számológéphez nyúlna, hogy kiszámolja, mennyit keres egy hónap alatt a szerencsés kiválasztott, mondjuk el, hogy a híradás alapján valószínű, hogy a munkaszerződés egy órás határozott időtartamra szól majd.

A promóció így is nagyvonalú, ráadásul a Domino Pizza a szeptember 30-án (a hálózat ezen a napon nyitotta meg első üzletét Japánban) született kis japánoknak 25 éves korukig ingyen szülinapi pizzával kedveskedik.

Mint minden, a csúcsfizetéses promóció is megosztotta a közvéleményt. Míg egyesek úgy vélik, az így kapott reklám jóval többe kerülne hagyományos média igénybevételével, mások pofátlanságnak tartják a dolgot, mondván manapság rengeteg hasznosabb és előremutatóbb módon is el lehetne költeni egy ekkora rakat pénzt... Akár úgy, hogy a többi alulfizetett pizzafutár fizetését emelnék... Szegények alig visznek haza havi félmillió forintnyi jent. Kíváncsian várjuk a magyarországi pizzafutárok hozzászólásait a kérdéshez... (forrás: Reuters / foto: oliviamunn.com)


Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben

Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben 

Május 15-én a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) vezetősége és tagsága a Gundel étteremben tartotta éves közgyűlését.
Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO

Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO 

A hely koncepciója a négy alapelem, a tűz, a víz, a föld, és a levegő köré rendeződött, ahol a vendég minden érzékszervére egyszerre hatnak a multikulturális gasztronómiai élmények.
Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?

Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?  

Azokat, akik sütögetni szoktak leginkább az ételek ízvilága, a jó idő, a társaság és a tűz hangulata csábítja a grillezésre.
Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán

Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán 

Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak.
Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál

Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál 

A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait

BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait 

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.
Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.
Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát

Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát 

Friss, laza és pimasz gasztronómia. Tavalyi nyitása óta ez jellemző a Bíró Dani vezette, Kopaszi-öböl partján nyitva lévő Zazie-ra.
Ki lett az ország legjobb felszolgálója?

Ki lett az ország legjobb felszolgálója? 

A Szakma Kiváló Tanulója Versenyen a győztes Kóródi Béla lett, a Mátészalkai Szakképzési Centrum Kállay Rudolf Szakképző Iskola diákja.
Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt

Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt 

Tervek szerint már idén nyáron működnek az első távfelügyelt boltok Magyarországon.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.