Most legyen pizzafutár Japánban

Két és félmillió jenes, azaz több mint hatmillió forintos órabérrel keres pizzafutárt a Domino Pizza Japánban. Szakmai tapasztalat nem szükséges, munkaruhát biztosít a munkáltató - adta hírül a Reuters.

Mielőtt a kedves Olvasó beadná pályázatát és megrendelné repülőjegyét, elmondjuk, hogy bár hír nem kacsa, mindössze egy szerencsés kiválasztott kapja majd meg ezt a fantasztikus lehetőséget. A hirdetés ugyanis nem más, mint a Domino Pizza 25 éves születésnapi promóciója, mellyel a hálózat a szigetországba történő megjelenésének negyedszázadát ünnepli.

A munkára bárki jelentkezhet, aki elmúlt 18 éves, de a jelentkezőknek komoly felvételi beszélgetésen is bizonyítani kell majd, hogy ők a legalkalmasabbak a feladatra.

A Reuters megjegyzi, hogy az átlagos japán pizzafutár "alig" 1000 jenes - azaz 2400 forintos - órabérért dolgozik. Mielőtt azonban bárki a számológéphez nyúlna, hogy kiszámolja, mennyit keres egy hónap alatt a szerencsés kiválasztott, mondjuk el, hogy a híradás alapján valószínű, hogy a munkaszerződés egy órás határozott időtartamra szól majd.

A promóció így is nagyvonalú, ráadásul a Domino Pizza a szeptember 30-án (a hálózat ezen a napon nyitotta meg első üzletét Japánban) született kis japánoknak 25 éves korukig ingyen szülinapi pizzával kedveskedik.

Mint minden, a csúcsfizetéses promóció is megosztotta a közvéleményt. Míg egyesek úgy vélik, az így kapott reklám jóval többe kerülne hagyományos média igénybevételével, mások pofátlanságnak tartják a dolgot, mondván manapság rengeteg hasznosabb és előremutatóbb módon is el lehetne költeni egy ekkora rakat pénzt... Akár úgy, hogy a többi alulfizetett pizzafutár fizetését emelnék... Szegények alig visznek haza havi félmillió forintnyi jent. Kíváncsian várjuk a magyarországi pizzafutárok hozzászólásait a kérdéshez... (forrás: Reuters / foto: oliviamunn.com)


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.