MSC cimke a McDonald's halas szendvicsein

Októbertől minden halas szendvics csomagolásán megjelenik az a kék MSC címke, amely jelzi: a McDonald’s halpogácsái kizárólag minősített, fenntartható halászatból származnak. Az étteremlánc Európában egyedülállóan minden országban ugyanazt a minőséget biztosítja - írja a greenfo.hu.

A McDonald’s kínálatából minden Filet-O-Fish szendvicsben lévő halpogácsa visszakövethető addig a halgazdaságig, ahonnan származik. Ezt a Tengereket Felügyelő Tanács (MSC) kék címkéje igazolja. „Európában minden vásárlónk ugyanazt a termékminőséget és ízt élvezheti, áremelkedés nélkül. ” – mondja Cselényi Tibor, a McDonald’s minőségbiztosítási vezetője. – „Az eladott termékekkel segítjük a halgazdaságokat, az MSC-minősítés pedig segít bennünket, hogy a halat generációkon át megtarthassuk a kínálatunkban.”

A kiváló minőségű hal elsőként egy nyersanyag minőségi ellenőrzésen esik át, majd ezt követi a bontás, filézés. Az így feldolgozott halat tömbbe fagyasztják, végül méretre vágják. Így nyeri el tökéletes alakját a tőkehal, amelyet a panírozást követően ismét lefagyasztunk, majd sütés után kerül a szendvicsekbe. Hazánkba a panírozott halhúspogácsa Lengyelországból érkezik, minden Filet-O-Fish szendvicsben Cod fajtájú tőkehal található.

A halas szendvics egyébként az amerikai Cincinattiből ered, ahol Lou Groen franchise tulajdonos 1962-ben úgy gondolta, hogy a városban élő túlnyomórészt katolikus vásárlók pénteki igényeit ki kell elégíteni, mivel sokan nem esznek húst. Így született meg a mai nevén Filet-O-Fish szendvics, amelyből hazánkban évente több mint fél milliót adnak el, amely körülbelül 50 tonna halnak felel meg. (forrás: Greenfo)


Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.