MSC cimke a McDonald's halas szendvicsein

Októbertől minden halas szendvics csomagolásán megjelenik az a kék MSC címke, amely jelzi: a McDonald’s halpogácsái kizárólag minősített, fenntartható halászatból származnak. Az étteremlánc Európában egyedülállóan minden országban ugyanazt a minőséget biztosítja - írja a greenfo.hu.

A McDonald’s kínálatából minden Filet-O-Fish szendvicsben lévő halpogácsa visszakövethető addig a halgazdaságig, ahonnan származik. Ezt a Tengereket Felügyelő Tanács (MSC) kék címkéje igazolja. „Európában minden vásárlónk ugyanazt a termékminőséget és ízt élvezheti, áremelkedés nélkül. ” – mondja Cselényi Tibor, a McDonald’s minőségbiztosítási vezetője. – „Az eladott termékekkel segítjük a halgazdaságokat, az MSC-minősítés pedig segít bennünket, hogy a halat generációkon át megtarthassuk a kínálatunkban.”

A kiváló minőségű hal elsőként egy nyersanyag minőségi ellenőrzésen esik át, majd ezt követi a bontás, filézés. Az így feldolgozott halat tömbbe fagyasztják, végül méretre vágják. Így nyeri el tökéletes alakját a tőkehal, amelyet a panírozást követően ismét lefagyasztunk, majd sütés után kerül a szendvicsekbe. Hazánkba a panírozott halhúspogácsa Lengyelországból érkezik, minden Filet-O-Fish szendvicsben Cod fajtájú tőkehal található.

A halas szendvics egyébként az amerikai Cincinattiből ered, ahol Lou Groen franchise tulajdonos 1962-ben úgy gondolta, hogy a városban élő túlnyomórészt katolikus vásárlók pénteki igényeit ki kell elégíteni, mivel sokan nem esznek húst. Így született meg a mai nevén Filet-O-Fish szendvics, amelyből hazánkban évente több mint fél milliót adnak el, amely körülbelül 50 tonna halnak felel meg. (forrás: Greenfo)


Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.