MSC cimke a McDonald's halas szendvicsein

Októbertől minden halas szendvics csomagolásán megjelenik az a kék MSC címke, amely jelzi: a McDonald’s halpogácsái kizárólag minősített, fenntartható halászatból származnak. Az étteremlánc Európában egyedülállóan minden országban ugyanazt a minőséget biztosítja - írja a greenfo.hu.

A McDonald’s kínálatából minden Filet-O-Fish szendvicsben lévő halpogácsa visszakövethető addig a halgazdaságig, ahonnan származik. Ezt a Tengereket Felügyelő Tanács (MSC) kék címkéje igazolja. „Európában minden vásárlónk ugyanazt a termékminőséget és ízt élvezheti, áremelkedés nélkül. ” – mondja Cselényi Tibor, a McDonald’s minőségbiztosítási vezetője. – „Az eladott termékekkel segítjük a halgazdaságokat, az MSC-minősítés pedig segít bennünket, hogy a halat generációkon át megtarthassuk a kínálatunkban.”

A kiváló minőségű hal elsőként egy nyersanyag minőségi ellenőrzésen esik át, majd ezt követi a bontás, filézés. Az így feldolgozott halat tömbbe fagyasztják, végül méretre vágják. Így nyeri el tökéletes alakját a tőkehal, amelyet a panírozást követően ismét lefagyasztunk, majd sütés után kerül a szendvicsekbe. Hazánkba a panírozott halhúspogácsa Lengyelországból érkezik, minden Filet-O-Fish szendvicsben Cod fajtájú tőkehal található.

A halas szendvics egyébként az amerikai Cincinattiből ered, ahol Lou Groen franchise tulajdonos 1962-ben úgy gondolta, hogy a városban élő túlnyomórészt katolikus vásárlók pénteki igényeit ki kell elégíteni, mivel sokan nem esznek húst. Így született meg a mai nevén Filet-O-Fish szendvics, amelyből hazánkban évente több mint fél milliót adnak el, amely körülbelül 50 tonna halnak felel meg. (forrás: Greenfo)


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.