Nagyobbra nő a Starbucks

A Pénzcentrum.hu információ szerint két új üzletet nyit idén Magyarországon a Starbucks. A kávézólánc novemberben Budapest belvárosában, decemberben pedig a Mammut II-ben nyitja meg új egységeit.

Emlékezetes: az első hazai Starbucks hosszú várakozás után idén júniusban nyílt a Westendben: a világ legnagyobb kávézóláncának egyetlen hazai üzlete -borsos árai ellenére- szemmel láthatóan nagy sikernek örvend a magyar fogyasztók körében.

A Pénzcentrum.hu értesülései szerint idén még két új Starbucks nyílik Budapesten. Az első novemberben, a pesti belvárosban novemberben kezdi meg működését. Az üzlet az Erzsébet körút és a Király utca sarkán, a jelenlegi KFC étteremmel egy épületben kap helyet. Érdekes, hogy így mindössze szűk kilométeres távolságban lesz Westend-beli "testvérétől", ráadásul a Körút ezen részén több hasonló lánc egységével kell versenyeznie. Az amerikai óriásnak olyan közeli konkurensekkel kell versenyeznie, mint a Costa Coffee vagy a Cofee Heaven, de California Cofee Company, sőt, a magyar piacvezető McCafé több kávézója is található a közelben - emlékeztet rá a Pénzcetrum.

A következő Starbucks decemberben nyílik, a Mammut II-ben: a budai bevásárlóközpontban van ugyan McCafé és Café Perté is, de az amerikai lánc sikere (legalábbis az első időszakban) szinte biztosra vehető.

Azt egyelőre nem tudni, hogy jövőre várható-e új Starbucks-üzletek Budapesten (vagy netán valamely vidéki városban), ez vélhetően nagyban függ az új kávézók eredményeitől.


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.