Nagyobbra nő a Starbucks

A Pénzcentrum.hu információ szerint két új üzletet nyit idén Magyarországon a Starbucks. A kávézólánc novemberben Budapest belvárosában, decemberben pedig a Mammut II-ben nyitja meg új egységeit.

Emlékezetes: az első hazai Starbucks hosszú várakozás után idén júniusban nyílt a Westendben: a világ legnagyobb kávézóláncának egyetlen hazai üzlete -borsos árai ellenére- szemmel láthatóan nagy sikernek örvend a magyar fogyasztók körében.

A Pénzcentrum.hu értesülései szerint idén még két új Starbucks nyílik Budapesten. Az első novemberben, a pesti belvárosban novemberben kezdi meg működését. Az üzlet az Erzsébet körút és a Király utca sarkán, a jelenlegi KFC étteremmel egy épületben kap helyet. Érdekes, hogy így mindössze szűk kilométeres távolságban lesz Westend-beli "testvérétől", ráadásul a Körút ezen részén több hasonló lánc egységével kell versenyeznie. Az amerikai óriásnak olyan közeli konkurensekkel kell versenyeznie, mint a Costa Coffee vagy a Cofee Heaven, de California Cofee Company, sőt, a magyar piacvezető McCafé több kávézója is található a közelben - emlékeztet rá a Pénzcetrum.

A következő Starbucks decemberben nyílik, a Mammut II-ben: a budai bevásárlóközpontban van ugyan McCafé és Café Perté is, de az amerikai lánc sikere (legalábbis az első időszakban) szinte biztosra vehető.

Azt egyelőre nem tudni, hogy jövőre várható-e új Starbucks-üzletek Budapesten (vagy netán valamely vidéki városban), ez vélhetően nagyban függ az új kávézók eredményeitől.


Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben

Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben 

Megkezdte első szezonját az Ypsilon Yacht Club Alsóörsön.
Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem

Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem 

A közkedvelt Kertész utcai étterem öt év után búcsúzik.
 Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását

Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását 

A MICHELIN 2024. július 4-én este egy rangos ceremónián mutatta be az idei MICHELIN Guide Dubai harmadik kiadását a nemrég megnyílt One&Only One Za'abeel hotelben.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért

Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért 

Rossz hír azok számára, akik több vegetáriánus lehetőséget keresnének a McDonald's-ban.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti

Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti 

Július 2-től, keddtől indul az összesen 13 milliárd forint értékű turisztikai támogatási konstrukció második üteme vidéki cukrászdák részére.
 Kaliforniai életérzés Budapesten

Kaliforniai életérzés Budapesten 

Magyarországon szinte egyedülálló módon Kalifornia által inspirált ételekkel várja vendégeit az étterem.
Nincs itthon ehhez hasonló!

Nincs itthon ehhez hasonló! 

Bemutatjuk Maul Zsolt többszörös díjnyertes villányi borászt - alapításának negyedszázados évfordulóját tavaly ünneplő pincészetén keresztül.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 

Interjú

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”

Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát” 

Legújabb fejlesztéseikről és a hotel bővítéséről Gottwald Szilárddal beszélgettünk.